به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بیماریهای قلبی عروقی یکی از مشکلات اصلی سلامت در جهان است، اما نتایج بررسیهای متعدد انجام شده نشان میدهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد، مصرف غذاهای مناسب سطح کلسترول خون را کاهش میدهد، فشار خون را تنظیم میکند و باعث کاهش التهاب نیز میشود، در ادامه به بررسی تعدادی از این مواد غذایی میپردازیم:
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کلم پیچ و غیره سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند، ویتامین K موجود در این مواد غذایی از سلامت رگهای خونی محافظت میکند. همچنین، سبزیجات برگدار حاوی نیترات هستند که به طور طبیعی فشار خون را کاهش میدهد و باعث بهبود عملکرد رگهای خونی میشود.
انواع توتها
توتفرنگی، بلوبری و دیگر انواع توتها سرشار از آنتیاکسیدانها هستند که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد، مواد مغذی موجود در توتها سلامت رگهای خونی را حفظ میکند و خطر بروز تصلب شرایین را کاهش میدهد، مصرف روزانه انواع توتها با کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب و عروق مرتبط است.
غلات کامل
غلات کامل مانند برنج قهوهای، جو دوسر، جو و گندم کامل سرشار از فیبر، به ویژه فیبر محلول، هستند و سطح قند خون را کاهش میدهد. نتایج بررسیهای انجام شده نیز نشان میدهد که مصرف روزانه غلات کامل خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد، توصیه شده است غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه شده کنید که باعث بهبود عملکرد قلب میشود.
منابع سرشار از امگا -۳
مصرف منابع سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ برای بهبود سلامت قلب توصیه میشود، زیرا سطح تریگلیسیرید را کاهش میدهد، فشار خون را تنظیم میکند و باعث کاهش التهاب میشود. ماهیهای چرب، تخم کتان، دانه چیا و گردو سرشار از این مواد غذایی مفید هستند و مانع سفت شدن رگهای خونی و آریتمی قلب میشود.
آجیل و دانهها
آجیل و دانهها مانند بادام، گردو، تخم کتان و دانه چیا سرشار از چربیهای غیراشباع، فیبر، پروتئین گیاهی و آنتیاکسیدانها هستند، این مواد غذایی سطح کلسترول مضر خون را کاهش میدهند، باعث افزایش سطح کلسترول مفید خون میشوند و احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.




نظر شما