مکانهای تاریخی

  • بهترین مکان ها برای سفر در زمستان

    شهرمن/

    چند رسانه ایبهترین مکان ها برای سفر در زمستان

    در قسمت سوم از معرفی بهترین مکان های تفریحی و گردشگری در زمستان به سراغ فردوس و بشرویه در خراسان جنوبی، شوش و زیگورات چغازنبیل در خوزستان و دریاچه مهارلو در فارس رفته ایم. جاهایی که بازدید از آنها در فصل سرد زمستان خالی از لطف نیست و حتما از سفری که به آنها داشته اید پشیمان نخواهید شد.

  • کلیسای استپانُس مقدس

    کلیساهای اصفهان

    عکسکلیسای استپانُس مقدس

    « کلیسای استپانُس مقدس» که بزرگ ترین کلیسای اصفهان است در سال ۱۶۱۴ میلادی احداث و در حال حاضر در جنوب خیابان خواجه نظر غربی و در محله هاکوپجان واقع شده است. پلان این کلیسای تاریخی با ابعاد ۲۷۷۴ متر به سبک بازیلیک ستون دار و در جهت شرقی غربی قرار گرفته است.

  • کلیسای میناس مقدس

    کلیساهای اصفهان/

    عکسکلیسای میناس مقدس

    کلیسای میناس مقدس واقع در محله تبریزی‌ها در سال ۱۶۵۹ میلادی ساخته شده. این کلیسا را ارمنیانی که در سال ۱۶۵۵ میلادی به دستور شاه عباس دوم از محله شمس آباد اصفهان به این محله کوچانده شدند بنا کردند و در ابتدا به یاد کلیسای محله قبلی آن را مریم مقدس نام نهادند اما بعدها نام آن به میناس مقدس تغییر…

  • بقعه شیخ محمود خیوی

    عکسبقعه شیخ محمود خیوی

    شیخ تاج الدین محمود خیوی از عارفان سده هشتم هجری است و این بنای سنگی در سال ۷۳۲ ه.ق دوره ایلخانان به شکل مکعب مستطیل با شش متر ارتفاع و ۲۸ متر مربع مساحت، در بین روستاهای عنبران و ویرمونی بخش مرکزی شهرستان مرزی بندر آستارا در منطقه جنگلی ساخته شده است.

  • آرامستان ارامنه اصفهان

    عکسآرامستان ارامنه اصفهان

    آرامستان ارامنه یکی از گورستان‌های قدیمی است که در جنوب شهر و در دامنه کوه صفه قراردارد. در این قبرستان به جز ارامنه، بسیاری از خارجیانی که از زمان صفویه تاکنون در اصفهان زندگی می‌کرده‌ یا به این شهر سفر کرده اند، دفن شده اند. قدمت این گورستان تاریخی به قرن پانزدهم میلادی می‌رسد.

  • بیستون؛ میراث جهانی یونسکو

    این گزارش مربوط به دوران قبل از کرونا است

    عکسبیستون؛ میراث جهانی یونسکو

    ایران سرزمینی کهن است که تاریخ هزاران ساله اش، داستان های بسیاری برای گفتن دارد. غنای تاریخی و طبیعی ایران را در کمتر کشور دیگری از این کره خاکی می توان پیدا کرد. هر گوشه از کشورمان آثار تاریخی ارزشمندی را در دل خود جای داده است. آثاری که برخی شهرت جهانی دارد.

  • اهمیت وجود عناصر شاخص در شهرها چیست؟

    شهرهای ایراناهمیت وجود عناصر شاخص در شهرها چیست؟

    یک دکترای طراحی شهری گفت: شهرهایی که نشانه‌های خوانا و قابل درک دارد هویت و حس تعلق به مکان را در شهروندان بالا می‌برد و احساسی توام با غرور و شادی برای آنان به ارمغان می‌آورد.

  • اصفهان؛ وارث قرن ها

    فیلم/

    چند رسانه ایاصفهان؛ وارث قرن ها

    اولین روز از ماه قوس را بختِ اصفهان خواندند؛ امروز اصفهان میراث دارِ قرن‌های گذشته است. آنچه از دوران سلجوقیان و پس از آن، از عصر صفوی برای نصف جهان به یادگار مانده روح و مایه اصلی این شهر در آغاز قرن جدید شده که همچنان به چهره زیبای نصف جهان شکل داده است.

  • بیت اللحم؛ کلیسای زیبای جهان

    فیلم/

    چند رسانه ایبیت اللحم؛ کلیسای زیبای جهان

    اصفهان از شهرهایی است که بسیاری از آثار تاریخی آن دوره صفویه و پایتختی اصفهان تعلق دارد. کلیسای بیت اللحم از جمله این بناهای تاریخی است که در سال ۱۶۲۸ میلادی به وصیت خواجه پطرس ولیجانیان بازرگان معروف آن دوران بنا شد.

  • سنندج؛ شهر هزارتپه

    عکسسنندج؛ شهر هزارتپه

    شهر سنندج که به شهر هزارتپه نیز معروف است در دشت قشلاقِ منطقه کوهستانی زاگرس در جنوب استان کردستان واقع شده و در ارتفاع ۱۴۵۰ تا ۱۵۳۸ متری از سطح دریا قرار دارد شهرستان سنندج دارای چهار بخش کلاترزان، مرکزی، سیروان و حسین آباد، دو شهر و ۱۲ دهستان است.

  • آرامگاه کوروش

    عکسآرامگاه کوروش

    کورش کبیر به عنوان بنیانگذار سلسه هخامنشی در سال ۵۴۶ قبل از میلاد مسیح، پایتخت جدید فرمانروایی قدرتمند خود را در ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز کنونی به نام پاسارگاد ساخت.در طول تاریخ از پاسارگاد جز مقبره کورش، که اکنون در سه کیلومتری غرب جاده شیراز – اصفهان واقع شده است، اثری باقی نیست.

  • روستای تاریخی کندوان

    عکاس:کوثر اسمعیل پور

    عکسروستای تاریخی کندوان

    روستای تاریخی و زیبای کندوان در ۲۲ کیلومتری شهر اسکو در ۶۲ کیلومتری شهر تبریز در میان کوههای سر به فلک کشیده، در دامنه شمالی (ارشد داغی) و قسمت غربی توده آتشفشانی سهند، در بخش دره آبرفتی دهکده توریستی کندوان قرار دارد.

  • طراحی دوباره یک مکان تاریخی در لیتوانی

    استان‌هاطراحی دوباره یک مکان تاریخی در لیتوانی

    برنامه‌ریزان کلایپدا، شهری در لیتوانی، تپه جوناس در یکی از مکان‌های تاریخی شهر را از نو طراحی و آن را به مکانی برای برگزاری رویدادهای مختلف، مسابقات ورزشی و مراکز تفریحی تبدیل کرده‌اند.

  • مدرسه تاریخی حکیم نظامی آستارا

    عکسمدرسه تاریخی حکیم نظامی آستارا

    مدرسه تاریخی حکیم نظامی شهرستان مرزی بندر آستارا در سال ۱۲۸۷ بنیان گذاشته شد و در طول فعالیت خود، فرهیختگان زیادی را پرورش داده است. شخصیت برجسته ای مانند نیما یوشیج، بنیانگذار شعر معاصر ایران، در سال‌های ابتدایی ۱۳۰۰ در این دبیرستان تدریس می‌کرد.

  • حفظ میراث گذشتگان در بافت شهری

    استان‌هاحفظ میراث گذشتگان در بافت شهری

    حفاظت از میراث گذشتگان و نگهداری آن برای نسل‌های آینده نقش مؤثری در ارتقای عدالت میان نسل‌ها دارد و به حفظ مجموعه‌های شهری نیز کمک بسزایی می‌کند.

  • خانه سرتیپ سدهی

    عکسخانه سرتیپ سدهی

    خانه تاریخی سرتیپ سده‌ی با معماری منحصربه‌فرد ایرانی- فرنگی با ساخت متفاوت از خانه‌های تاریخی ایران شیوه نو ساختمان‌سازی را به ایران آورد. این خانه که مربوط به دوره قاجار در خمینی‌شهر استان اصفهان است در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ به عنوان یک اثر ملی ثبت شد.

  • تپه اشرف؛ فصل هفتم

    عکستپه اشرف؛ فصل هفتم

    تپه اشرف، تپه ای باستانی در دل شرقی ترین نقطه شهر اصفهان، تاریخ چندهزارساله را در دل خویش نهفته است و اکنون عده ای کاوشگر سعی دارند با تلاش خود برگی از شناسنامه نصف جهان را زنده کنند. تاریخی که سالها در دل گورستان خاکی خفته بوده و حالا در فصل هفتم از یک کاوش سر برآورده است.

  • فرصتی استثنایی در ایتالیا برای تجربه تاریخ

    استان‌هافرصتی استثنایی در ایتالیا برای تجربه تاریخ

    برنامه‌ریزان شهری پایتخت ایتالیا فرصتی را در اختیار علاقمندان جهانی شهر رم قرار داده‌اند تا بتوانند بررسی تاریخ شهر را از طریق واقعیت مجازی تجربه کنند.

  • مقبره شاهزادگان صفوی

    عکسمقبره شاهزادگان صفوی

    یکی از بناهای تاریخی ناشناخته اصفهان در خیابان کاشانی درست در مرکز شهر قرار دارد، جایی که مدفن جمعی از شاهزادگان گمنام صفوی است.

  • اسکلت بانوی اشکانی؛ بخشی از تاریخ گمشده

    بررسی کشفیات تازه تپه اشرف؛

    فرهنگاسکلت بانوی اشکانی؛ بخشی از تاریخ گمشده

    مسئول باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان از تازه‌ترین یافته‌های منطقه تاریخی تپه اشرف و مذاکرات با شهرداری اصفهان برای ادامه حفاری‌ها در این محوطه خبر داد.

  • خانه ملاباشی اصفهان

    عکسخانه ملاباشی اصفهان

    اصفهان که همه آن را با سی و سه پل و میدان نقش جهان می‌شناسند، دیدنی‌های جذاب دیگری نیز دارد که خانه‌های تاریخی از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. یکی از این خانه‌های تاریخی که طرفداران زیادی نیز دارد، خانه ملاباشی است که در آن ترکیبی از معماری‌های دوران مختلف تاریخ ایران را می‌بینیم.

  • میبد، نگینی در خطه کویر

    عکسمیبد، نگینی در خطه کویر

    شهر میبد که همچون نگینی در خطه کویر مرکزی ایران می‌درخشد از تاریخی کهن برخوردار و به شهر سفال و زیلو معروف است. شهری که کوچه به کوچه‌اش با بناهای خشتی و سردرها و گنبدهای آجری تزیین شده.میبد با مساحت ۸۴۵ کیلومتر مربع در ۴۵ کیلومتری شهر یزد واقع شده است.

  • میراث فرهنگی؛ سد یا پلی برای توسعه شهری؟

    به مناسبت روز جهانی میراث فرهنگی؛

    فرهنگمیراث فرهنگی؛ سد یا پلی برای توسعه شهری؟

    وقتی که بازاریان اصفهان عصر روز ۲۲ فروردین‌ماه سال ۱۳۷۴ به سمت خانه می‌رفتند هیچگاه فکر نمی‌کردند که صبح فردا دیگر در محل تلاقی خیابان استانداری و خیابان سپه خبری از حمام پرآوازه صفوی نباشد؛ تخریب حمام خسروآقا برای ساخت خیابان حکیم را شاید بتوان اولین مچ‌اندازی میراث فرهنگی و توسعه شهری دانست.

  • مجموعه تخت فولاد اصفهان

    عکسمجموعه تخت فولاد اصفهان

    تخت فولاد اصفهان، یکی از با ارزش‌ترین قبرستان‌های جهان اسلام در استان اصفهان به شمار می‌آید که بناهای متعددی به نام تکیه در آن ساخته شده است. بناهایی که اغلب از یک قبر در میان صحن و اتاقک‌هایی در پیرامون آن تشکیل شده‌اند.

  • چرا آثار معماری حفظ نمی‌شوند؟

    به مناسبت روز معماری؛

    فرهنگچرا آثار معماری حفظ نمی‌شوند؟

    معماری یکی از اعلی‌ترین انواع هنر و شاید ماندگارترین آن‌ها است، اما همیشه آثار معماری ماندگار نیستند و بسیاری از بناها در عرض یک‌ شب با بولدوزر و یا به دلیل بسیاری دیگر از بی توجهی‌ها تخریب می‌شود؛ شاید دلایل این تخریب‌ها را بتوان در دیدگاه های مدیران جستجو کرد.

  • "اشتراکات" عامل حفظ میراث فرهنگی

    به مناسبت روز جهانی بناهای تاریخی/

    فرهنگ"اشتراکات" عامل حفظ میراث فرهنگی

    هجدهم آوریل هر سال مصادف با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و یادآور اهمیت حفظ این یادمان‌های بشری است؛ ایکوموس نیز برای سال ۲۰۲۰ شعار "فرهنگ مشترک، میراث مشترک، مسئولیت مشترک" را انتخاب کرده است.

  • بزرگداشت مجازی روز جهانی بناهای تاریخی در چهلستون

    فرهنگبزرگداشت مجازی روز جهانی بناهای تاریخی در چهلستون

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی به صورت مجازی از محل مجموعه جهانی باغ موزه چهلستون اصفهان خبر داد.

  • نارین قلعه شهر میبد

    عکسنارین قلعه شهر میبد

    نارین قلعه‌ میبد یزد، یکی از بناهای تاریخی و باشکوه ایران بازمانده از دوران ساسانی است که معماری و هنر سازندگان آن، موجب تحسین باستان‌شناسان و تاریخ‌دوستان شده است.

  • وَندال‌ها به جان میراث فرهنگی افتاده‌اند

    از ظل‌السطان تا جوان فوتبالیست

    فرهنگوَندال‌ها به جان میراث فرهنگی افتاده‌اند

    یک توپ، یک پا و یک دروازه‌ای که کاشی‌های صفوی دارد و نگین فیروزه‌ای میراث جهانی است. فیلمی که دوستداران میراث فرهنگی کشور را تکان داد و بار دیگر خطرات وندالیسم را گوشزد کرد. در میان این بازی فوتبال یک عقیده اشتباه قرار دارد، عقیده‌ای که مسئولیت آن به دوش نهادها و ارگان‌ها بسیاری در کشور است.

  • قلعه تاریخی چالشتر

    عکسقلعه تاریخی چالشتر

    قلعه تاریخی چالشتر در منطقه ای به همین نام و در پنج کیلومتری شهرستان شهرکرد واقع شده است؛ این قلعه خانی به همت خدارحم خان در دوره قاجار و در سال ۱۳۲۳ هجری قمری در محلی که در دوران صفویه محل حکمرانی حکمرانان چهارمحالی بوده بنا شده است.