۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۱
خطرات مصرف تخم مرغ خام

برخی افراد مصرف تخم مرغ های خام یا نیم پز را ترجیح می دهند؛ این در شرایطی است که مصرف تخم مرغ های آلوده می‌تواند حتی موجب مرگ انسان شود.

به گزارش ایمنا، بسیاری افراد تخم مرغ خام را به خاطر خواص تغذیه آن مصرف می‌کنند اما مصرف این ماده غذایی به صورت خام چندان بی‌خطر نیست. برخی مصرف کنندگان طی سالیان اخیر به مصرف محصولات غذایی خام و فرآوری نشده روی آورده اند. بر همین اساس، موارد عفونت های انگلی با منشا غذایی نیز روندی افزایشی داشته است. در این گزارش شما را با خطرات مصرف تخم مرغ خام و چگونگی پیشگیری از آلودگی آن آشنا می‌کنیم.

خطرات مصرف تخم مرغ خام

 هر ساله افراد بسیاری به بیماری‌هایی با منشا غذایی مبتلا می شوند؛ در این بین مصرف تخم مرغ های آلوده به باکتری سالمونلا می تواند موجب مرگ انسان شود. برخی مرغ ها ناقل باکتری های Salmonella Typhimurium و Salmonella Enteritidis در اندام های تولید مثلی خود هستند. از عواملی که بر آلودگی تخم مرغ ها با سالمونلا اثرگذار است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تعداد مرغ های موجود در یک گروه

- سن مرغ های موجود در گروه

- سطوح استرس وارده به پرندگان

- رژیم غذایی آن ها

- واکسیناسیون

- بهداشت و پاکیزگی

چگونگی پیشگیری از آلودگی تخم مرغ خام

روش‌های کنترل یا پیشگیری از سالمونلا شامل پاستوریزاسیون و پرتو افکنی است؛ پاستوریزاسیون شامل حرارت دادن تخم مرغ ها با آب گرم یا هوای داغ برای مدت زمانی مشخص است. وزارت کشاورزی آمریکا حرارت دادن تخم مرغ ها در دماهای مختلف برای پاستوریزه کردن بخش های مختلف تخم مرغ را توصیه کرده است. به عنوان مثال، زرده تخم مرغ نیازمند حرارت دیدن با حداقل دمای ۶۰ درجه سلسیوس برای ۶.۲ دقیقه است. پاستوریزاسیون به میزان قابل توجهی آلودگی سالمونلا را کاهش می دهد، در شرایطی که بر کیفیت، عطر و طعم تخم مرغ اثرگذار نیست. در مقابل، روش پرتو افکنی می تواند بر کیفیت تخم مرغ اثرگذار باشد.

چه کسی در معرض خطر عفونت قرار دارد؟

افرادی که تخم مرغ های خام یا نیم پز مصرف می کنند می توانند به عفونت سالمونلا مبتلا شوند. به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، علائم یک عفونت سالمونلا طی ۱۲ تا ۷۲ ساعت پس از مصرف غذای آلوده پدیدار می شود. افرادی که به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند ممکن است علائمی نظیر اسهال، تب، کرامپ های شکمی و استفراغ را تجربه کنند. همچنین، نوزادان، کودکان، سالمندان و زنان باردار در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ناشی از عفونت سالمونلا قرار دارند. افرادی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی با منشا غذایی قرار دارند.  مبتلایان به دیابت، سرطان، اچ‌آی‌وی یا ایدز، یا آنهایی که عمل پیوند اندام داشته اند باید از مصرف تخم مرغ های خام غیر پاستوریزه پرهیز کنند و مصرف تخم مرغ پاستوریزه گزینه‌ای امن‌تر برای آنها محسوب می شود. افزون بر نگرانی‌های مربوط به ایمنی غذایی، مصرف سفیده تخم مرغ های خام در توانایی بدن برای جذب بیوتین اختلال ایجاد می کند. بیوتین نقش مهمی در متابولیسم چربی و کربوهیدرات ایفا می کند و کمبود آن می تواند عملکرد انسولین را مختل کند که ممکن است مدیریت قند خون را دشوارتر سازد.

منبع: عصر ایران

کد خبر 380259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.