زمان مخصوص برای مصرف هر ویتامین

نوع غذای مصرفی و سلامت روان، نکات تغذیه ای برای سالمندان، خطرات رژیم غذایی بدون کربوهیدرات، خواص درمانی سیب سبز و زمان مخصوص برای مصرف هر ویتامین را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوایند.

به ‌گزارش خبرنگار ایمنا، استاد علم تغذیه ‌در آمریکا اعلام کرد که نوع غذای مصرفی هر فرد می‌تواند بر سلامت روان او تاثیرگذار باشد. «لیزا یانگ» استاد تغذیه دانشگاه نیویورک آمریکا معتقد است باید به شدت بر آنچه که می‌خوریم تمرکز کنیم تا جسم و روحی سالم داشته باشیم. تا به امروز تمامی تلاش‌ها برای رسیدگی به سلامت روانی افراد و کاهش تنش و ترویج تاثیرات مثبت و در نهایت استفاده از داروهای افسردگی متمرکز بوده است اما دکتر «لیزا» معتقد است که با خوراکی‌هایتان می‌توانید سلامت روح و روان خود را تضمین کنید.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین قلب، روده و مغز وجود دارد و آنچه که می‌خوریم ساختار مغز و سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای سلامتی روان باید منوی غذایی خود را به سمت مواد معدنی چون آهن، منیزیم، روی، ویتامین ث در کنار سبزیجات و میوه‌ها و پروتئین هدایت کنیم. علاوه بر این خوراکی‌ها نوشیدن چای و قهوه نیز برای مقابله با افسردگی بسیار مفید است و توصیه می‌شود.

خواص درمانی سیب سبز

سیب سبز می ‌تواند باعث کاهش وزن، تقویت معده، درمان نقرس شود و هزاران خواص دیگر هم دارد. سیب سبز دارای مقدار زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم، آنتی اکسیدان، ویتامین هایی مانند C، A و K است و دارای فلاونووئیدها است که برای همین ارزش تغذیه ای بالا برای بدن مفید است. یکی از مشکلات پوستی، سیاهی و یا گودی زیر چشم است که در افراد میان سال بیشتر دیده می شود و برای رفع آن می توانید از سیب سبز استفاده کنید. سیب سبز به دلیل ترکیباتی که دارد می تواند از پیریری زودرس پوست جلوگیری کند. یکی از خواص مهم سیب سبز برای پوست جلوگیری از ایجاد جوش است.

برای درمان و رفع شوره سر می توانید از خواص سیب سبز استفاده کنید. مصرف روزانه و مرتب سیب می تواند باعث حفظ سلامت پوست و رشد موها شود و در پر پشت شدن موها موثر است. خوردن سیب به صورت ناشتا به سلامت دهان و دندان ها کمک می کند. سیب سبز دارای مقادیر زیادی فیبر است، فیبر موجود در این میوه باعث پاکسازی بدن از سموم و مواد شیمیایی می شود و همچنین میزان سوخت و ساز بدن را هم بالا می برد. سیب سبز به دلیل خالی بودن از چربی یکی بهترین مواد غذایی برای افرادی است که قصد دارد وزنشان را کنترل کنند.

از جمله خواص سیب سبز این است که نمی گذارد رادیکال های آزاد موجود در هوا به پوست آسیبی وارد کند از این رو شما را از ابتلا به سرطان پوست در امان نگه می دارد و به شما پوستی سالم و شفاف را هدیه می دهد. خوردن روزانه یک عدد سیب سبز شما را از ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات عصبی به خصوص در زمان پیری در امان نگه می دارد. سیب سبز حاوی مس، روی، پتاسیم، منگنز و آهن است می تواند یک منبع مفیدی برای دریافت مواد معدنی باشد. کسانی که دچار بیماری های تنفسی نظیر آسم هستند و یا مبتلا به یک بیماری تنفسی خاص هستند مصرف روزانه سیب سبز به بهبود این بیماری ها کمک می کند.

خطرات رژیم غذایی بدون کربوهیدرات

رژیم غذایی سرشار از چربی و پروتئین و فاقد کربوهیدرات که به رژیم کتوژنیک معروف است به‌عنوان یکی از بهترین برنامه‌های کاهش وزن شناخته می‌شود. مطالعات پژوهشگران نشان می‌دهد این رژیم می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. رژیم کتوژنیک شامل رژیم کم کربوهیدرات و همراه با چربی و پروتئین بالا است. تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد از کل کالری دریافتی روزانه در این رژیم غذایی را چربی تشکیل داده و ۲۰ درصد به پروتئین اختصاص‌یافته و ۵ درصد باقیمانده نیز از کربوهیدرات‌ها حاصل می‌شوند.

محرومیت از کربوهیدرات بدن را به سمت عارضه‌ای موسوم به کتوسیس سوق می‌دهد. در این حالت، چربی به منبع سوخت اصلی بدن تبدیل می‌شود. با وجود توانایی این رژیم غذایی در کاهش سریع وزن، این رویکرد طرفداران زیادی را در بین متخصصان پزشکی ندارد. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که محرومیت از کربوهیدرات بدن را به سمت عارضه‌ای موسوم به کتوسیس (ketosis) سوق می‌دهد. در این حالت، چربی به منبع سوخت اصلی بدن تبدیل می‌شود.

با وجود توانایی این رژیم غذایی در کاهش سریع وزن، این رویکرد طرفداران زیادی را در بین متخصصان پزشکی ندارد. به گفته پزشکان، کتوسیس با افزایش سطح کتون (ketone) در بدن همراه است که منجر به متابولیسم چربی غیرطبیعی و دیابت قندی می‌شود. این رژیم غذایی معمولاً به دلیل عدم وجود مجموعه گسترده‌ای از گروه‌های غذایی ضروری که برای سلامتی موردنیاز هستند، توصیه نمی‌شود. این مواد غذایی شامل دانه‌ها، میوه‌ها و برخی سبزیجات هستند. پژوهشگران به افراد توصیه می‌کنند که بین کاهش وزن و از دست دادن سلامت کلی، تفاوت زیادی وجود دارد و کاهش وزن نباید به قیمت از بین رفتن سلامتی بدن باشد.

نکات تغذیه ای برای سالمندان

تغذیه مهمترین اصل در زندگی محسوب می‌شود که در صورت بی‌توجهی به مصرف مواد غذایی مناسب، سوءتغذیه پیش می‌آید. برای تشخیص اینکه یک فرد سالخورده سوءتغذیه دارد یا خیر لازم نیست خیلی خودتان را به دردسر بیندازید، چون علائم این مشکل تا حدود زیادی واضح و مشخص هستند. مصرف مواد غذایی به مقدار کم، کاهش وزن و یک رژیم غذایی کم خاصیت نشانه‌های بارزی هستند که از سوءتغذیه خبر می‌دهند. در واقع سوءتغذیه که به دلیل ترکیبی از شرایط جسمانی، وضعیت فیزیکی و حتی مشکلات روان شناختی پیش می‌آید، به عوامل زیر مربوط است.

سالمندان سیگاری میل چندانی به غذا خوردن ندارند و بدن آن‌ها طی سالیان متمادی مملو از سموم ناشی از سیگار کشیدن است. از سوی دیگر، داشتن محدودیت در مصرف برخی از مواد غذایی مانند نمک، چربی، پروتئین یا شکر ممکن است در بهبود بیماری‌هایی موثر باشد، اما این احتمال وجود دارد که کاهش اشتها، مصرف کمتر مواد غذایی و سوءتغذیه را ایجاد کند.   بسیاری از افراد پیر به برخی از مشکلات جسمانی دچار می‌شوند که این موضوع اشتهای آن‌ها را کم می‌کند یا سبب می‌شود غذا خوردن‌شان با دشواری‌هایی همراه شود.

شاید بعضی از افراد مسن قادر به تامین مخارج مواد غذایی مورد نیاز بدن‌شان نباشند یا هزینه گران درمان برخی از بیماری‌ها آن‌ها را با کاهش منابع مالی روبه‌رو کند و در نتیجه از خرید و مصرف غذاهای تازه و مقوی دور بمانند.   سالخوردگانی که با آشیانه خالی روبه‌رو شده یا مجبور هستند تنها زندگی کنند بیشتر مواقع از غذاخوردن به تنهایی لذت نمی‌برند. همین موضوع باعث می‌شود که نسبت به خرید مواد غذایی تازه، آشپزی و مصرف مواد مغذی بی‌تفاوت شوند و سوءتغذیه به سراغ‌شان بیاید.

غم و اندوه، تنهایی، شکستگی استخوان‌ها، تحرک کم و سایر عواملی از این دست با افسردگی ارتباط نزدیکی دارند که این بیماری بیشتر مواقع سبب کاهش اشتها می‌شود.  برای جلوگیری از بروز این مشکل راه‌هایی وجود دارد که بهتر است آن‌ها را بدانید. به عادت‌های غذایی سالخوردگان بیشتر توجه کنید: پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ یا هر سالخورده‌ای در بین دوست یا آشنایان شما نیازمند توجه هستند.

زمان مخصوص برای مصرف هر ویتامین

ویتامین‌ها از جمله مواد مغذی و مورد نیاز برای بدن هستند که تامین آن‌ها از طریق مواد غذایی گوناگون و انرژی زا به منظور رشد، نمو و تندرستی بدن ضرورت دارد و کمبود آن‌ها باعث بروز هزاران بیماری گوناگون در بدن انسان می‌شود. مصرف بی رویه ویتامین‌ها یا استفاده از چند ویتامین با هم می‌تواند عوارض خطرناک و جبران ناپذیری برای میانسالان، بانوان باردار و کودکان داشته باشد. اگر  از افرادی هستید که از بیماری خاصی رنج می‌برند حتما قبل از مصرف ویتامین‌های مربوطه در خصوص استفاده درست از ویتامین‌ها با پزشک متخصص خود مشورت کنید. ویتامین‌ها را می‌توان به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم کرد.

انواع ویتامین‌B

ویتامین‌های گروه B محلول در آب در مواد غذایی مانند: مغزها، سویا، اسفناج، نان تهیه شده از آرد کامل، گوشت گاو، جگر، مارچوبه، شیر، ماست، تخم مرغ، ماهی، سیب زمینی، موز، مرغ، بوقلمون، قلوه، قارچ، پنیر وجود دارند که کمبود آن‌ها با علائمی مانند: خستگی، کاهش وزن، آسیب التهابی دست و پا، گلو درد، کم خونی، خشکی پوست، زخم‌های دهانی، خارش و قرمزی چشم ها، ضعف اعصاب، افسردگی، اضطراب، سردرد، ضعف عمومی، بروز بیماری‌ بری‌بری، افزایش ضربان قلب، ترک خوردگی و قرمزی لب‌ها در بدن ظاهر می‌شوند. ویتامین‌های گروه B از جمله تیامین، اسید فولیک، و ریبوفلاوین هستند که به کارکرد درست بدن و حفظ سلامت جسمانی انسان کمک می‌کنند و به برای شروع کردن یک روز پر انرژی بهتر است مصرف این ویتامین‌ها هنگام صبح مصرف شود.

ویتامین‌ C

ویتامین‌های گروه C نمونه دیگری از ویتامین‌های محلول در آب هستند که برای تامین آن‌ها باید مصرف مواد غذایی مانند: لیمو ترش، انبه، کیوی، آناناس، پرتغال، توت فرنگی، خربزه، مارچوبه، فلفل، گوجه فرنگی، گریپ فروت، کلم بروکلی، گل کلم، تمشک، سبزیجات تازه، گوآوا، پودر فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای زرد، کلم کالی، جعفری تازه و فلفل سبز را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهیم. بهترین زمان مصرف قرص‌ها یا مواد غذایی حاوی ویتامین C یک ساعت قبل از مصرف غذا و دو ساعت قبل از استفاده از نوشیدن‌های کافئین دار مانند چای، نسکافه و قهوه است.

ویتامین E

جوانه گندم، فندق، بادام، پسته، سویا، دانه آفتابگردان، میگو، در گروه موادغذایی حاوی ویتامین E طبقه بندی می‌شوند و نقش اصلی آن‌ها حفاظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، پیشگیری از مشکلات بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. البته ناگفته نماند که ویتامین E را می‌توان از روش‌های دیگری مانند: استفاده از روغن کانولا، روغن آفتاب گردان، روغن بادام زمینی و روغن زیتون تامین کرد. از آنجایی که ویتامین E یکی از موثرترین آنتی اکسیدان‌های محلول در چربی است مصرف آن در هر لحظه از شبانه روز توصیه می‌شود.

ویتامین A

مواد غذایی مانند: جگر، تخم مرغ، شیر پرچرب، خامه، کره، پنیر چرب، سیب زمینی، کاهو، ریحان، هویج، اسفناج، فلفل، کلم، کدو تنبل، کدو حلوایی، زرد آلو، طالبی زرد و انبه حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه A هستند. کمبود ویتامین A یا این ویتامین محاول در چربی با علائمی مانند: انعقاد خون، خونریزی از دهان، خونریزی معده، خونریزی پوست و خونریزی از روده‌ها خود را نشان می‌دهند. البته ویتامین A باید همراه با منبع خوراکی چربی مصرف شود.

ویتامین D

متخصصان تغذیه و رژیم درمانی منبع اصلی تامین ویتامین D در بدن را قرار گرفتن در زیر نور خورشید می‌دانند، اما در این میان مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D مانند: غلات، سبزیجات و میوه‌های تازه، کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر و ماهی ساردین برای افزایش قدرت بافت‌های عضلانی، پیشگیری از بروز بیماریی‌هایی مانند راشیتیسم (بیماری مربوط به رشد استخوان های کودکان و نوزادان است)، رشد استخوان‌ها و مفاصل ضروری هستند. از علائم کمبود ویتامین D می‌توان به بزرگی جمجمه، زائده‌های دکمه مانند روی ستون فقرات، پهن شدن مچ دست و پا، کاهش تراکم استخوانی و دردهای شدید در قسمت پا و کمر اشاره کرد. مصرف ویتامین D همانند ویتامین A باید همراه مواد خوراکی حاوی چربی باشد.

کد خبر 407808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.