۱۴ خاصیت درمانی عسل برای سلامتی بدن چیست؟

شناخت ارزش غذایی عسل، قندهای موجود و شگفتی‌های عسل، ویژگی‌های منحصر این ماده غذایی، فواید عسل برای خانم‌ها، تأثیر مثبت عسل برای زنان باردار و شناخت ۱۴ خاصیت درمانی عسل طبیعی برای بزرگسالان را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عسل از قدیمی‌ترین و نخستین شیرین کننده‌هایی است که انسان استفاده کرده است و شامل قندهایی چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اینکه ویتامین‌هایی همچون B۱، B۲، B۶، B۳، B۵ و C نیز بر اساس کیفیت و نوع عسل به نسبت‌های متفاوت در آن دیده می‌شود، علاوه بر موارد ذکر شده در حد کمی مس، ید و روی نیز در عسل وجود دارد.

ارزش غذایی عسل آنقدر بالا است که از هزاران سال قبل تا کنون هم به عنوان ماده غذایی و هم به عنوان دارو مورد استفاده‌های داخلی و خارجی قرار گرفته است، قدمت استفاده از آن به هشت هزار سال قبل می‌رسد، این ماده غذایی بی نظیر اجازه رشد میکروارگانیسم ها را نمی‌دهد و از این جهت در صورتی که در یک ظرف مهر و موم شده قرار گیرد، می‌تواند حتی تا هزاران سال هم بدون فاسد شدن قابل مصرف باشد و این یکی از شگفتی‌های عسل است.

ویژگی‌های منحصر به فرد عسل

۱ به راحتی هضم می‌شود: مولکول‌های قند موجود در آن می‌توانند به راحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس‌ترین معده‌ها نیز می‌تواند آن را به سادگی هضم کند.

۲ منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان است: نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی دارد.

۳ سطح کالری آن پایین است: در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰ درصد کمتر کالری دارد، هر چند انرژی آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص اضافه نمی‌کند.

۴ به سرعت در خون پخش می‌شود: وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود، پس از هفت دقیقه در جریان خون پخش می‌شود و با آزادسازی مولکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی ترین مصرف کننده قند در بدن است کمک می‌کند و مانع بروز خستگی می‌شود.

۱۴ خاصیت درمانی عسل برای سلامتی بدن چیست؟

۵ در سلامت و ساخت عوامل خونی مؤثر است: بخش مهمی از انرژی مورد نیاز را برای این مورد تأمین می‌کند، به علاوه باعث تمیز شدن خون می‌شود و جریان خون را تنظیم و آسان می‌کند و مانع بروز مشکلات عروقی و تصلب شرایین می‌شود.

فواید عسل برای خانم‌ها

بسیاری از زنان برای پاک سازی بدن از سموم به خوردن عسل با معده خالی متوسل می‌شوند، اما خواص دیگری هم در این مرحله وجود دارد که عبارتند از:

- سبب سوزاندن چربی می‌شود.

- از بدن در برابر تجمع قند محافظت می‌کند.

- سطح کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد.

- روزانه یک قاشق عسل با معده خالی باعث کاهش وزن می‌شود.

- عسل حاوی کالری کمتری نسبت به شکر معمولی است، بنابراین در حالی که رژیم را دنبال می‌کنید، می‌توانید عسل را جایگزین شکر کرده و به غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه کنید.

- آکنه را درمان می‌کند، به پوست قابلیت ارتجاعی می‌دهد، ظاهر پوست را بهبود می‌دهد و جوان‌تر به نظر می‌رسد.

- این مرحله عملکرد سیستم گوارش را بهبود می‌دهد و روده و معده را تمیز می‌کند.

- اسیدهای رسوب داده شده در معده را تسکین می‌دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و این به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین‌های موجود است.

تأثیر مثبت عسل برای زنان باردار

- زنان باردار همیشه از غذاهایی با ارزش غذایی بالا مانند عسل تغذیه می‌کنند که خواص فوق العاده‌ای برای سلامت مادر و رشد و سلامت جنین دارد.

- ترکیب عسل با آب ولرم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، یک محافظ عالی در برابر باکتری‌ها است و یک آنتی‌بیوتیک طبیعی برای مبارزه با بیماری است.

- به عنوان جایگزین قند مضر استفاده می‌شود.

- مشکلات گوارشی مانند یبوست و زخم را که معمولاً زنان باردار را درگیر می‌کند، درمان می‌کند.

- عسل بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، عفونت‌های پوست شکم و پستان در زنان و چشم ماهی را درمان می‌کند، مناطقی که آسیب دیده با عسل که خاصیت لایه برداری دارد درمان می‌شود و پس از بهبودی استفاده از عسل برای سه روز برای از بین بردن میکروب‌ها ادامه دارد.

شناخت ۱۴ خاصیت درمانی عسل طبیعی برای بزرگسالان

۱. درمان آسم

اگر به دنبال داروهای جایگزین برای درمان آسم خود هستید، می‌توانید عسل را در زندگی روزمره خود جای دهید، خواص عسل برای آسم درمانی بهتر از سایر داروهای گران قیمت معمولی است، عسل به آرامی مخاط موجود در گلو را پاک می‌کند. مواد معدنی مختلف و محتوای ویتامین عسل مانند منیزیم، منگنز، سلنیوم و اسیدهای آمینه به پاک سازی مجاری در ریه‌ها و تسکین غشای لوله‌های برونش کمک می‌کند. بهترین راه‌های استفاده از عسل برای درمان آسم ترکیب آن با یکی از عناصر آب، لیمو، دارچین و میخک است.

۲. تقویت انرژی بدن

استفاده از عسل به عنوان یک روش درمانی به نام " آپی تراپی" است و شامل درمان‌هایی می‌باشد که انرژی را بازیابی می‌کند، استقامت بدنی را تقویت می‌کند و سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. به همین دلیل است که سال هاست متخصصان رژیم‌های ورزشی توصیه می‌کنند ورزشکاران عسل خام را در وعده‌های غذایی قبل از ورزش یا میان وعده خود قرار دهند.

۳. درمان قند خون

دیابت یک بیماری است که امکان دارد هر فردی تجربه کند، سیستم کار لوزالمعده مختل می‌شود و نمی‌تواند انسولین خوبی در بدن تولید کند. انسولین برای تنظیم سطح قند خون در بدن مفید است، زیرا مقدار زیاد قند در بدن خوب نیست. آزمایش‌های مکرر اثبات کرده که عسل طبیعی حاوی ماده اکسید کننده‌ای است که فرآیند جذب قند در خون را آسان می‌کند و نمی‌گذارد درصد قند در خون بالا رود.

۴. بهبود مشکلات پوستی

عسل به عنوان یک مرطوب کننده پوست، لایه بردار، منبع آنتی اکسیدان، درمان طبیعی آکنه و جوان سازی پوست مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده دارای خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است که آن را علاوه بر پتانسیل عالی برای یک رژیم غذایی، به عنوان یک داروی طبیعی مراقبت از پوست به اثبات رسانده است.

۵. خواص عسل برای درمان آکنه

عسل سرشار از آنتی اکسیدان است که به مبارزه با التهاب ناشی از باکتری‌ها کمک می‌کند. به همین دلیل است که در ساخت ماسک صورت خانگی برای مقابله با آکنه استفاده می‌شود. زیرا عسل بی خطر می‌باشد و مهم‌تر از همه، شما دقیقاً می‌دانید چه چیزی را در ماسک صورت قرار داده اید.

۶. درمان رفلاکس معده

بسیاری از متخصصین درمان خانگی معتقدند که عسل به بهبود مری کمک می‌کند و علائم سوزش سر دل را کاهش می‌دهد. هزاران سال از عسل در داروهای آیورودا برای معالجه انواع بیماری‌ها استفاده شده است. عسل آهوتا در درمان بیماری‌های گوارشی مخصوصاً رفلاکس معده بسیار موفق عمل کرده است.

۷. خواص عسل برای زخم‌ها

در طی چند دهه گذشته، استفاده بالینی از عسل به عنوان یک درمان زخم موضعی تجدید حیات شده است. مجموعه‌ای از شواهد این گفته را پشتیبانی می‌کند، نشان می‌دهد که عسل باعث بهبود زخم‌ها می‌شود، باکتری‌ها را می‌کشد و pH زخم را کاهش داده، التهاب مزمن را کاهش می‌دهد و باعث افزایش نفوذ فیبروبلاست می‌شود.

هزاران سال است که از عسل به عنوان درمان زخم توسط فرهنگ‌های بومی سراسر جهان استفاده می‌شود. یافته‌های باستان شناسی و آثار مکتوب اولیه نشان می‌دهد که زخم‌ها توسط مصریان، یونانیان و رومیان باستان با عسل درمان می‌شدند.

۸. کمک به رفع بی خوابی

دانشمندان بر این باورند که مصرف غذاهای سرشار از تریپتوفان و غذاهایی که به تولید طبیعی سروتونین و تریپتوفان بدن کمک می‌کنند ممکن است راه حلی برای رفع بی خوابی باشد. اهمیت هورمون سروتونین در این است که هنگام خواب، مغز آرام می‌کند. عسل در درمان بی خوابی مؤثر است، زیرا حاوی اسید آمینه تریپتوفان است که به مقابله با بی خوابی کمک می‌کند.

۹. مبارزه با عفونت‌ها

در واقع اهمیت فواید عسل در قدیمی ترین ادبیات پزشکی جهان به اثبات رسیده است و از زمان‌های بسیار قدیم به عنوان داروی ضد میکروبی و همچنین فعالیت‌های بهبود زخم شناخته شده است. خاصیت درمانی عسل به این دلیل است که فعالیت ضد باکتریایی را ارائه می‌دهد، باعث ایجاد شرایط مرطوب زخم می‌شود و ویسکوزیته بالای آن به تهیه یک سد محافظ برای جلوگیری از عفونت کمک می‌کند.

۱۰. پیشگیری از سرطان

سرطان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است که سبک زندگی امروزه و رژیم غذایی در ابتلاء به آن نقش بسزایی دارد. عسل منبع مهمی از ترکیبات فعال زیستی است که از گیاهان به دست می‌آید و در سال‌های اخیر مطالعاتی زیادی بر روی خواص عسل برای پیشگیری از سرطان صورت گرفته، در این بررسی‌ها نقش عسل به عنوان کمک کننده در درمان و پیشگیری سرطان نیز به اثبات رسیده است.

۱۴ خاصیت درمانی عسل برای سلامتی بدن چیست؟

۱۱. خواص عسل برای درمان سرفه

در بیشتر موارد، سرفه‌های حاد در اثر سرماخوردگی یا ویروس آنفولانزا یا برونشیت ایجاد می‌شود و حدود سه هفته ادامه خواهد داشت. از آنتی بیوتیک ها می‌توان برای درمان عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها استفاده کرد. با این حال، بیشتر سرفه‌های حاد ناشی از ویروس‌هایی هستند که به آنتی بیوتیک ها نیاز ندارند. محققان در سال ۲۰۱۲ خاطر نشان کردند که عسل حاوی بیش از ۱۸۱ ماده طبیعی مختلف است و تاکید می‌کنند که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن دلیل اصلی کمک به تسکین سرفه است.

۱۲. جلوگیری از پیری زودرس

عسل یک مرطوب کننده طبیعی است که با خاصیت آب رسانی خود باعث جلوگیری از پیری زودرس می‌شود.

ضد باکتری: عسل با باکتری‌ها در سطح پوست مبارزه می‌کند و برای شیوع جوش‌های پوستی بسیار مناسب است.

لایه بردار: سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد تا پوست درخشان‌تر شود.

ضد التهاب: پوست را بهبود می بخشد و به تدریج زخم‌ها از بین می‌رود.

۱۳. درمان ریزش مو

خواص عسل برای مراقبت از مو می‌تواند موهای شما را درخشان‌تر کند و باعث نرم‌تر شدن و سالم ماندن موهای شما شود. از آنجا که عسل یک نرم کننده است، به همین ترتیب قدرت فولیکول‌های مو که وظیفه رشد مو را دارند را نیز تقویت می‌کند. تحلیلگران می‌گویند، استفاده مناسب از شهد درمانی مو می‌تواند باعث بهبود بقیه فولیکول‌های مو در رشد مو شود. عسل تمایل دارد که رطوبت را در پوست سر حفظ کند و با توجه به خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده عسل که باعث می‌شود پوست سر شما از عفونت یا پسوریازیس در امان بماند، در نتیجه شما از شوره و خارش سر دور می‌مانید.

۱۴. درمان تب یونجه

علائم تب شامل عطسه، آبریزش بینی و پف چشم است. داروهای زیادی وجود دارد که ادعا می‌کنند علائم را درمان می‌کنند که برخی از آنها بهتر از سایر داروها عمل می‌کنند. یک راه حل محبوب، خوردن عسل است که حتماً باید خام و ارگانیک باشد. تب یونجه هر تابستان، هنگامی که گیاهان شروع به انتشار گرده‌ها در هوا می‌کنند، ظاهر شده و باعث می‌شود که برخی افراد دچار حساسیت شوند.

کد خبر 559048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.