جهان در حیرت شکوه تشییع پیکر رهبر شهید؛ روایتی از عظمت بی‌نظیر ملت ایران

حضور میلیونی و تاریخی مردم در تشییع قائد شهید، شگفتی ناظران بین‌المللی را برانگیخت و آن‌ را بزرگ‌ترین گردهمایی انسانی در تاریخ معاصر توصیف کردند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، مراسم تشییع پیکر قائد شهید در تهران، با حضور خیره‌کننده‌ میلیون‌ها نفر از اقشار مختلف مردم، به رویدادی بی‌نظیر در تاریخ معاصر ایران و جهان تبدیل شد. این حضور عظیم و خودجوش، نه‌تنها ابعاد داخلی و ملی داشت، بلکه بازتاب‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی ایجاد کرد و واکنش‌های گوناگونی را از سوی شخصیت‌ها، تحلیلگران و رسانه‌های جهان برانگیخت. بسیاری از ناظران خارجی، ابعاد این رویداد را فراتر از یک آیین سوگواری ارزیابی کرده و آن را نمایشی از قدرت ملی، انسجام اجتماعی و پیامی روشن از سوی ملت ایران به جهانیان توصیف نمودند.

وبلاگ‌نویس سرشناس ایتالیایی با ابراز حیرت از تراکم جمعیت در معابر عمومی، بارها بر شگفت‌انگیز و بی‌نظیر بودن این حضور گسترده تأکید کرد.

دبیر کنگره حقوق بشر آسیای مرکزی تأکید کرد که جایگاه والای آیت‌الله خامنه‌ای در سطح بین‌المللی مورد شناسایی قرار گرفته و رهبری ایشان نماد استقلال در جهان به شمار می‌رود. پدر ماتروسوف، مسئول ارتباط با جوامع اسلامی روسیه، اعلام کرد: «رهبری آیت‌الله خامنه‌ای معطوف به اهداف الهی است.»

جهان در حیرت شکوه تشییع پیکر آیت‌الله خامنه‌ای؛ روایتی از عظمت بی‌نظیر ملت ایران

وب‌سایت روزنامه گاردین که پوشش مراسم تشییع پیکر رهبر شهید را در صدر اخبار خود قرار داده است، در گزارشی ضمن ابراز شگفتی از عظمت حضور مردم، نوشت: «گستردگی و عمق این راهپیمایی چرخشی چشمگیر محسوب می‏‌شود.»

سیسی فراکو، فعال رسانه‌ای یونانی، با ابراز تأثر عمیق از شور و احساسات مردم ایران در مراسم تشییع قائد شهید، تصریح کرد: «در حال تجربه‌ بخشی از تاریخ هستم؛ این صحنه‌ها باعث گریه من شده است.»

پاتریک هنینگسن، کارشناس مسائل ژئوپلیتیک، بنیان‌گذار وب‌سایت ۲۱st Century Wire و روزنامه‌نگار شناخته‌شده بین‌المللی، با اشاره به لحظه عبور پیکر رهبر معظم و همراهی خانواده ایشان از مرکز خیابان آزادی به سمت میدان آزادی، خاطرنشان کرد: «این رویداد در شرایطی رقم خورد که میلیون‌ها نفر از مردم ایران همچنان در خیابان‌های پایتخت حضور داشتند؛ آن‌هم در هوایی بسیار گرم.»

وی افزود: «هیچ عاملی نمی‌تواند این جمعیت را متوقف کند، زیرا آن‌ها برای ادای احترام و دعا برای آیت‌الله سید علی خامنه‌ای گرد هم آمده‌اند؛ شخصیتی که بدون‌شک از جایگاهی بسیار محبوب و از حیث ژئوپلیتیکی تأثیرگذار در جمهوری اسلامی برخوردار است.»

عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر سیاسی، با اشاره به عظمت مراسم تشییع قائد شهید اظهار داشت: «این مرد، ایران قدرتمندی ساخت که اکنون پیروز است؛ فرار نکرد و به پناهگاه نرفت، مقاومت کرد و آرزوی شهادت داشت و به آن نائل شد. به همین دلیل چنین عشق و محبتی به او دارند.»

وی افزود: «تمام جهان پشت او ایستاده و بیش از ۱۰۰ نماینده از ۱۰۰ کشور در این تشییع شرکت کرده‌اند. کجا و در کدام کشور چنین اتفاقی افتاده است؟ فقط در ایران.»

جورج گالاوی، نماینده پیشین پارلمان انگلیس و سیاستمدار سرشناس انگلیسی، با اشاره به مراسم تشییع در تهران، تصاویر را به‌سادگی خیره‌کننده و تکان‌دهنده توصیف کرد و این مراسم را بزرگ‌ترین خاکسپاری در تاریخ بشر دانست.

وی تأکید کرد که این مراسم کاملاً بر جشن‌های مضحک چهارم جولای و دویست و پنجاهمین سالگرد تأسیس آمریکا سایه انداخته است و افزود: «تاکنون میلیون‌ها نفر در مراسم و آیین‌های خاکسپاری در تهران شرکت کرده‌اند. کجا چنین جمعیت‌هایی را می‌بینید؟ احتمالاً این بزرگ‌ترین گردهمایی مردمی برای هر مناسبتی در تاریخ بشریت است.»

جهان در حیرت شکوه تشییع پیکر آیت‌الله خامنه‌ای؛ روایتی از عظمت بی‌نظیر ملت ایران

یک مجری رادیویی انگلیسی با اشاره به حضور گسترده میلیونی مردم در مراسم تشییع قائد شهید اظهار داشت: «ایالات متحده و اسرائیل برای پنهان کردن نیات واقعی خود مبنی بر تصرف منابع طبیعی ایران، همواره این روایت را به مخاطبان خود القا می‌کردند که هیچ‌کس در ایران خامنه‌ای را دوست ندارد.»

وی افزود: «امروز، میلیون‌ها ایرانی برای مراسم تشییع پیکر او بیرون آمدند و انتظار می‌رود میزان مشارکت از ۲۰ میلیون نفر فراتر رود. این امر روایت آن‌ها را در هم شکست و تبلیغاتشان را افشا کرد.»

نگار مرتضوی، تحلیلگر و روزنامه‌نگار، در گفت‌وگو با فرانس‌۲۴ اظهار داشت: «این مراسم در ماه محرم برگزار می‌شود که ماه عزاداری شیعیان است؛ به‌نظر من این مهم‌ترین جنبه نمادین آن محسوب می‌شود. هم از حیث مذهبی و هم از این جهت که محرم در روان تاریخی و مذهبی ایران، پیام سیاسی، ایستادگی و مظلومیت را تداعی می‌کند. این رویداد همزمان، یک رویداد بسیار مهم سیاسی و مذهبی است که پیام‌های متعددی در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.»

جهان در حیرت شکوه تشییع پیکر آیت‌الله خامنه‌ای؛ روایتی از عظمت بی‌نظیر ملت ایران

روزنامه گاردین در گزارش خود از حضور میلیون‌ها عزادار در خیابان‌های تهران نوشت که جمعیت در طول مسیر مراسم به‌طور مستمر افزایش می‌یافت و عزاداران با در دست داشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران، تصاویر رهبر شهید و پرچم‌هایی با شعار «باید برخاست» در آیین تشییع شرکت کردند.

این روزنامه همچنین به ازدحام گسترده در ایستگاه‌های مترو برای پیوستن مردم به مراسم اشاره کرد و شعار «عزا، عزاست امروز؛ شهید خامنه‌ای نزد خداست امروز» را از فراگیرترین شعارهای مراسم دانست.

گاردین در ادامه با اشاره به شعار «ترامپ را بکشید» نوشت که بخشی از شرکت‌کنندگان ضمن ابراز اندوه، خواستار انتقام بودند. این رسانه همچنین گزارش داد که با توجه به استقبال گسترده مردم، مدت زمان برگزاری مراسم بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت برآورد شده است.

این رسانه همچنین از حضور گسترده نیروهای امدادی، دستگاه‌های اجرایی و داوطلبان برای مدیریت جمعیت و ارائه خدمات به عزاداران خبر داد و نوشت روند برگزاری مراسم بدون حادثه خاصی ادامه یافت. گاردین در ادامه به نقل از مسعود پزشکیان تأکید کرد که احساسات مردم در این مراسم واقعی و برخاسته از اندوه آنان بوده و این آیین تنها یک مراسم وداع نیست، بلکه تجدید پیمانی برای ادامه مسیر به شمار می‌رود.

این روزنامه در پایان گزارش خود افزود بیش از ۳۰۰ خبرنگار خارجی در کنار خبرنگاران مستقر در ایران مجوز پوشش این مراسم را دریافت کرده بودند؛ موضوعی که امکان انعکاس گسترده این رویداد در رسانه‌های جهان را فراهم کرد.

جهان در حیرت شکوه تشییع پیکر آیت‌الله خامنه‌ای؛ روایتی از عظمت بی‌نظیر ملت ایران

شبکه سی‌ان‌ان نیز در گزارش خود، مراسم تشییع را بزرگ‌ترین گردهمایی عمومی ایران پس از تشییع بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در سال ۱۹۸۹ توصیف کرد و از حضور میلیون‌ها عزادار از ساعات اولیه بامداد در خیابان‌های تهران خبر داد.

این شبکه با اشاره به حضور پرچم‌های ایران، فلسطین و حزب‌الله لبنان در میان عزاداران نوشت که شرکت‌کنندگان ضمن ابراز اندوه، شعارهایی در حمایت از آرمان‌های انقلاب و خون‌خواهی عاملان این جنایت سر می‌دادند.

سی‌ان‌ان همچنین به تدارکات گسترده برای برگزاری این مراسم پرداخت و گزارش داد که بیش از شش هزار آب‌پاش در مسیرهای تشییع نصب شده و مقادیر فراوانی آب، نان و سایر اقلام مورد نیاز برای پذیرایی از عزاداران پیش‌بینی شده است.

این رسانه، مدیریت جمعیت و تأمین امنیت مراسم را بزرگ‌ترین عملیات ترافیکی و امنیتی تاریخ پایتخت توصیف کرد و به نقل از گفت‌وگوهای خبرنگار خود با عزاداران نوشت که بسیاری از مردم، حضور در این مراسم را وظیفه‌ای برای ادای احترام به رهبر خود و تأکید بر ادامه راه وی می‌دانند.

سی‌ان‌ان در جمع‌بندی گزارش خود، هم‌زمانی این مراسم با ایام محرم را دارای اهمیت ویژه ارزیابی کرد و نوشت آیین تشییع رهبر شهید، علاوه بر آنکه وداعی تاریخی با یکی از چهره‌های برجسته مقاومت بود، پیامی آشکار از استواری و تداوم جمهوری اسلامی ایران به افکار عمومی جهان مخابره کرد.

کد مطلب 986392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.