طرز تهیه استانبولی پلو نذری محرم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت لوبیا پلو مجلسی

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ استانبولی پلو مجلسی با لوبیا سبز و لوبیا پلو برای گیاه خواران به همراه نکات مهم برای آماده سازی جهت نذری در ماه محرم در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، استانبولی در دسته غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی قرار می‌گیرد که متعلق به شهرهای مختلف کشور است. از آن جایی که در ابتدای آغاز ماه محرم هستیم، نحوه پخت استانبولی برای نذری‌های این ماه عزیز قابل توجه است. لوبیا سبز از جمله موادی است که در طبخ این غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل داشتن پتاسیم، ویتامین A، آهن، منیزیم، مس، کلسیم، فسفر و… برای سلامت روده‌ها، استخوان‌ها و بیماران قلبی مفید است.

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو مجلسی (غذای نذری محرم)

برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ یا گوشت ۵۰۰ گرم
لوبیا سبز ۱ پیمانه
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه به میزان لازم


طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی (غذای نذری محرم)

طرز تهیه استانبولی پلو نذری محرم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت لوبیا پلو مجلسی

مرحله اول

در ابتدا باید برنج را در آب ولرم بشویید و چند ساعت در آب قرار دهید تا خوب خیس بخورند. پس از آن پیاز را رنده کنید و در داخل یک قابلمه متوسط دارای روغن بریزید. سپس قابلمه را روی گاز قرار دهید.

مرحله دوم

هنگامی که کمی پیازها طلایی رنگ شدند، زردچوبه و نمک را با پیازها تفت دهید سپس مرغ را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در همین حین به قابلمه خود دو لیوان آب اضافه کنید و حرارت را روی حد متوسط قرار دهید تا مرغ‌ها خوب بپزند.

مرحله سوم

در این مرحله، مرغ‌های پخته شده را با احتیاط از قابلمه خارج کنید و آنها را به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله چهارم

پیاز دیگری بردارید و آن را به طور مکعبی شکل خرد کنید. سپس مرغ‌ها را در یک تابه با حرارت متوسط بریزید و با روغن تفت دهید. پس از آنکه کمی رنگ پیازها تغییر کرد به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا یکنواخت شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله سیر را رنده کنید و با یک قاشق رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کنید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و به خوبی تفت دهید.

مرحله ششم

لوبیا سبزها را از قبل شسته، خرد کنید و دو پیمانه آن را به تابه اضافه کنید. لوبیا سبزها را آنقدر تفت دهید تا به خود کمی حالت سرخ شده بگیرد. پس از آن نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید و مجدداً مواد را با یکدیگر تفت دهید.

مرحله هفتم

پس از یک دقیقه تفت دادن مواد داخل تابه، حرارت را خاموش کنید و به سراغ پخت برنج بروید.

مرحله هشتم

یک قابلمه را روی گاز قرار دهید و نیمی از آن را با آب پر کنید. سپس مقداری نمک را داخل آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید.

مرحله نهم

برنج‌ها را به آب اضافه کنید تا بجوشد و کمی نرم شوند. هنگامی که از نرم شدن آن با خبر شدید، برنج‌ها را با آبکش، آبکشی کنید. برنج‌های آبکشی شده را با مواد لوبیا سبز داخل تابه مخلوط کنید.

مرحله دهم

مجدداً قابلمه‌ای را بردارید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید و پس از آن کمی روغن به داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله یازدهم

در این مرحله سیب زمینی‌ها را به صورت ورقه ای خرد کنید و در کف قابلمه قرار دهید و روی آن را با برنج‌های مخلوط شده پر کنید.

مرحله دوازدهم

دم کنی را به درب قابلمه ببندید و روی قابلمه قرار دهید. سپس حرارت قابلمه را روی کم قرار دهید تا در مدت زمان لازم برنج شما پخته شود.

مرحله سیزدهم

در این مرحله به سراغ مرغ‌های تفت داده شده بروید و آنها را با کمی سیب زمینی نگینی و خرد شده تفت دهید تا سرخ شوند. سپس آن را با برنج دم کشیده خود را در ظرفی مخلوط کنید و روی آن را با دارچین تزئین کنید. در این هنگام استانبولی مجلسی شما آماده سرو است.

طرز تهیه استانبولی پلو نذری محرم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت لوبیا پلو مجلسی

نکات کلیدی برای تهیه استانبولی پلو مجلسی (غذای نذری محرم)

  • این غذا می‌تواند برای گیاه خواران غذای مناسبی باشد و بدون گوشت آماده شود.
  • می‌توانید رب گوجه فرنگی را بر حسب مصرف و میزان رنگ دلخواه خود به غذا اضافه کنید.
  • می‌توانید در مرحله آخر به جای سرخ کردن سیب زمینی‌ها، آنها را لا به لای برنج خود قرار دهید تا بخار پز شوند.
  • اضافه کردن مرغ و سیب زمینی دلخواه است بنابراین می‌توانید تنها با لوبیا سبز به سرو این غذا اقدام کنید و گوشت خورشی یا چرخ کرده را جایگزین مرغ کنید.
  • بهتر است مدت زمان لازم برای طبخ برنج ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در نظر گرفته شود.

تفاوت لوبیا پلو با استانبولی

  • لوبیا پلو چون جز پلوهای مخلوط است برنج باید زنده‌تر آبکش بشود.
  • بهتر است از گوشت قورمه‌ای ریز گوسفندی استفاده شود.
  • لوبیاها بلانچ می‌شود تا رنگ سبزشان را حفظ کرده و بوی بد ندهند.
  • در بین برنج لوبیاپلو، می تون از پودر دارچین و دم کرده زعفران و کمی پودر گل محمدی استفاده کرد.
کد خبر 513931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.