به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، مغز انسان یکی از مهمترین اعضای بدن است که فعالیتهای مختلف را کنترل میکند، بنابراین حفظ سلامت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف مواد غذایی سالم و مفید تأثیر مستقیم و مثبتی بر سلامت مغز دارد، به طوری که بعضی از مواد غذایی از سلولهای مغز محافظت میکند، عملکرد آن را بهبود میبخشد و انرژی ذهن را تأمین میکنند. در ادامه به بررسی تعدادی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز میپردازیم:
ماهی چرب
ماهیهای چرب از جمله ماهی ساردین و سالمون منابع مهمی از اسیدهای چرب امگا -۳ هستند که بخش عمدهای از ساختار مغز را تشکیل میدهند و باعث ایجاد سلولهای مغزی میشوند. این نوع چربیهای سالم عملکرد حافظه و خلقوخو را بهبود میبخشند، به حفظ سلامت سلولهای مغز و کاهش التهاب کمک میکنند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف منظم ماهیهای چرب منجر به بهبود عملکرد مغز با کاهش زوال عقل در دوران پیری میشود. اسیدهای چرب امگا -۳ به تسهیل ارتباط سلولهای مغزی کمک میکند و این امر مغز را قادر میسازد با سرعت بالاتری عمل کند.
بلوبری
بلوبری سرشار از آنتیاکسیدان است که از مغز در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. همچنین، التهاب را کاهش میدهد و باعث ایجاد ارتباط بهتر بین سلولهای مغز میشود. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف بلوبری روند پیری مغز را کند میکند، عملکرد مغز را بهبود میبخشد و حتی ممکن است پیشرفت بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازد. علاوه بر این، بلوبری باعث بهبود تمرکز میشود و در عین حال از سلامت مغز در طول فرآیند پیری محافظت میکند.
آجیل و دانهها
آجیل و دانهها مانند گردو، بادام و تخمه کدو تنبل سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله چربیهای سالم، ویتامین E و مواد معدنی هستند. خواص آنتیاکسیدانی ویتامین E موجود در این مواد غذایی از تخریب سلولهای مغز جلوگیری میکند. متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف روزانه مقدار کمی آجیل یا دانه عملکرد حافظه و تمرکز را بهبود میبخشد، در حالی که احتمال بروز زوال عقل را کاهش میدهد.
سبزیجات با برگ سبز
سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی از سلامت مغز پشتیبانی میکند، زیرا حاوی ویتامین K، فولات و بتاکاروتن هستند. بدن از ویتامین K برای ایجاد چربیهای لازم به منظور ساخت سلولهای مغز استفاده میکند، فولات نیز از زوال عقل و آسیب مغزی جلوگیری میکند. سبزیجات با برگ سبز از طریق خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود، از سلولهای مغز در برابر استرس و مواد سمی محافظت میکند و به بهبود عملکرد مغز کمک میکند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتیاکسیدان است که اثرات مثبتی بر حافظه، تقویت خلقوخو و بهبود تمرکز دارد. همچنین، حاوی فلاونوئیدهایی است که جریان خون به مغز را افزایش میدهد، در نتیجه عملکرد ذهنی بهبود پیدا میکند و از سلولهای مغز در برابر آسیب محافظت میشود. کافئین موجود در شکلات تلخ به هوشیارتر شدن افراد کمک میکند و باعث تقویت عملکرد حافظه کوتاه مدت میشود.


نظر شما