شیمی دان
-
فناوریهالوژنها؛ گرگهای جدول تناوبی
هالوژنها برای رسیدن به آرایش گازهای نجیب، تنها یک الکترون نیاز دارد که برای بهدست آوردن آن، مانند گرگ عمل میکند و دست به هر کاری میزند؛ این ویژگی دلیل عمده سمی بودن هالوژنها نیز محسوب میشود.
-
فناوریآیا مولکول وزن دارد؟
مولکول کوچکترین ذره ماده است که ویژگیهای کلی آن ماده را در خود جای داده است؛ بنابراین آیا چنین جرم کوچکی وزن دارد؟
-
فناوریلزوم تغییر نگرش نسبت به علم شیمی
یک دکترای شیمی آلی گفت: دیدگاه افراد باید نسبت به شیمی تغییر کند زیرا این علم دیگر منتهی به فرمول، واکنشها و جدول تناوبی نیست بلکه تغییر کرده است.
-
فناوریکوالانسی؛ پیوند دهنده عناصر با زندگی
یک دکترای شیمی آلی گفت: پیوندهای کوالانسی در زندگی بسیار اهمیت دارد و بسیاری از ترکیبات مورد نیاز به صورت پیوند کوالانسی ایجاد شده است. مولکول آب از اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده و در زندگی بسیار حائز اهمیت است.
-
بهمناسبت تولد لینوس پاولینگ؛
فناوریلینوس پاولینگ؛ دانشمندی صلحطلب
لینوس کارل پاولینگ (Linus Carl Pauling) شیمیدانی آمریکایی بود که علاوه بر تخصص اصلی خود، در زمینههایی همچون زیستشیمی، فعالیتهای صلحطلبانه و بشردوستانه، نویسندگی و آموزش نیز فعالیت داشته است.
-
در گفتوگو با یک دکترای شیمی آلی مطرح شد:
فناوریعنصری کاربردی به نام آهک
یک دکترای شیمی آلی گفت: آهک در صنایع نفت و گاز کاربردهای بسیار خوبی دارد و مخلوط آب و آهک به عنوان تنظیمکننده PH میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از انواع مهم این عنصر، آهک هیدراته است که کاربرد بسیاری دارد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
-
یک دکترای شیمی آلی مطرح کرد:
فناورینامرئیسازی تسلیحات جنگی با فرامواد
یک دکترای شیمی آلی گفت: مبحثی که امروزه بسیار مطرح شده، خاصیت نامرئیسازی فرامواد است. با کمک این ویژگی میتوان تمام تسلیحات جنگی ازجمله پهپاد، موشک و اتاقهای جنگی را نامرئی ساخت و امنیت منطقه را افزایش داد.
-
یک دکترای شیمی آلی مطرح کرد:
فناوریاهمیت پرداختن به پژوهش در مدارس
یک دکترای شیمی آلی گفت: پیشنهاد میشود که در مدارس استعدادیابی مسائل پژوهشی انجام شود، زیرا بیشتر خانوادهها وضع مالی خوبی ندارند و نمیتوانند در پژوهشسراها ثبتنام کنند؛ این دسته از افراد نباید از پژوهش محروم شوند.
-
فناوری۲ شیمیدان ایرانی برنده جایزه پژوهشی بنیاد هومبولت آلمان شدند
دو شیمیدان عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برنده جوایز پژوهشی بنیاد هومبولت آلمان شدند.
-
فناوریبرندگان نوبل شیمی ۲۰۲۱ اعلام شدند
کمیته نوبل «دیوید مک میلان» و «بنیامین لیست» را به عنوان دریافت کنندگان مدال نوبل شیمی در ۲۰۲۱ میلادی انتخاب کرد.
-
بهمناسبت دوم اکتبر؛
فناوریسر ویلیام رمزی؛ کاشف گازهای نجیب
سر ویلیام رمزی، زاده دوم اکتبر ۱۸۵۲ در گلاسکو اسکاتلند و درگذشته ۲۳ ژوئیه ۱۹۱۶ در هایوایکومب باکینگهامشایر انگلستان، شیمیدان اسکاتلندی است که چهار گاز نئون، آرگون، کریپتون و زنون را به خانواده گازهای نجیب افزود.
-
بهمناسبت دوم اکتبر؛
فناوریسوانته آنیوس؛ کاشف گرمایش جهانی
سوانته آنیوس و بهطور کاملتر سوانته آگوست آنیوس، فیزیکدان و شیمیدان سوئدی است که شهرتش را از نظریه تجزیه الکترولیتی و مدل اثر گلخانهای خود دارد.
-
به مناسبت ۲۶ آگوست، زادروز آنتوان لاوازیه؛
فناوریآنتوان لاوازیه؛ شیمیدانی زیر تیغ گیوتین
آنتوان لاوازیه، تغییر دهنده ماندگار شیوه و مفاهیم شیمی و ارائه دهنده سری جدیدی از تجزیه و تحلیلهای آزمایشگاهی در وضعیت آشفته کیمیاگری و باور به فلسفه یونانی قرون وسطی بود که با چارچوببندی اصول شیمی مدرن، در دوران معاصر با عنوان "پدر شیمی مدرن" شناخته شد.
-
به مناسبت ۱۹ آگوست؛
فناوریلینوس پاولینگ؛ پیامآورِ صلح
لینوس پاولینگ، دانشمندی با دو نوبل مختلف شیمی و صلح، از بنیانگذاران شیمی کوانتومی و زیستشناسی مولکولی است و به واسطه تلاشهایش برای ممنوعیت آزمایشات نظامی هستهای شناخته میشود.
-
بمناسبت ۱۶ آگوست؛
فناوریایروینگ لانگمویر؛ اولین شیمیدان صنعتی که نوبل گرفت
ایروینگ لانگمویر، شیمیدان و فیزیکدان آمریکایی به واسطه اکتشافات و تحقیقاتش در "شیمی سطح" موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۳۲ شد. وی متولد ۳۱ ژانویه ۱۸۸۱ و درگذشته ۱۶ آگوست ۱۹۵۷ است.
-
فناوریرابرت بویل کیست؟+ بیوگرافی
رابرت بویل یک دانشمند ایرلندی قرن ۱۷ میلادی است که بیشتر به عنوان فیلسوف علوم طبیعی، شیمیدان و فیزیکدان شناخته میشود.
-
فناوریاز دریافت جایزه نوبل تا ریاست دانشگاه
پیتر یوزفوس ویلهموس دبای، فیزیکدان و شیمیدان هلندی مقیم آمریکا در سال ۱۹۳۶ میلادی موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد.