آیا خوردن هویج در دوران بارداری مفید است؟

آشنایی با ارزش غذایی هویج، مزایای هویج برای پوست و مو، مصرف هویج پخته بهتر است یا خام، فواید هویج برای بارداری، خواص دارویی هویج و ۱۶ خاصیت هویج خام و پخته برای درمان انواع بیماری‌ها را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

‌به گزارش خبرنگار ایمنا، هویج از خانواده چتریان است که در این خانواده گیاهانی مانند جعفری، شقاقل و شوید یافت می‌شود، هویج دارای برگ سبز بوده و ریشه بلندی دارد، هویج کوچک ترد می‌باشد ولی طعم جالبی ندارد.

هویج دارای طعم خوبی بوده که دارای مقادیر زیادی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان های زیاد برای سلامت چشم، پوست و گوارش است کسانی که هویج میل می‌کنند دارای هوش بالاتری نسبت به سایرین هستند.

خیلی از خواص هویج را می‌توان با آب هویج به بدن تزریق کرد، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها آب هویج توصیه شده است، همچنین هویج را می‌توان به صورت خام و پخته استفاده نمود. از هویج می‌توان در سوپ استفاده نمود. هویج کم کالری بوده ولی پر از انرژی برای بدن می‌باشد.

ارزش غذایی هویج

هویج، غذایی سالم و از گروه سبزیجات است که به صورت ریشه در داخل خاک رشد می‌کند و مزیت‌های بی‌شماری برای سلامت بدن دارد، مواد مغذی موجود در یک دانه هویج خام متوسط عبارتند از:

- کربوهیدرات: ۸/۵ گرم

- پروتئین: ۵/۰ گرم

- قند: ۳ گرم

- آب: ۹۰ درصد

- فیبر: ۷/۱ گرم

- انرژی: ۲۵ کالری

- ویتامین A: ۵۰۹ میکروگرم

- ویتامین K: ۱/۸ میکروگرم

- و یتامین C: ۶/۳ میلی‌گرم

- پتاسیم: ۱۹۵ میلی‌گرم

- کلسیم: ۱/۲۰ میلی‌گرم

- آلفا کاروتن: ۲۱۲۰ میکروگرم

- بتاکاروتن: ۵۰۵۰ میکروگرم

- فولات: ۶/۱۱ میکروگرم

- فسفر: ۴/۲۱ میلی‌گرم

مزایای هویج برای پوست و مو

از آن جایی که هویج سرشار از مواد مغذی است برای حفظ سلامت پوست و مو نیز بسیار مفید است. از جمله خواص هویج برای پوست و مو عبارت است از: درخشان کننده پوست، درمان جای زخم و لک پوست، خاصیت ضد پیری پوست، محافظت پوست از آفتاب، مناسب برای پوست‌های خشک، درمان برخی بیماری‌های پوستی، درمان ریزش مو و تحریک رشد مو.

آیا خوردن هویج در دوران بارداری مفید است؟

فواید هویج برای بارداری

خوردن هویج و آب هویج در طول بارداری نیز مفید است، با این حال بهتر است بیش از حد استفاده نشود، برخی از خواص هویج برای بارداری به شرح زیر است:

- پاکسازی کبد

- سیستم ایمنی بدن زنان در طول بارداری به دلیل رشد جنین ضعیف می‌شود، مصرف هویج موجب تقویت سیستم ایمنی در طول این دوران می‌شود.

- هویج با جنگیدن در برابر عفونت به نگه داشتن غشای سلولی سالم کمک می‌کند.

- مصرف این سبزی موجب بهبود پوست و عضلات جنین درون رحم می‌شود.

- از آن جایی که هویج سرشار از کلسیم و پتاسیم می‌باشد به توسعه و رشد بهتر استخوان‌ها و دندان‌های جنین درزون رحم کمک می‌کند.

- از ان جایی که هویج غنی از ویتامین A و ویتامین C و فیبرها است و مقادیر بالای این مواد در دوران بارداری مورد نیاز است، سبزی خوبی برای زنان باردار و جنین درون رحم آنها به شمار می‌رود.

خواص دارویی هویج

در آن یک نوع انسولین گیاهی وجود دارد که اثر کم کننده قند خون را دارا م است، بنابراین این عقیده قدیمی که برای مبتلایان به بیماری قند خوب نیست کاملاً غلط است و بیماران قند می‌توانند به مقدار کم از این گیاه استفاده کنند، این گیاه با داشتن مواد مقوی و ویتامین‌ها یکی از مهمترین و مفیدترین برای بدن است.

خوردن آن مقاومت بدن را در مقابل بیماری‌های عفونی بالا می‌برد و در برطرف کردن بیماری‌های آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار، تحریک مجاری هضم و تنفسی، سرفه‌های مقاوم، آسم، اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسائی دارد. برای برطرف کردن یبوست یک کیلو هویج را رنده کنید و در مقداری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند ژله در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید.

مصرف هویج پخته بهتر است یا خام؟

مصرف هویج به صورت پخته شده، باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آن می‌شود، اما بتاکاروتن (بتاکاروتن به عنوان ماده پیش ساز ویتامین A و محلول در چربی در بدن شناخته می‌شود) موجود در آن، در اثر پختن از بین نمی‌رود. بتاکاروتن موجود در هویج، ماده‌ای حساس به گرما نیست.

هنگامی که هویج پخته می‌شود، دیواره‌های سلولی بافت گیاهی آن نرم شده و هضم آن برای دستگاه گوارش راحت‌تر خواهد بود. بنابراین مصرف هویج پخته برای افرادی که مشکلات معده دارند بهتر است.

نباید هویج را زیاد پخت؛ چرا که مواد مغذی آن در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت. دقت داشته باشید که هویج پخته شده را در دمای اتاق به مدت طولانی (بیشتر از ۵ تا ۶ ساعت) نگهداری نکنید؛ زیرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روی سطح هویج خواهد شد و خاصیت آن از بین می‌رود.

مصرف هویج پخته نسبت به هویج خام، مزایا و خواص درمانی بیشتری دارد؛ چرا که بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتی‌اکسیدانی آن بیشتر می‌شود. طبق مطالعات انجام شده، هویج پخته شده، آنتی اکسیدان‌های بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن، میزان آنتی‌اکسیدان‌های بتاکاروتن اسید فنولیک را در هویج افزایش می‌دهد و همچنین توانایی بدن در جذب این ماده غذایی پرخاصیت را تا سه برابر افزایش خواهد داد

۱۶ خاصیت هویج خام و پخته برای درمان انواع بیماری‌ها

مهم‌ترین خواص هویج خام و پخته برای سلامتی بدن عبارتند از:

۱ - سلامت چشم‌ها را با خوردن هویج تضمین کنید

هویج یکی از بهترین خوراکی‌ها برای سلامت چشم است. ویتامین A موجود در هویج به سلامت چشم کمک می‌کند و بتاکاروتن موجود در آن از چشم در برابر اشعه خوشید محافظت می‌کند. مطالعات نشان داده است که خوردن هویج موجب می‌شود تا افراد در سنین بالا با مشکلات کاهش بینانی مواجه نشوند. خوردن هویج خطر ابتلاء به بیماری‌های چشمی مثل آب مروارید و شب کوری را کاهش می‌دهد.

۲ - جلوگیری از سرطان با مصرف هویج

خواص هویج خام و پخته برای بدن انکار ناپذیر است. خورن روزانه هویج می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان را در افراد کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که آنتی‌اکسیدان موجود در هویج با رادیکال‌های آزاد مضر در بدن مقابله می‌کنند و احتمال ابتلاء به سرطان را در بدن کاهش می‌دهند. هویج دارای ۲ نوع آنتی‌اکسیدان کاروتنوئیدها و آنتوسیانین‌ها است. کاروتنوئیدها موجب ایجاد رنگ نارنج و زرد در هویج می‌شوند و آنتوسیانین‌ها مسئول رنگ قرمز و بنفش هستند و در هویج‌هایی با این رنگ‌ها وجود دارند.

۳ - با مصرف هویج از بیماری‌های قلبی جلوگیری کنید

آنتی‌اکسیدان موجود در هویج به سلامت قلب کمک می‌کند. پتاسیم موجود در هویج به کنترل فشار خون کمک زیادی می‌کند و فیبر فراوان موجود در آن با کاهش وزن، احتمال ابتلاء به بیماری‌های قلبی را در افراد کاهش می‌دهد.

۴ - تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص هویج خام و پخته

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص هویج خام و پخته تقویت سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C موجود در هویج به ساخت آنتی بادی در بدن کمک می‌کند و سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند. از طرف دیگر این ویتامین موجب جذب بیشتر آهن می‌شود و از بروز عفونت در بدن جلوگیری می‌کند. به همین دلیل هم هست که از ابتدای شیوع ویروس کرونا از هویج و آب هویج برای سریع‌تر کردن روند درمان و بهبودی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار صحبت شده است.

۵ - هویج و درمان یبوست

هویج دارای مقادیر زیادی فیبر است و اگر به صورت خام خورده شود، به رفع یبوست و حرکات روده‌ای کمک زیادی می‌کند.

۶ - هویج برای جلوگیری از دیابت و کنترل بیماری

خواص هویج خام و پخته برای افراد دیابتی شگفت انگیز است. فیبر موجود در هویج به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند و ویتامین A و بتاکاروتن موجود در آن می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت را در افراد کاهش دهید.

۷ - کمک به کاهش وزن و لاغری از خواص هویج خام و پخته

هویج یک خوراکی بی‌نظیر برای کاهش وزن محسوب می‌شود و از مزیت‌ها و خواص هویج خام و پخته برای کاهش وزن این است که بعد از خوردن آن تا مدت زمان زیادی احساس سیری می‌کنید. این موضوع می‌تواند با کاهش دریافت کالری‌های روزانه، به کاهش وزن در شما کمک کند.

۸ - هویج و سلامت دندان‌ها

خوردن هویج نه تنها به از بین بردن پلاک و ذرات غذا در دندان مؤثر است، بلکه با تحریک لثه به تولید بزاق کمک می‌کند. تشکیل بزاق در دهان به موجب پیشگیری از پوسیدگی دندان و ایجاد باکتری‌های مفید در دهان اهمیت دارد.

۹ - هویج و کمک به دفع سموم بدن

مقادیر زیادی ویتامین A موجود در هویج به دفع سموم بدن بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در جلوگیری از تجمع چربی و صفرا در کبد دارد.

۱۰ - سلامت سیستم گوارش با مصرف هویج

از دیگر خواص هویج خام و پخته می‌توان به تأثیر آن در هضم غذا اشاره کرد. فیبر موجود در هویج به پاکسازی روده‌ها و هضم غذا کمک زیادی می‌کند و با تنظیم قند خون موجب کاهش وزن می‌گردد.

۱۱ - خواص مفید هویج برای سلامت زنان

خواص هویج خام و پخته برای مردان واقعاً زیاد است، اما این ریشه مغذی برای رفع مشکلات مربوط به قاعدگی بسیار مؤثر است. خوردن هویج موجب تنظیم دوران قاعدگی و کاهش علائم یائسگی می‌شود. خوردن روزانه هویج می‌تواند علائمی نظیر گرگرفتگی و تغییرات خلقی را خانم‌هایی یائسه کاهش دهد.

۱۲ - هویج و تحریک رشد مو

هویج به دلیل داشتن ویتامین A و ویتامین E به بهبود گردش خون در پوست سر کمک می‌کند و موجب رشد موها و جلوگیری از ریزش مو می‌شود. از دیگر خواص هویج خام و پخته جلوگیری از سفید شدن و ضخیم شدن تار موها است.

آیا خوردن هویج در دوران بارداری مفید است؟

۱۳- هویج و کاهش فشار خون

خواص هویج خام و پخته می‌تواند به کنترل فشار خون در بدن کمک زیادی کند. هویج دارای مقادیر زیادی پتاسیم است که این ماده نه تنها موجب باز شدن شریان‌ها و رگ‌های خوبی می‌شود، بلکه به گردش خون در بدن کمک زیادی می‌کند و برای کنترل فشار خون بسیار مؤثر است.

۱۴ - هویج برای درمان بیماری‌های پوستی

هویج به درمان بیماری‌های پوستی نظیر درماتیت و جوش کمک زیادی می‌کند و با مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدانی که دارد از خشکی و پیری پوست نیز جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید پوست شما همیشه مرطوب و زیبا باشد، روزانه یک لیوان آب هویج بخورید.

۱۵ - هویج و محافظت از پوست در برابر نور خوشید

از دیگر خواص هویج خام و پخته جلوگیری از آسیب پوست در برابر نور خورشید است. هویج همانند یک ضد آفتاب طبیعی به پوست شما کمک می‌کند تا از اثرات مضر نور خورشید در امان بمانید. بتاکاروتن موجود در هویج به ترمیم پوست در برابر آفتاب کمک می‌کند و از پوست در برابر اثرات شدید خورشید محافظت می‌نماید.

۱۶ - سلامت ریه‌ها از خواص هویج خام و پخته

آب هویج تأثیر زیادی بر سلامت ریه‌ها دارد و با داشتن مقادیر زیاد ویتامین‌های A، E و C به پاکسازی سموم در ریه کمک زیادی می‌کند. مطالعات نشان داده است افرادی که هفته‌ای یک لیوان آب هویج تازه مصرف می‌کنند، ۳۳ درصد کمتر به سرطان ریه و مشکلات ریوی مبتلا می‌شوند.

کد خبر 548406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.