پیشرفت علم و فناوری
-
عصرانه خبری ۳۱ مردادماه؛
فناوریپشتیبانی از تبلت Mi Pad 4 Plus متوقف شد
شیائومی به طور کامل پشتیبانی از تبلت Mi Pad 4 Plus را متوقف کرده است و دیگر بهروزرسانیهای میانافزار و بهروزرسانیهای امنیتی برای دستگاه موجود نیست؛ علاوه بر آن پشتیبانی خدمات از ماه آگوست نیز متوقف شده است.
-
پربازدیدترین اخبار علم و فناوری در هفتهای که گذشت؛
فناوریدرمان سرطان کبد به کمک هورمون سلولهای چربی
به تازگی تیمی از محققان دانشگاه میشیگان دریافتهاند هورمونی که توسط سلولهای چربی تولید میشود، میتواند به کند کردن رشد تومورهای کبدی در موش کمک کند. آنها میگویند که این یافته میتواند به درمانهای جدیدی برای سرطان کبد HCC ، شایعترین شکل سرطان کبد منجر شود.
-
عصرانه خبری ۲۶ مردادماه؛
فناوریاینترنت رایگان اربعین در مسیر نجف به کربلا
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: در ایام اربعین در مسیر نجف به کربلا استفاده از اینترنت رایگان خواهد بود.
-
عصرانه خبری ۲۵ مرداد؛
فناوریحمل بستههای حجیم با پهپاد
پهپاد جدیدی که بستههای حجیم را بدون نیاز به استفاده از محفظه حمل میکند RDS2 نام دارد و توسط یک استارتآپ مستقر در لسآنجلس به نام A2Z Drone Delivery تولید شده است.
-
عصرانه خبری ۲۲ مردادماه؛
فناوریردیابی کاربران توسط فیسبوک و اینستاگرام
یک محقق با مطالعه روی عملکرد فیسبوک و اینستاگرام به این نتیجه رسید که این دو پلتفرم از طریق مرورگرهای درون برنامهای کاربران را ردیابی میکنند.
-
عصرانه خبری ۲۰ مردادماه؛
فناوریدر سال جاری آموزش غیرحضوری نخواهیم داشت
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آموزش ترم آینده به صورت قطعی حضوری بوده و اصلاً کلاس غیر حضوری برای ترم آینده نداریم.
-
عصرانه خبری ۱۹ مردادماه؛
فناوریافزایش کیفیت خدمات ارتباطی در بشاگرد هرمزگان
کیفیت خدمات ارتباطی و به خصوص اینترنت شهرستان بشاگرد با برنامهریزی انجام شده، بزودی بهبود مییابد. این شهرستان در خصوص شبکههای ارتباطی با مسائلی روبهرو بوده که برای حل آنها قرار شد ادارههای دولتی در شهرهای سردشت و گوهران با استفاده از بستر فیبرنوری به شبکه دولت متصل شوند.
-
عصرانه خبری ۱۸ مردادماه؛
فناوریتشخیص انواع مواد با کمک انگشت مصنوعی
گروهی از پژوهشگران چینی، انگشت مصنوعی ساختهاند که با حسگرهایی ویژه میتواند نوع مواد را با دقت بیش از ۹۰ درصد تشخیص دهد. فناوری استفادهشده در این انگشت مصنوعی ممکن است برای اتوماسیون وظایف تولیدی رباتیک نظیر مرتبسازی کالاها یا کنترل کیفیت مورد استفاده قرار بگیرد.
-
عصرانه خبری ۱۵ مردادماه؛
فناوریتریلر جدید فیفا ۲۳ منتشر شد
تریلر جدید این بازی شامل نمایش بهبودهایی است که این نسخه در زمینه اتمسفر کلی مسابقهها و ورزشگاهها و همینطور جلوههای بصری مرتبط با آنها داشته است.
-
فناوریتولید انرژی وسایل الکترونیکی پوشیدنی از طریق فرآیند تبخیر
لباس و وسایل الکترونیکی هوشمند به زودی میتوانند توسط میکروبهای مرده تغذیه شوند.
-
پربازدیدترین اخبار علم و فناوری در هفته گذشته؛
فناوریتشریح پدیدههای ناشناخته فیزیک توسط هوشمصنوعی
به تازگی یکی از برنامههای جدید هوش مصنوعی طراحی شده توسط محققان دانشگاه کلمبیا (نیویورک) ظاهراً موفق شده است، قوانین فیزیکی خاص خودش را کشف کند؛این برنامه هوش مصنوعی پس از آشنا شدن با ویدئوهایی از پدیدههای فیزیکی روی زمین، متغیرهای جدیدی برای توضیح آنچه دیده است، مطرح کرده است.
-
عصرانه خبری ۱۳ مردادماه؛
فناوریحمایت ویژه از طرحهای دانشبنیان در حوزه آموزش
فراخوان شناسایی طرحها و ایدههای فناورانه و نوآورانه اجتماعی در حوزه آموزش با هدف ترویج و توسعه الگوهای نوین آموزش منتشر شد.
-
عصرانه خبری ۱۲ مردادماه؛
فناوریتبدیل گرمای بدن به الکتریسیته
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن، راه حلی نوآورانه برای مقابله با چالش شارژ دستگاههای پوشیدنی ابداع کردند؛ این پژوهشگران دستگاهی ترموالکتریکی انعطافپذیر و پوشیدنی را ساختهاند که گرمای بدن را به الکتریسیته تبدیل میکند.
-
عصرانه خبری ۱۱ مردادماه؛
فناوریگفتوگو با حیوانات به کمک هوشمصنوعی
یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در کالیفرنیا میخواهد از فناوری یادگیری ماشین هوش مصنوعی، برای رمزگشایی ارتباطات حیوانات استفاده کند.
-
عصرانه خبری ۱۰ مردادماه؛
فناوریماوس و کیبورد بیسیم جدید شیائومی معرفی شد
شیائومی یک ست کیبورد و ماوس بیسیم جدید با چند ویژگی جالب معرفی کرد که کار کردن با کامپیوتر را آسانتر میکند. به گفته شیائومی طراحی آرگونومی این ماوس و کیبورد جدید موجب افزایش راحتی استفاده و کار کردن با کامپیوتر میشود.
-
عصرانه خبری ۹ مردادماه؛
فناوریساخت ربات با استفاده از عنکبوت مرده
مهندسان دانشگاه رایس با تزریق هوا به عنکبوتهای مرده آنها را به ربات چنگکدار تبدیل و این حوزه تحقیقاتی جدید را «نکروباتیک» نامگذاری کردند. آنها ادعا میکنند که این عنکبوتهای مرده میتوانند به جایگزین ارزان، مؤثر و کاربردی در فناوری رباتیک فعلی تبدیل شود.
-
عصرانه خبری ۸ مردادماه؛
جامعهتصویربرداری از اندامهای داخلی بدن با چسب زخم
دانشمندان برچسب کوچکی به اندازه تمبر یا چسب زخم ابداع کردهاند که با اتصال به پوست بدن از اندامهایی مانند قلب، ریه و سایر اعضای داخلی بدن تصویربرداری میکند و عکسهای سونوگرافی ارائه میدهد.
-
فناوریسمعکی که جهت صدا را تشخیص میدهد
محققان فنلاندی در مطالعه اخیرشان از توسعه سمعکی پیشرفته برای انتقال جهت صداها خبر دادهاند.
-
فناوریعکاس علمی ایرانی؛ برنده جایزه نشنال جئوگرافیک
سالانه "انجمن نشنال جئوگرافیک"(National Geographic Society) جایزهای تحت عنوان "ویفایندر"(Wayfinder) (راهیاب) به افرادی که از طریق علم، آموزش، حفاظت از منابع، فناوری و داستانسرایی عصر جدیدی از اکتشافات را رهبری میکنند، اهدا و از این افراد قدردانی میکند.
-
جامعهفناوری به کمک ترمیم زخمها میآید
روشهای گوناگونی برای ترمیم و التیام زخمها استفاده میشود که وکیوم درمانی یکی از شیوههای نوآورانه است و در حال حاضر به همت یک شرکت دانشبنیان ایرانی، دستگاه این شیوه درمانی تولید و به بازار عرضه شده است.
-
فناوریتجزیه بهتر پلاستیک با کمک شکر
اخیرا گروهی از محققان دانشگاه باث انگلیس اظهار کردهاند شکر با کمک اشعه فرابنفش میتواند پلاستیکها را تخریبپذیرتر کند.
-
جامعهکشف یک عملکرد جدید در کلیه انسان
محققان میگویند یک عمل پمپاژ توسط سلولهای کلیه انجام میشود که تاکنون مشاهده و کشف نشده بود. به گفته آنها سلولهای پوشاننده لولههای داخل کلیهها دارای این عملکرد پمپاژ هستند.
-
فناوریتشخیص طوفان سیتوکین با یک حسگر جدید
محققان دانشگاه تگزاس در دالاس با همکاری شرکتی به نام "EnLiSense" یک حسگر تعریق الکتروشیمیایی پوشیدنی ابداع کردند که میتواند کموکینها را در عرق تشخیص دهد و به کاربران و پزشکان در مورد عفونت ویروسی یا باکتریایی هشدار دهد.
-
جامعهتولید غدد اشکی انسان در آزمایشگاه
محققان روشی برای تولید ارگانوئیدهای سهبعدی غدد اشکی ابداع کردهاند که ویژگیهای مجرای اشکی انسان را با استفاده از سلولهای بنیادی شبیهسازی میکند.
-
فناوریاصفهان شایسته تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: اصفهان، شایسته تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور است.
-
رویدادهای علمی در هفتهای که گذشت؛
فناوریدرمان سرطان با لیزر و نانو مواد
محافظت در برابر کرونا با کمک اسپری بینی، افزایش زوال عقل با کمبود ویتامین B۹، تمدید مأموریت بالگرد مریخی ناسا، شناسایی عامل کمشنوایی در زنان، درمان سرطان با لیزر و نانو مواد و خطرات آبیاری سبزیجات با فاضلاب را در بسته خبری علم و فناوری ایمنا بخوانید.
-
اخبار علم و فناوری در هفتهای که گذشت؛
فناوریتشخیص سرطان به کمک مورچه
تشخیص سرطان به کمک مورچه، طراحی کوله پشتی سازگار با محیط زیست، شناسایی مکانیسم ترس در مغز، ابداع لنزی برای پیشگیری از نابینایی، روشی برای ساخت باتریهای ایمنتر و واکنشهای همجوشی هستهای پایدار با آهنربای بدون عایق را در بسته علم و فناوری ایمنا بخوانید.
-
فناوریعصرانه خبری علموفناوری در ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۰
در این بسته خبری در مورد کاهش سرعت اینترنت، حملات سایبری ویلینگ (Whaling)، علائم کرونای BA.1، BA.2 و BA.3، گوشی تاشو سامسونگ و رندرهای سامسونگ گلکسی S23 میخوانید.
-
اخبار علم و فناوری در هفتهای که گذشت؛
فناوریرشد مجدد استخوان با کمک امواج صوتی
رشد مجدد استخوان با کمک امواج صوتی، قارچهای جادویی برای درمان افسردگی، نگهداری واکسنها در دمای بالا، جلوگیری از نشت روده جراحی شده با یک نوار چسب و رشد بهتر محصولات کشاورزی با کمک یک باکتری را در بسته خبری علم و فناوری بخوانید.
-
بررسی اخبار علم و فناوری در هفتهای که گذشت؛
فناوریکشف مکانیسم درد و التهاب روده
ایجاد مادهای به سبُکی پلاستیک، نظارت بر سلولهای قلب، تزریق بیتکوین به دیانای یک موش، تولید چوب با ویژگیهایی منحصر به فرد، کشف مکانیسم درد و التهاب روده و بهبود واکنش ایمنی با نانو ذرات طلا را در بسته خبری علم و فناوری بخوانید.