فواید نمک درمانی چیست؟

ضرورت خوردن نمک برای سلامتی بدن، تامین نمک بدن از آب و غذا، خاصیت‌های مصرف متعادل نمک، کاهش استرس با نمک درمانی، طبع و خواص نمک در طب سنتی و هفت هشدار در مورد مصرف زیاد نمک را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اغلب افراد بر این باور هستند که مصرف نمک تنها عوارض و مضراتی را برای بدن به همراه دارد، در حالی که مصرف اندازه نمک خواص مناسبی برای زیبایی و سلامت بدن دارد.

نمک، نه تنها برای زندگی، بلکه برای سلامتی بسیار ضروری است. به گفته کارشناسان، آمریکایی‌ها حداقل ۵۰۰ میلی گرم سدیم برای سالم نگه داشتن بدن خود مصرف می‌کنند. اما نیازهای فردی، عادات و نیز سبک زندگی آنها به طور قابل توجهی متفاوت است. بیشتر نمک مصرفی ما از غذاها و مقدار کمی از آن از آب تأمین می‌شود.

خاصیت‌های مصرف متعادل نمک

نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کار کرد صحیح عضلات است، این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است و خاصیت‌های عبارتند از:

- باز جذب آب و مقابله با خشکی بدن

- تسکین ماهیچه پا

- کمک به فیبروز کیستیک

- بهبود بهداشت دندان

- تسکین گلودرد و سینوزیت

فواید نمک درمانی چیست؟

- مفید برای دستگاه گوارش

- بهبود مشکلات تنفسی

- درمان زخم انگشت پا

کاهش اگزما

کاهش استرس با نمک درمانی

نمک درمانی عنوان یکی از تکنیک‌های کاهش دهنده استرس و التیام بخش درد در دنیای امروز بریتانیایی‌ها به یکی از مشاغل درآمدزا تبدیل شده است. تاریخچه استفاده از اتاق نمک و حمام نمکی به تمدن‌های کهن مثل یونان باستان باز می‌گردد و نورولوژیست های بریتانیایی نیز یک قرن پیش، از خواص درمانی نمک برای از بین بردن خستگی‌ها و استرس‌ها کمک می‌گرفتند، فواید نمک درمانی عبارتند از:

راحت تر کردن علائم تنفسی

نمک درمانی به طور معمول، برای درمان آسم، برونشیت، حساسیت‌های فصلی، عفونت گوش و سیاه سرفه به کار می‌رود، نمک درمانی کمک می‌کند تا توازن مایع سطحی راه‌های هوایی سیستم تنفسی برقرار شود، موجب بهبود ظرفیت ریه می‌شود و عملکرد ریه را باز می‌گرداند. نمک درمانی به طور منظم، سیستم تنفسی سالم را نیز، تقویت می‌کند.

درمان بیماری‌های پوستی

اگر شما از بیماری‌های التهابی رنج می‌برید که موجب التهاب و خارش پوست می‌شود، بهتر است از نمک درمانی استفاده کنید. نمک درمانی، خشکی را که باعث خارش و جرم گرفتگی پوست می‌شود کاهش می‌دهد. و شکاف کوچک، جراحت یا سایش پوست را درمان می‌کند و همینطور برای کسانی که از اگزما، پسوریازیس، آکنه و جوش ناشی از استرس رنج می‌برند مناسب است.

تقویت سیستم ایمنی

بله، نمک درمانی سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند. خاصیت ضد التهابی در نمک طبیعی، واکنش‌های سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد. کاهش واکنش‌های سیستم ایمنی بدن، علائم حساسیت را کم می‌کند. نمک درمانی، فشار عصبی را به وسیله تولید یون‌های منفی آرام می‌کند که باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. این امر به کاهش خستگی و احیا بدن کمک می‌کند.

آرام کردن فشار عصبی

به غیر از درمان مشکلات تنفسی و بیماری‌های پوستی، نمک درمانی به شکل شگفت آوری، آرامش بخش است. تصور کنید که در یک اتاق ساکت و نسبتاً تاریک، برای یک ربع در سکوت نشسته اید. این درمان، فشار عصبی را کم می‌کند، عملکرد قلبی را تقویت می‌کند و حس‌ها را احیا می‌کند. نمک درمانی فرصت مناسبی است تا شما بر تنفستان به طور آرام و آهسته تمرکز کنید.

طبع و خواص نمک در طب سنتی کدام است؟

- نمک دارای طبع گرم و خشک است. این ماده نوعی اصلاح کننده غذاست، یعنی غذا را سالم و گند زدایی می‌کند. خوردن مقدار کمی نمک قبل از غذا، موجب از بین رفتن میکروب‌های معده می‌شود که در حفره دهان تجمع کرده اند.

- مصرف نمک بعد از غذا باعث می‌شود که باقی مانده مواد غذایی در لابه لای دندان‌ها منجر به خرابی دندان‌ها نشود. نمک یک ضد عفونی کننده بسیار مناسب و طبیعی برای سبزیجات است. برای ضدعفونی کردن سبزیجات مقداری نمک به آب در یک ظرف اضافه کرده و سبزیجات را برای مدتی در آن قرار دهید.

- برای پانسمان زخم‌های دیابتی، عسل و نمک را به نسبت سه به یک باهم مخلوط کرده و پس از شست و شوی خوب زخم، این ترکیب را روی زخم قرار داده و سپس پانسمان کنید.

- خوردن مقداری نمک طعام در ابتدا و پایان غذا، بدن را از بیماری‌هایی مانند جنون، جذام و برص در امان می‌دارد.

- برای درمان دردهای مفصلی نمک طعام را در آبغوره حل کرده و این ترکیب را کمی گرم کنید. سپس آن را روی عضو دردناک ریخته تا درد بهبود یابد.

- مالیدن نمک و پیه هندوانه پ ابوجهل بر سر جوش‌ها را خوب می‌کند.

- نمک سبب افزایش هوش می‌شود.

- نمک خوردنی و بخصوص نمک اندرانی لثه سست را محکم کند.

- برای برطرف شدن درد گوش نمک و سرکه را بر گوش بگذارید.

- برای از بین بردن لکه سیاه خونی چشم نمک و روغن زیتون و عسل را مخلوط کنید و بر چشم گذارید تا لکه از بین برود.

فواید نمک درمانی چیست؟

هفت هشدار در مورد مصرف زیاد نمک

بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، حد پایین تعیین شده برای مصرف نمک، دو گرم در روز و حد بالای آن پنج گرم است. طبق تحقیقات مشخص شده که دریافت بیش از حد نمک هفت هشدار را برای سلامت کلی بدن به دنبال دارد که عبارتند از:

۱. کاهش عملکرد مغز: مطالعات محققان کانادایی در سال ۲۰۱۱ و بر روی هزار و ۲۰۰ نفر از بزرگسالان کم تحرک، و کسانی که رژیم غذایی با سدیم بالا دارند، نشان داد شانس ابتلاء به زوال عقل در این افراد نسبت به کسانی که نمک کمتری مصرف می‌کردند، بیشتر بوده است.

۲. احساس تشنگی بیش از حد: مواد غذایی با سدیم بالا مانند چیپس، سس اسپاگتی، پیتزا و … باعث عدم تعادل مایعات در بدن و از دست رفتن الکترولیت‌ها و در نتیجه احساس تشنگی می‌شود.

۳. تورم در بدن: مصرف نمک زیاد باعث افزایش تجمع مایعات در بدن می‌شود. بسیاری از زنانی که دچار ورم قوزک پا، ادم و … می‌شوند. ادم می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای باشد، ولی در اغلب موارد همراه با مصرف سدیم رخ می‌دهد که البته کاهش مصرف نمک، کاهش ورم اندام‌ها را به دنبال خواهد داشت. راه حل ساده این است که در هنگام خرید مواد غذایی، به برچسب آن‌ها دقت کنید و گزینه‌های کم سدیم را انتخاب نمایید.

۴. ابتلاء به سنگ کلیه: رژیم غذایی سرشار از سدیم می‌تواند مانع عملکرد مؤثر کلیه‌ها شود. مصرف نمک بالا مقدار پروتئین موجود در ادرار را افزایش می‌دهد و افزایش پروتئین در ادرار خود عامل خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی است. علاوه بر این، رژیم غذایی با سدیم بالا، خطر ابتلاء به سنگ کلیه را نیز افزایش می‌دهد.

۵. زخم معده: مطالعات ثابت کرده‌اند که مصرف بیش از حد نمک با آسیب رساندن به لایه پوشاننده معده، باعث زخم معده شود. مطالعات دیگر نیز رابطه مستقیم بین مصرف نمک بالا و ابتلاء به سرطان معده را ثابت کرده‌اند؛ به طوری که در مصرف نمک در آن‌ها کم است، شیوع سرطان معده نیز بسیار پایین است.

۶. فشار خون بالا: مصرف زیاد نمک در افرادی که فشار خون بالایی دارند، به مراتب بیشتر است. مصرف نمک زیاد در غذا باعث تغییر برنامه ریزی مغز می‌گردد و این امر در تداخل با یک مکانیزم دفاعی طبیعی قرار دارد که به طور طبیعی از افزایش فشار خون جلوگیری می‌کند. کاهش مصرف نمک، فوراً باعث کاهش فشارخون بالا می‌شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.

۷.پو کی استخوان: نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها می‌گیرد و باعث دفع آن از ادرار می‌شود. به همین دلیل سبب نازک شدن استخوان می‌شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان‌ها به راحتی می‌شکنند.

کد خبر 529504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.