حقایقی درباره خاصیت‌های انگور قرمز و سبز

شناخت محصولات انگور، ماده مغذی مهم در انگور، نحوه بهره‌مندی از خاصیت انگور، تفاوت میان انگور قرمز و انگور سبز، انگور حاوی رسوراترول بسیار بالا و دانستن خاصیت‌های انگور یاقوتی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انگورهای قرمز، سبز و بنفش، انگورهای بدون بذر، ژله انگور، مربای انگور و آب انگور، کشمش و موارد دیگر از محصولات انگور هستند. این میوه خوشمزه هشت هزار سال پیش، برای اولین بار در خاور میانه کشت شد.

امروزه ۷۲ میلیون تن انگور هر ساله در سرتاسر جهان کشت می‌شود. ترکیبات مغذی موجود در انگور انواع فواید انگور برای سلامتی را برایتان فراهم می‌کند. این محصول با پیشگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و یبوست باعث حفظ سلامت بدن می‌شود.

چطور از خاصیت انگور بهره‌مند شویم؟

مواد مغذی موجود در انگور می‌تواند به محافظت در برابر سرطان، مشکلات چشم، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر شرایط سلامتی کمک کند.

رسوراترول یک ماده مغذی مهم در انگور است که خاصیت انگور را چند برابر می‌کند.

انگور منبع خوبی از فیبر، پتاسیم و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر است.

حتی افراد مبتلا به دیابت اگر با یک برنامه‌ریزی متناسب از انگور استفاده کنید می‌توانند به خوبی از فواید انگور بهره‌مند شوید.

تفاوت میان انگور قرمز و انگور سبز

- اکثر کارشناسان تغذیه و دست‌اندرکاران حوزه سلامت، مصرف انگور قرمز را بیشتر از انگور سبز توصیه می‌کنند چرا که انگور قرمز در مقایسه با انگور سبز از آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری برخوردار است. همچنین مقدار کالری موجود در انگور قرمز کمتر از انگور سبز است.

حقایقی درباره خاصیت‌های انگور قرمز و سبز

- انگور سبز فاقد ترکیب آنتوسیانین است ولی این ترکیب در انگور قرمز به وفور یافت می‌شود.

- انگور قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید مانند ریزوراتول، کاتچین‌ها و کوئرستین است در حالی که انگور سبز تنها دارای مقدار اندکی کاتچین‌ها است.

- آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید ترکیباتی هستند که موجب ایجاد رنگ قرمز در انگور قرمز می‌شوند و هرچه رنگ قرمز انگور، تیره‌تر باشد تمرکز این آنتی‌اکسیدان‌ها در انگور بیشتر است.

- در این میان ریزوراتول و کوئرستین مهم‌ترین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند که از خواص سلامتی بالایی از جمله کاهش فشارخون، پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های قلبی، حفظ کلسترول خوب، برخوردارند. ریزوراتول، به درمان بیماری آلزایمر کمک کرده و خواص ضدسرطانی نیز دارد.

- کوئرستین، خواص آنتی‌هیستامینی دارد و برای تسکین و درمان آلرژی‌های مختلف به کار می‌رود.

- آنتوسیانین موجود در انگور قرمز نیز خواص ضد التهابی دارد.

فواید انگور یاقوتی

انگور قرمز یا یاقوتی حاوی رسوراترول بسیار بالایی است. رسوراترول ترکیبی است که می‌تواند فواید سلامتی مختلفی داشته باشد. رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلاء به شرایط مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی می‌شود. مانند سایر میوه‌ها و سبزیجات، انگور نیز منبع خوبی از فیبر و آب است.

آنتی اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی موجود در انگور می‌تواند خواص انواع این میوه خوشمزه و آب‌دار را از نظر سلامتی افزایش دهند، اگرچه برای تأیید برخی از خواص انگور تحقیقات بیشتری لازم است. با این حال بعضی از خواصی که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شده است مورد تأیید است و آزمایشات مختلفی در مورد آن‌ها انجام شده است.

۱. خواص انگور در درمان سرطان

انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی است که به پلی فنول معروف است. این آنتی‌اکسیدان‌ها خاصیت ضد التهابی دارند و می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها رسوراترول است که در پوست انگورهای قرمز یافت می‌شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که رسوراترول قادر به کندی یا جلوگیری از رشد تومورها در لنف، کبد، معده، پستان، روده بزرگ، پوست و لوسمی باشد.

یکی دیگر از ضدالتهاب‌های طبیعی که برخی از خواص انگور را ایجاد می‌کند، کوئرستین فلاونوئید است. مطالعات نشان داده‌اند که این ماده نیز می‌تواند به جلوگیری یا کند شدن رشد سرطان کمک کند.

۲. خواص انگور برای سلامت قلب

مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که کورستین و رسوراترول می‌توانند خطر آترواسکلروز را کاهش داده و از آسیب‌های ناشی از لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد” محافظت کنند. در این مطالعات فلاونوئیدها به مراتب بالاتری از مقداری که معمولاً توسط انسان مصرف می‌شود استفاده کرده‌اند.

تصور می‌شود که پلی فنول های موجود در انگور، مانند رسوراترول دارای فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، کاهش چربی و ضد التهاب هستند که می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) کمک کند. همچنین می‌تواند با جلوگیری از ایجاد پلاکت و کاهش فشار خون و خطر ضربان قلب به سلامت قلب کمک نماید.

از طرفی انگور حاوی فیبر و پتاسیم است که هر دو از سلامت قلب حمایت می‌کنند. انجمن قلب آمریکا (AHA) افزایش مصرف پتاسیم را ضمن کاهش مصرف سدیم برای بهبود فشار خون و سلامت قلب و عروق توصیه می‌کند. مصرف زیاد پتاسیم با کاهش خطر سکته مغزی، محافظت در برابر از دست دادن توده عضلانی و حفظ تراکم مواد معدنی استخوان همراه است.

۳. خواص انگور برای درمان فشار خون

افزایش مصرف پتاسیم می‌تواند به کاهش اثرات منفی سدیم بیش از حد در رژیم غذایی کمک کند. انگور از پتاسیم بالایی برخوردار است. این نشان می‌دهد که ترکیبات انگور می‌توانند به کاهش اثرات سدیم در افرادی که فشار خون دارند، کمک کند. فیبر برای حفظ یک سیستم قلبی و عروقی سالم از جمله سلامت قلب و فشار خون بسیار مهم است. انگور نیز منبع خوبی از فیبر برای این افراد می‌باشد.

۴. خواص انگور برای درمان یبوست

انگور حاوی آب و فیبر فروانی است. هردوی این مواد به افراد کمک می‌کنند تا هیدراته بمانند، حرکات روده را منظم نگه داشته و خطر یبوست را کاهش می‌دهد.

۵. خواص انگور برای درمان آلرژی

به دلیل اثرات ضد التهابی کورستین، برخی از محققان اظهار داشتند که مصرف انگور می‌تواند به کاهش علائم آلرژی از جمله آبریزش بینی و کهیر و راش پوستی کمک کند. با این حال، هیچ مطالعه انسانی برای اثبات این نظریه انجام نشده است.

۶. خواص انگور برای درمان دیابت

در سال ۲۰۱۳، نتایج یک مطالعه منتشر شده در BMJ نشان می‌دهد که آب میوه، می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در بزرگسالان کاهش دهد. در طول مطالعه، که ۱۸۷۳۸۲ شرکت کننده را درگیر کرده و ۲۲ سال به طول انجامید، ۶.۵ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت بودند. با این حال، افرادی که در هفته سه وعده آب زغال اخته، انگور، کشمش، سیب یا گلابی مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که مصرف نمی‌کردند، ۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ قرار گرفتند.

۷. تأثیر خواص انگور بر نوروپاتی دیابتی و رتینوپاتی

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که رسوراترول می‌تواند در برابر نوروپاتی دیابتی، که بر عملکرد عصبی تأثیر می‌گذارد، از سیستم عصبی ما محافظت کند. دانشمندان معتقدند که این خاصیت انگور ممکن است به دلیل اثرات محافظت کننده عصبی این ترکیب باشد. مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که رسوراترول، همچنین می‌تواند در برابر رتینوپاتی از سیستم عصبی محافظت کند، که به شدت می‌تواند در بینایی تأثیر بگذارد.

حقایقی درباره خاصیت‌های انگور قرمز و سبز

۸. خواص انگور برای سلامت چشم

انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌های لوتئین و زاکزانتین است که می‌تواند به حفظ سلامت چشم کمک کند. درواقع اعتقاد بر این است که این مواد، مولکول‌های ناپایدار موسوم به رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند اکسیداتیو را کاهش دهند. درمان استرس، کاهش آسیب به شبکیه چشم و کمک به جلوگیری از آب مروارید از مزایای دیگر این آنتی‌اکسیدان‌ها هست.

نتایج آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که رزوراترول موجود در انگور می‌تواند در برابر مشکلات مختلف چشم از جمله دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، گلوکوم، آب مروارید و موارد دیگر محافظت کند. با این حال، هنوز مشخص نیست که چگونه این کار انجام می‌شود، و چگونه می‌تواند برای انسان مفید باشد.

۹. خواص انگور برای درمان آکنه

نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان می‌دهد که رسوراترول موجود در ترکیبات انگور، می‌تواند به درمان آکنه کمک کند، به ویژه اگر به همراه بنزوئیل پراکسید به عنوان یک درمان موضعی استفاده شود.

۱۰. درمان سایر شرایط پزشکی با خواص انگور

سایر موارد بهداشتی که رزوراترول موجود در انواع انگور می‌تواند به درمان و بهبود آنها کمک کند عبارتند از:

- بیماری آلزایمر

- کنترل قند خون

- آرتروز

- تقویت سیستم ایمنی بدن

کد خبر 581379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.