جگر مرغ و خواص بی‌نظیر آن/غذاهایی که نباید آن‌ها را فریز کرد

خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان، انار آبیموه ضد پیری، میگو پرخاصیت‌ترین غذای دریایی، لزوم فریز نکردن تعدادی از غذاها و جگر مرغ و خواص بی نظیر آن را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، متخصص طب ایرانی، گفت: سبزیجات و میوه‌های تازه و برخی ادویه‌جات، سیب، زعفران، اسفناج، چای کم رنگ، زردچوبه، زیتون، هویج، مرکبات و فلفل در پیشگیری از ابتلاء به سرطان مؤثر بوده و باید مصرف شود.

علیرضا یار قلی، افزود: غذاهای فرآوری شده و مانده که به آن غذاهای آماده و فست‌فود می‌گوئیم غذاهایی غلیظ هستند که در بدن ایجاد سودا می‌کنند و جزو التهابات سرد و غلظت آورنده بوده و موجب سرطان می‌شوند.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از غذاهای تازه و طبیعی برای حفظ سلامت بدن، تصریح کرد: غذاهای ساده، سبزیجات و میوه‌جات تازه و برخی ادویه‌جات و گیاهانی مثل سیب، زعفران، اسفناج، چای کم رنگ، زردچوبه، زیتون، کلم به مقدار کم، چغندر، هویج، مرکبات و فلفل که بر سرطان تأثیر خوبی دارند، باید مصرف شوند.

این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: البته ادویه‌جات مثل فلفل و زردچوبه تا وقتی در غذا استفاده می‌شود هیچ منعی برای مزاج‌های مختلف ندارند. خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته برای افرادی که معده سرد و ضعیفی دارند مناسب نیست اما برای افرادی که فعالیت زیادی دارند و ورزشکار هستند مناسب است.

وی در خصوص اثرات خواب بر پیشگیری از ابتلاء به سرطان، اظهار کرد: خواب شب یعنی اینکه حدود ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب بخوابیم. در فصول سرد سال خوابیدن در طول روز اصلاً خوب نیست و اگر کسی عادت دارد می‌تواند یک ساعت قبل از اذان ظهر بخوابد اما خواب در غروب بدترین نوع خواب است. خوردن چای کم رنگ ایرادی ندارد و قهوه یک یا دو بار در هفته نیز بلامانع است.

جگر مرغ و خواص بی‌نظیر آن

متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: مصرف جگر مرغ و گنجاندن آن در رژیم غذایی، فواید فراوانی دارد. این ماده غذایی سرشار از منابع غنی ویتامین‌های گروه A و D است. جگر مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین است و مقادیر بالایی از پروتئین را به همراه حداقل کالری فراهم می‌کند.

محمدتقی انوشه، افزود: این پروتئین شامل ۹ آمینو اسید است، این آمینو اسیدها به عنوان بلوک‌های سازنده برای بدن ما عمل می‌کنند بنابراین مصرف این محصول به عنوان یک ماده غذایی خوب به همه توصیه می‌شود.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، تصریح کرد: افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند، می‌توانند از جگر مرغ به عنوان یک غذای کامل در وعده‌های غذایی استفاده کنند. به طور معمول زنان و کودکان بیشتر درگیر بیماری کم‌خونی هستند و مصرف این فرآورده دامی تا حد زیادی می‌تواند در درمان بیماری آن‌ها تأثیرگذار باشد.

وی تاکید کرد: افرادی که میزان چربی و کلسترول منفی آن‌ها بالاست نمی‌توانند از جگر مرغ استفاده کنند و بهتر است از مصرف آن خودداری کنند و به جای آن کسانی که میزان چربی بدن آن‌ها در حد نرمال است می‌توانند از این محصول استفاده کنند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اضافه کرد: جگر مرغ به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده و انواع ویتامین‌های گروه‌های مختلف را در خود جای داده است. آنچه در این میان اهمیت دارد سلامت مرغی است که جگر آن پس از ذبح، بسته بندی و روانه بازار مصرف می‌شود و به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

به گفته انوشه؛ برای پرورش برخی از مرغ‌های موجود در بازار از مقدار زیادی آنتی بیوتیک و انواع هورمون‌ها استفاده می‌شود و در نهایت جگر آن نیز به عنوان یک ماده غذایی ناسالم محسوب می‌شود.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، خاطرنشان کرد: افراد باید پیش از خرید جگر مرغ از سلامت آن مطمئن شوند و سپس آن را تهیه کنند. در حال حاضر جگر مرغ، بازار مصرف خوب و گسترده‌ای در میان مردم به خود اختصاص داده است، بنابراین نحوه پرورش و تغذیه مرغ‌ها بسیار اهمیت دارد و مسئولان مربوطه در این حوزه باید با دقت و سخت‌گیری بیشتری بر آن نظارت کنند.

میگو، پرخاصیت‌ترین غذای دریایی!

میگو از غذاهای دریایی بسیار پرخاصیت بوده، خواص و فواید مصرف آن نسبت به خواص ماهی بیشتر بوده، از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. میگو بسیار کم کالری بوده و غذایی مفید برای افراد چاق محسوب می‌شود. پروتئین موجود در میگو ماده اصلی تشکیل دهنده آن بوده، همچنین اسیدهای امگا سه موجود در میگو که از نوع اسیدهای چرب غیر اشباع هستند، برای سلامت بدن و کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی در درون بدن بسیار مفید هستند، این نوع اسیدهای چرب از اجزای ضروری برای غشاء سلول مغز و بافت چشم نیز محسوب می‌شوند. از دیگر خواص میگو تقویت سیستم دفاعی بدن است. میگو به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد از خطر ابتلاء به بیماری برونشیت مزمن و ورم مفاصل پیشگیری می‌کند.

بر خلاف بیشتر ماهی‌ها، طبع میگو گرم بوده، خواص درمانی میگو نسبت به سایر آبزیان متفاوت است، برخی از مهمترین خواص میگو برای سلامتی به طور خلاصه عبارتند از: از مهم‌ترین خواص میگو تأثیر آن بر عملکرد مغز و افزایش قدرت یادگیری است. تحقیقات محققان نشان داده، عادت به مصرف هفتگی میگو و سایر غذاهای دریایی، از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری کند.

در حقیقت اسیدهای چرب موجود در این ماده غذایی عامل مؤثری بر کاهش آسیب‌های التهابی مغز است. از خواص میگو کمک به کاهش فشار خون است. میگو غذایی مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا بوده، در صورتیکه با روغن و نمک کم طبخ شود. میگو برای رفع کم خونی مفید بوده، مصرف آن برای زنان باردار مفید است.

پروتئین موجود در میگو مانند سایر جانوران دریایی نظیر خواص ماهی تیلاپیا، به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می‌شود و برای گروه‌هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند این غذا گزینه مناسبی است. میگو سرشار از ویتامین‌های گروه ب است، از این رو مصرف آن برای درمان افسردگی و بهبود حالات روحی بسیار مفید است. مصرف میگو به دلیل املاح موجود در آن به ویژه سلنیوم در پیشگیری از بروز سرطان مؤثر است. از دیگر خواص میگو کمک به بهبود و عملکرد بهتر غده تیروئید است.

آبمیوه‌ای که پیری را از شما دور می‌کند

زندگی مرفه و طولانی وابسته به نوع غذاهای مصرفی و نگرش افراد است. از نظر علمی، یک آب میوه خاص، دانشمندان برجسته را متحیر می‌کند و نوشیدن آن در حد متوسط، می‌تواند درمانی برای تقویت طول عمر باشد. تمام سلول‌ها دارای مولدهای کوچک انرژی به نام «میتو کندری» هستند و دانشمندان کشف کرده‌اند میوه انار حاوی موادی به نام «urolithin A» است، این اولین و تنها ترکیب شناخته شده‌ای است که می‌تواند میتو کندری‌ها را پس از پیری نوسازی کند.

این، یک واقعیت از زندگی است که عضلات اسکلتی، با رسیدن فرد به سن ۵۰ سالگی، قدرت خود را از دست می‌دهند. یک آزمایش بالینی نشان داده است که «یورولیتین A» که ترکیب مشتق شده از مولکول‌های زیستی موجود در میوه‌هایی مانند انار است، می‌تواند روند پیری را با بهبود عملکرد میتوکندری‌ها کاهش دهد. بنابراین، «Urolithin A» – یک متابولیت زیست مولکول موجود در انار است که می‌تواند به کند شدن روند پیری کمک کند. محققان در اقدامی به گروهی از کرم‌ها «یورولیتین A» تزریق کردند و متوجه شدند طول عمر گروهی از این کرم‌ها که «یورولیتین A» را دریافت کرده‌اند، ۴۵ درصد در مقایسه با گروه دیگر بیشتر بوده است.

این تیم تحقیقاتی سپس چندین آزمایش دیگر را نیز به انجام رساند و متوجه شد یورولیتین عملکرد عضلانی بدن را بهبود می‌بخشد و میتوکندری‌های آسیب دیده را پیش از تجمع و ایجاد اختلال عملکرد سلولی در بدن از بین می‌برد. انار دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد توموری است و گفته می‌شود منبع خوبی برای ویتامین‌هایی نظیر ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E در کنار فولیک اسید (ویتامین ب ۹) محسوب می‌شود. گفته می‌شود این خواص به کاهش روند پیری کمک می‌کند و باعث افزایش طول عمر افراد می‌شود.

غذاهایی که نباید آن‌ها را فریز کرد

یکی از راه‌های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می‌آورد. پس همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می‌تواند مضر و خطرناک باشد. شما می‌توانید انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی‌جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به صورت سرخ کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار دهید. برای انجماد و فریز کردن غذاهای پخته شده به طریق زیر عمل کنید:

غذاهایی را که می‌خواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند، زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می‌آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می‌یابد؛ به همین دلیل غذاهای تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذاهای داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن‌ها را در فریزر قرار دهید.

برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل‌ها باید دمای فریزر شما زیر ۱۸ درجه سانتی گراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذاها حرکت مولکول‌های آن‌ها را کاهش می‌دهد و موجب غیر فعال شدن میکروب‌ها، باکتری‌ها، مخمرها و کپک‌ها می‌شوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند. می‌توانید انواع خورشت‌ها، سوپ، کباب‌ها و گوشت پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن کدو، بادمجان و لوبیا آن‌ها را سرخ کنید و در فریزر قرار دهید. اما مدت زمان نگهداری این غذاها متفاوت است. غذاهای پخته شده، آب گوشت، سوپ‌ها و خورش‌ها تا سه ماه در فریزر قابل نگهداری هستند. اما غذاهایی پخته‌ای را که نباید فریز کرد عبارتند از:

غذاهای سرخ شده

نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آن‌ها می‌شود، پس غذای سرخ شده‌ی خود را فریز نکنید.

برنج پخته

برنج یکی از غذاهای پرمصرف است که باقیمانده آن نیاز به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا می‌شود؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آن‌ها را بیشتر از معمول پخته و در ظرف‌ها یا پلاستیک‌هایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.

غذاهای کنسروی

قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر سبب حجیم و بزرگ شدن آن‌ها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می‌شود.

ماکارونی پخته

قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا می‌شود، پس بهتر است اگر می‌خواهید ماکارونی را در فریز بگذارید، آن را نیم پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کاملاً باز شود.

کد خبر 449320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.