کدام مواد غذایی به کلیه‌ها آسیب وارد می‌کند؟

مصرف نمک زیاد، گوشت قرمز و غذاهای فراوری شده سلامت کلیه را به خطر می‌اندازد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، کلیه‌ها نقش مهمی در بدن برعهده دارند، به طوری که مواد زائد را فیلتر می‌کنند، به متعادل کردن مایعات بدن کمک می‌کنند و فشار خون را نیز کنترل می‌کنند، رژیم غذایی تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت کلیه‌ها دارد، به طوری که مصرف بعضی از مواد غذایی به صورت مکرر باعث می‌‏شود به کلیه‌ها فشار وارد شود و احتمال بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سنگ کلیه و حتی نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد، در ادامه به بررسی مواد غذایی مضر برای کلیه‌ها می‌پردازیم:

نمک زیاد

مصرف زیاد سدیم یکی از عوامل کلیدی افزایش فشار خون است که با گذشت زمان به کلیه‌ها فشار وارد می‌کند، توصیه شده است گیاهان و ادویه‌هایی مانند زیره سبز، گشنیز، زنجبیل، آب لیمو و سیر را جایگزین نمک کنید، این مواد غذایی طعم غذا را بهبود می‌بخشند.

غذاهای فرآوری شده و بسته‌بندی شده

غذاهای فرآوری شده و بسته‌بندی شده مانند نودل، چیپس و دیگر تنقلات سرشار از سدیم، مواد نگهدارنده و چربی‌های ناسالم هستند که مصرف آن‌ها نه تنها فشار خون را افزایش می‌دهد، بلکه در صورت مصرف مکرر منجر به بروز بیماری مزمن کلیوی می‏‌شود؛ توصیه شده است مواد غذایی تازه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل را جایگزین غذاهای فرآوری شده و بسته‌بندی شده کنید.

نوشابه

بیشتر نوشابه‌ها سرشار از قند و اسید فسفریک است که خطر ابتلاء به سنگ کلیه را افزایش می‌دهند، همچنین بر متابولیسم کلسیم نیز تأثیر می‌گذارند و کلیه‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند؛ لازم است آب میوه‌های تازه و دمنوش‌های گیاهی را جایگزین نوشابه کنید.

گوشت قرمز

در حالی که گوشت قرمز حاوی پروتئین است، اما مصرف بیش از حد آن میزان تولید مواد زائد مانند اوره و کراتینین را افزایش می‌دهد، در این صورت به کلیه‌ها فشار وارد می‌شود و سلامت کلیه‌ها به خطر می‌افتد؛ توصیه شده است پنیر یا کشک که حاوی پروتئین هستند را جایگزین گوشت قرمز کنید.

شکر زیاد

مصرف بیش از حد قند احتمال بروز دیابت را افزایش می‌دهد، دیابت نیز مهم‌ترین علت بیماری مزمن کلیوی است؛ بهتر است خرما، انگور و دیگر میوه‌های شیرین را جایگزین شیرینی و شکلات کنید تا احتمال بروز بیماری‌های کلیوی کاهش پیدا کند.

غذاهای سرخ‌شده

غذاهای سرخ‌شده سرشار از چربی‌های ترانس هستند که منجر به ایجاد التهاب می‌‏شوند و احتمال بروز چاقی و فشار خون بالا را افزایش می‌دهند که همگی با مشکلات کلیوی مرتبط هستند، مواد غذایی بخارپز یا کبابی را جایگزین غذاهای سرخ‌شده کنید تا احتمال بروز مشکلات کلیوی کاهش پیدا کند.

لبنیات زیاد

در حالی که لبنیات منبع مناسبی از کلسیم و پروتئین است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند سطح کلسیم را افزایش دهد و باعث بروز سنگ کلیه شود، لازم است به منظور تأمین کلسیم مورد نیاز بدن از سبزیجات با برگ سبز استفاده کنید.

کد خبر 860688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.