ترفندهای تغذیه ای برای کرونایی‌ها چیست؟

لزوم تقویت ایمنی بدن برای کرونایی‌ها، ممنوعیت مصرف خودسرانه دمنوش‌ها برای کرونایی‌ها، اهمیت افزایش وعده‌های غذایی، سوپ بهترین غذا حاوی ویتامین‌ها، مضرات خوردن تنقلات برای بیماران کرونایی و شناخت ۲۰ نکته تغذیه‌ای مهم در زمان ابتلا به کرونا را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در شرایط شیوع بحرانی کرونا در کشور و افزایش احتمال ابتلاء، در صورت ابتلاء به این بیماری، رعایت برخی نکات تغذیه‌ای بسیار مهم است، زیرا با تغذیه مناسب می‌توانید سیستم ایمنی خود را تقویت کنید، یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به کرونا با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آن‌ها است.

مضرات خوردن تنقلات برای بیماران کرونایی

توصیه کلی متخصصین تغذیه این است که در برنامه غذایی خود نه کمبودی داشته باشید و نه در مصرف مواد غذایی خاصی زیاده‌روی کنید، بنابراین، در انتخاب مواد غذایی خود تعادل داشته باشید و رژیم غذایی سرسختانه و خودسرانه را از برنامه غذایی خود حذف کنید.

ترفندهای تغذیه ای برای کرونایی‌ها چیست؟

چراکه ممکن است با رعایت رژیم‌های غذایی سخت‌گیرانه میزان کالری مورد نیاز بدنتان تأمین نشود و این کمبود روی سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد، ضعف در سیستم ایمنی مساوی است با افزایش خطر ابتلاء به ویروس کرونا است، در صورتی که می‌خواهید در این دوران از رژیم غذایی خاصی مثل رژیم غذایی لاغری تبعیت کنید، حتماً زیر نظر متخصص تغذیه این کار را انجام دهید.

داشتن تغذیه مناسب باعث می‌شود که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کرونا تقویت شده و روند بهبود آن‌ها سریع‌تر شود، از طرفی، عواملی نظیر استرس، افسردگی ناشی از در خانه ماندن، نداشتن خواب منظم، عادات غذایی مبتلایان به کرونا را تغییر داده و باعث شده که این افراد به خوردن تنقلات مضر رو بیاورند که بسیار برای سلامتی‌شان مضر است، اما راهکارهایی برای بهتر شدن رژیم غذایی افراد مبتلا به کرونا وجود دارد.

کرونایی‌ها وعده‌های غذایی را افزایش دهند

متخصصان تغذیه تاکید دارند که بیماران کرونایی برای تأمین انرژی خود باید تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند و به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن خود را با کاهش حجم و میزان هر غذا، اما به تناوب تأمین کنند، مهمترین نکته برای مراقبت از یک بیمار کرونایی، تغذیه با فواصل کوتاه است.

نیازهای تغذیه‌ای بیمار کرونایی کمی متفاوت با دیگر افرا، علاوه بر این، بی اشتهایی و از دست دادن توانایی تشخیص بو و مزه سبب می‌شود بیمار غذای کمتری بخورد و در نتیجه بیش از پیش نیازمند منابع غذایی باشد. غذای بیمار کرونا باید علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای انرژی و پروتئین از ریزمغزی‌هایی مانند ویتامین A، سلنیم و زینک نیز بهره‌مند باشد.

حریره بادام به ویژه با بادام پوست کنده یکی از بهترین وعده‌های غذایی برای بیمار کرونایی است، در صورتی که بدن بیمار به شیر واکنش نشان داد جایگزین این غذا نیز تخم مرغ است و منابع پروتئینی موجود آن بسیار غنی است. در خصوص مصرف شیر، هر فرد باید با توجه به وضعیت بدن خودش شیر را مصرف کند. ممکن است مصرف شیر در برخی افراد سرفه را تشدید کند و پیشنهاد ما به این افراد جایگزین کردن شیر با ماست و دیگر مواد حاوی کلسیم است، می‌توان در صورت نیاز از مکمل‌های کلسیم استفاده کرد.

سوپ؛ بهترین غذا حاوی ویتامین‌ها

بهترین غذا برای یک فرد مبتلا به کووید سوپ است، سوپی است که از ماهیچه گوسفند تهیه شده باشد چرا که از منابع غنی ویتامین B ۱۲ برخوردار است. بهتر است برای تهیه این سوپ از سبزیجاتی استفاده شود که رنگ زرد یا قهوه‌ای دارند می‌توان از کدو حلوایی و هویج استفاده کرد چرا که کدو باعث بهبود وضعیت گلوی بیمار کرونایی می‌شود و بدن بیمار طبق تجارب چندماهه ما در مبارزه با این بیماری پاسخ خوبی به آن می‌دهد.

متخصصان تغذیه تاکید دارند که در سوپ باید از گندم و جو استفاده شود و حبوبات مانند ماش و عدس نیز گزینه‌های خوبی برای استفاده در سوپ هستند، همچنین در زمان مصرف نیز سوپ با آب لیموی تازه خورده شود تا بیمار مقادیر خوبی از ویتامین ث را نیز دریافت کند. در کنار آب، نوشیدن آبمیوه‌های مختلف البته بجز آب انگور که باعث تحریک سرفه‌ها می‌شود، افرادی که نگران بالا رفتن قندخون به سبب مصرف آبمیوه‌ها هستند می‌توانند آن را در فواصل معین تقسیم کرده و مصرف کنند.

ادویه‌ها به طور کلی تحریک کننده سیستم تنفسی هستند، به جز زردچوبه و زعفران، که آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی دارند باقی ادویه‌ها و میوه‌هایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد می‌کنند. در کنار مصرف غذاهای مذکور تزریق آمپول‌های مکمل مانند ب کمپلکس، ب ۱۲ و قرص‌های ویتامین می‌تواند در کنار پروتئین و انرژی تأمین شده، بیمار را از نظر ویتامین نیز غنی کند و به بهبودی هرچه زودتر او کمک کند.

ترفندهای تغذیه ای برای کرونایی‌ها چیست؟

مصرف خودسرانه دمنوش‌ها برای کرونایی‌ها ممنوع

در مورد میوه‌ها و سبزیجات برای کرونایی ها بهتر است که تنوع وجود داشته باشد و از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ استفاده شود، افراد به صورت خودسرانه از گیاهان و دمنوش‌ها استفاده نکنند به دلیل اینکه گیاهان ممکن است فاکتورهای ناشناخته داشته باشند و مصرف ترکیبی و زیاد از هرکدام از این گیاهان ممکن است دردسرساز شود.

تحقیقات حاکی از آن است که شناخت کافی راجع به عملکرد دقیق ویروس کرونا در سطح سلول وجود ندارد، بنابراین ممکن است کرونایی ها با مصرف بی رویه گیاهان که عوامل ناشناخته دارند باعث شوند که مشکلات بیشتر شود، اگر هم از گیاهان می‌خواهند استفاده کنند باید زیر نظر کارشناس و مشاور تغذیه باشد و بیشتر از یک قاشق چایخوری استفاده نکنند.

۲۰ نکته تغذیه‌ای مهم در زمان ابتلاء به کرونا

تغذیه‌ای مهم در زمان ابتلاء به کرونا که باید افراد آن را بدانند عبارتند از:

۱- مصرف آب را فراموش نکنید. حتماً روزی ۶ لیوان آب را مصرف کنید.

۲- مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت‌ها، کباب کوبیده ممنوع است.

۳- فقط غذاهای آبپز شده در این دوران مصرف کنید.

۴- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید.

۵- هر روز یک عدد تخم مرغ آبپز شده که کاملاً پخت شده است مصرف کنید.

۶- مصرف شکر و قند را محدود کنید.

۷- غذاهای کنسروی، گوشت‌های فرآوری شده و فست فودها ممنوع است.

۸- مصرف میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید.

۹- مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌های صنعتی، انواع شیرینی و آب نبات و شکلات ممنوع است.

۱۰- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده‌های غذایی مصرف کنید.

۱۱- مواد غذایی محرک (مانند برخی ادویه‌های تند مثل فلفل) را در غذاهای خود حذف کنید.

۱۲- صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده مصرف کنید.

۱۳- دانه‌های آجیلی مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو و کنجد را می‌توانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید.

ترفندهای تغذیه ای برای کرونایی‌ها چیست؟

۱۴- مکمل‌های ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفته‌ای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد از اتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود.

۱۵- از پودر جوانه‌ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس و … در سوپ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف کنید.

۱۶- از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.

۱۷- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است. در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.

۱۸- از میوه‌های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج مصرف کنید.

۱۹- در کنار غذاهای خود از لیموترش استفاده کنید.

۲۰- مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.

کد خبر 520811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.