علت اصلی پرخوری افراد در طول روز/ اهمیت ویتامین C برای زنان

میوه‌های پرخاصیت در پاندمی کرونا، خوردنی‌هایی برای کاهش استرس، علت اصلی پرخوری افراد در طول روز، اهمیت ویتامین سی برای زنان، بخور و نخورهای نوروزی برای بیماران گوارشی و توصیه‌هایی برای دفع سدیم اضافی از بدن را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، استرس را به روش‌های گوناگون می‌توان مهار کرد اما استرس شدید یا اضطراب یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد کننده بیماری‌های جسمی بوده و نیازمند دارو درمانی و روان درمانی است، ثابت شده مصرف برخی از مواد غذایی و مکمل‌ها می‌تواند در کنار درمان‌های دارویی و با مشورت پزشک، علائم اضطراب و استرس شدید را تا حد زیادی مهار کند.

منابع غذایی حاوی ویتامین D یکی از این گزینه‌هاست، تحقیقات زیادی ادعا می‌کنند که کمبود ویتامین D با بروز اختلالات اضطرابی ارتباط نزدیک دارد، برای دریافت کافی ویتامین D، روزانه ۲۰ دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید یا غذاهای غنی از این ویتامین مانند انواع قارچ‌ها، پرتقال، ماهی، شیر و غلات غنی شده با ویتامین D بخورید.

می‌توانید با مصرف غذاهای سالم، بدن خود را از ویتامین‌های گروه B بی‌نیاز کنید، اما اگر اضطراب شدید دارید، مکمل‌های B کمپلکس را فراموش نکنید، ویتامین‌های B۱۲ و B۲ بیشتر در محصولات حیوانی یافت می‌شوند. اگر گیاه‌خوار هستید نیز توصیه می‌شود که از مکمل‌های حاوی این ویتامین‌ها استفاده کنید.

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ نیز علائم استرس شدید را تسکین داده و منجر به کاهش سطوح مواد شیمیایی مرتبط با استرس از جمله آدرنالین و کورتیزول می‌شود، ماهی، تخم کتان و گردو، منابع مهم حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، مکمل‌های منیزیم نیز نقش زیادی در مهار استرس شدید دارند، مصرف منیزیم را با دوز ۱۰۰ میلی‌گرم در روز شروع کنید.

علت اصلی پرخوری افراد در طول روز/ اهمیت ویتامین C برای زنان

میوه‌های پرخاصیت در پاندمی کرونا

مصرف میوه و سبزی به خاطر دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین‌های A، C، B املاح معدنی آهن، منیزیم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونوئید و کارتنوئید می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماری‌های زیادی به خصوص کرونا بیمه کند.

آنتی اکسیدان‌ها از طریق ترکیب شدن با رادیکال‌های آزاد که به دنبال واکنش‌های اکسیداسیونی در بدن تولید می‌شوند از آسیب و تخریب سلول‌های بدن جلوگیری می‌کنند. در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامین‌های مختلف می‌توانند بروز بیماری‌های غیر واگیر مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.

همچنین مصرف میوه و سبزی می‌تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می‌دهد جلوگیری کند، چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلاء به کرونا محسوب می‌شود. مرگ و میر ناشی از کوید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.

در بین میوه‌ها، مرکبات و سیب از پرخاصیت‌ترین میوه‌ها هستند، مصرف موز به دلیل داشتن کالری زیاد باید محدود شود. خیار نیز چون کالری بسیار کمی دارد و برای کسانی که اضافه وزن دارند یا دچار دیابت یا چاقی هستند بسیار مناسب است. بهتر است در ایام کرونا از توت فرنگی که میوه فصل بهاری است به دلیل بافت میوه که نمی‌توان به خوبی ضد عفونی کرد تا حد امکان از مصرف آن خودداری کنید.

علت اصلی پرخوری افراد در طول روز

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص دلایل اصلی پرخوری افراد، اظهار کرد: یکی ازعوامل اولیه پرخوری در افراد این است که آنها وعده‌های غذایی اصلی مانند صبحانه، ناهار و شام را به صورت منظم میل نمی‌کنند.

نرگس جوزدانی، افزود: مصرف نکردن وعده‌های غذایی اصلی توسط افراد باعث می‌شود تا بدن آنها کل درشت مغذی‌های کربوهیدرات، چربی و پروتئینی که باید به صورت روزانه استفاده کنند را دریافت نکند.

وی تصریح کرد: رعایت هر ۳ وعده غذای اصلی در رژیم افراد بسیار لازم و ضروری است و حذف آن دریافت پروتئین را دچار مشکل خواهد کرد چرا که این ماده مغذی تنها از طریق منابع غذایی دریافت خواهد شد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه حذف پروتئین‌ها و کمتر مصرف کردن آن‌ها در طول روز باعث پرخوری و احساس گرسنگی در افراد می‌شود، اضافه کرد: میزان دریافت پروتئین برای داشتن اندامی مناسب مهم است، همچنین ساعات مصرف وعده‌های اصلی غذایی حائز اهمیت بوده و صبحانه و ناهار و شام باید حتماً در یک زمان مشخصی مصرف شود.

وی خاطر نشان کرد: تمامی افراد باید ۵۰ درصد از انرژی دریافتی در طول روز خود را تا ساعت ۲ الی ۳ بعد از ظهر دریافت کنند و این گزینه عاملی اصلی برای جلوگیری از پرخوری و هجوم به غذاهای دیگر خواهد بود، در غیر این صورت بعد از ساعت ۴ بعد از ظهر افراد به صورت مداوم بدون احساس سیری غذا می‌خورند.

جوزدانی اضافه کرد: برخی از افراد از ابتدای صبح تصمیم به کم خوردن و رعایت رژیم غذایی می‌گیرند که این عامل باعث می‌شود تا آن‌ها به دلیل اینکه مواد مغذی کافی از صبحانه را دریافت نکرده اند در طول روز احساس گرسنگی زیاد کرده و به همین علت نتوانند در مصرف روزانه وعده‌های غذایی خود کنترل مناسبی داشته باشند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، گفت: یکی دیگر از دلایل پرخوری در افراد این است که در ریزمغذی‌ها دچار مشکل هستند، یعنی فردی که دچار کم خونی فقر آهن، کمبود اسید فولیک، کمبود ویتامین B12، کمبود ویتامین D، کمبود روی باشد در تأمین آن کمبود پرخوری آگاهانه خواهد کرد، برای مثال کمبود آهن در افراد باعث می‌شود تا آن‌ها تمایل بیشتری به مصرف گوشت، حبوبات و تخم مرغ دارد.

علت اصلی پرخوری افراد در طول روز/ اهمیت ویتامین C برای زنان

اهمیت مصرف ویتامین سی برای زنان

ویتامین C یا اسیداسکوربیک یک ماده مغذی محلول در آب با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از پوست و مو ضروری است، مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه‌ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.

ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی مؤثر است، یک آنتی‌اکسیدان قوی برای تولید کلاژن پروتئین اصلی بدن انسان و در استخوان‌ها، پوست، تاندون‌ها و سایر بافت‌های پیوندی بدن یافت می‌شود، وجود ویتامین C علاوه بر این برای رشد و محافظت از عروق، بافت‌های بدن و غضروف‌ها نیز ضروری است.

استرس می‌تواند تولید هورمون‌ها و چرخه قاعدگی، باروری و عملکرد ایمنی را تحت تأثیر قرار دهد. ویتامین C یکی از ویتامین‌های ضروری برای کاهش استرس است، مطالعات جدید محققان کلینیک مایو نشان می‌دهد ویتامین C در کاهش فشار خون نیز مؤثر است.

مطالعات نشان می‌دهد میزان ویتامین C مورد نیاز بدن در دوران بارداری کاهش می‌یابد، مصرف ویتامین C در دوران بارداری، عوارض بارداری را کاهش می‌دهد و در رشد جنین مؤثر است، ویتامین C منجر به بهبود جذب آهن شده و از این طریق با کم‌خونی مبارزه می‌کند، ویتامین C با افزایش سطح استروژن و کاهش سطح پروژسترون، در تنظیم چرخه قاعدگی مؤثر است.

بخور و نخورهای نوروزی برای بیماران گوارشی

بسیاری از افراد به علل گوناگون دچار مشکلات گوارشی هستند، مشکلات گوارشی در این افراد به دلیل دید و بازدیدهای عید نوروز و پرخوری و درهم خوری های این روزها تشدید شده و ایام تعطیل را برایشان تلخ می‌کند.

بسیاری از مشکلات گوارشی با مراعات کردن و راه حل ساده قابل درمان است، برای پیشگیری از مشکلات گوارشی شایع ایام نوروز همه افراد به خصوص افراد مستعد بیماری‌های گوارشی باید پرخوری نکنند، نوشیدنی‌های کافیئن دار نخورند، از خوردن غذاهای چرب و ادویه دار و آب بین غذا پرهیز کنند.

بیماران گوارشی مصرف آجیل و شیرینی را نوروز محدود کنند، از مصرف نوشیدنی‌های الکلی و استعمال دخانیات اجتناب کنند، میوه‌های اسیدی نخورند، درهم خوری نکنند و از خوردن غذاهای مانده پرهیز کرده و از مواد غذایی پربیوتیک و نوشیدنی دارچین استفاده کنند و میوه‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه قرار دهند.

توصیه‌هایی برای دفع سدیم اضافی از بدن

سدیم طعم دهنده عالی مواد غذایی و مصرف آن برای کمک به عملکرد صحیح بدن لازم است البته سدیم بیش از حد می‌تواند باعث نگرانی‌های جدی در مورد سلامتی مانند افزایش خطر بیماری‌های قلبی و پرفشاری خون شود.

سدیم یا نمک معمولاً به عنوان چاشنی و طعم دهنده به غذاها افزوده می‌شود اما چندین کاربرد دیگر نیز دارد که می‌تواند به سلامت کمک کند. دریافت سدیم برای کمک به انقباض و شل شدن صحیح عضلات لازم و برای تنظیم مایعات در کلیه‌ها به منظور جلوگیری از کمبود آب ضروری است. تحقیقات نشان می‌دهد که سدیم یک ماده مغذی ضروری است که در حفظ هموستاز سلولی و تنظیم تعادل مایعات و الکترولیت‌ها نقش دارد.

دفع سدیم اضافی از بدن می‌تواند با اعمال تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی به راحتی انجام شود. در صورت مصرف زیاد نمک و برای جلوگیری از بروز مشکلات جسمی، روش‌هایی برای دفع سدیم اضافی از بدن وجود دارد که عبارتند از:

مصرف آب بیشتر

تأمین آب مورد نیاز بدن بسیار مهم است. مصرف میزان بیشتری از آب می‌تواند به دفع سدیم اضافی از بدن و دفع مواد زائد از کلیه کمک کند. اگرچه توصیه دقیقی در مورد میزان آب آشامیدنی مصرفی بزرگسالان و جوانان طی روز وجود ندارد اما پیشنهاد می‌شود که بزرگسالان و کودکان با مصرف خوراکی‌هایی که حاوی آب هستند، نوشیدنی‌هایی مانند چای تلخ و البته نوشیدن آب ساده میزان آب دریافتی را افزایش دهند.

مصرف بیشتر خوراکی‌های حاوی پتاسیم

پتاسیم نقش مهمی در حفظ تعادل مایعات دارد. مصرف خوراکی‌های حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی و آووکادو با کاهش اثر سدیم و کمک به دفع آن از بدن می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

علت اصلی پرخوری افراد در طول روز/ اهمیت ویتامین C برای زنان

مصرف میزان بیشتری از سبزی جعفری

یکی از خواص گیاه جعفری تأثیر آن در پاکسازی کلیه‌ها است. کلیه‌ها نقش مهمی در سم زدایی از بدن دارند. یکی دیگر از کارکردهای آن‌ها فیلتر کردن نمک اضافی از جریان خون است.

تحرک داشتن

افزایش فعالیت بدنی یک روش عالی برای از بین بردن سدیم اضافی بدن است. ورزش باعث می‌شود بدن ترکیبی از آب و نمک را از دست بدهد. به همین دلیل است که به افراد توصیه می‌شود هنگام ورزش کردن و برای جلوگیری از کمبود آب در بدن، آن را به اندازه کافی مصرف کند.

نمکدان را از دسترس خود دور نگه دارید

هنگام طبخ یا خوردن مواد غذایی سعی کنید در برابر تمایل به افزودن نمک مقاومت داشته باشید. استفاده از چاشنی‌ها و ادویه جات روشی خوب برای افزودن عطر و طعم به غذا بدون نیاز به مصرف سدیم است. راه دیگر برای کاهش مصرف سدیم، محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری و بسته بندی شده، مصرف بیشتر مواد غذایی خانگی و خرید خوراکی‌های حاوی سدیم کم است.
 

کد خبر 483429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.