کدام مواد غذایی به کاهش عوارض آلودگی هوا بر بدن کمک می‌کند؟

متخصص طب ایرانی گفت: استفاده از غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهد، می‌تواند کنار دریافت مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های غذایی به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها و ذرات معلق هنگام آلودگی هوا کمک کند.

نورالدین سلطانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه هر سال با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا مواجهه هستیم، اظهار کرد: هنگام تنفس ذرات معلق سمی هوا وارد بدن می‌شود، به سطح ریه‌ها می‌چسبد، التهاب را در بدن تحریک می‌کند و موجب کاهش آنتی‌اکسیدان‌های بدن به‌خصوص آنتی‌اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می‌شوند که به دنبال آن سلول‌های مختلف تخریب می‌شود و خطر ابتلاء به سرطان به‌خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: استفاده از غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهد، می‌تواند کنار دریافت مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های غذایی به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها و ذرات معلق هنگام آلودگی هوا کمک کند، افراد باید در روزهایی که هوا آلوده است، میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C مانند پرتقال، لیموترش، نارنج، نارنگی، توت‌فرنگی، سیب، انار و سبزی‌های سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه‌ای، شلغم، لبو و پیاز و انواع کلم به‌خصوص کلم بروکلی و بنفش را مصرف کنند.

متخصص طب ایرانی خاطرنشان کرد: کلسیم موجود در شیر منجر به کاهش جذب سرب و تمام فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شود، البته افراد باید در شرایط آلودگی هوا از شیر کم‌چرب استفاده کنند، چرا که دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فرآورده‌های لبنی پرچرب می‌تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کند و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده شود، همچنین روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست باید مصرف شود.

وی اضافه کرد: مراقبت از وزن بدن اهمیت زیادی دارد، زیرا چاقی و اضافه وزن موجب ایجاد التهاب و فشار بر ارگان‌های بدن به‌خصوص قلب و ریه می‌شود و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجادکننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند، به کمک طب سنتی می‌توان عوارض ناشی از آلودگی هوا بر بدن را تا حد زیادی کاهش داد.

سلطانیان گفت: به گفته متخصصان طب سنتی بعضی از خوراکی‌ها خاصیت خنثی‌کنندگی دارد و با مصرف آن مواد سمی موجود در هوا که وارد بدن شده است تا حدی از بین می‌رود، برای مثال دمنوش آویشن، میوه‌ها و سبزی‌های تازه شامل اسفناج، کلم، کاهو، کرفس، گوجه‌فرنگی، جوانه گندم، سیر، پیاز، تره، شوید و جعفری از جمله نوشیدنی‌ها و خوراکی‌هایی است که در هوای آلوده باید در برنامه غذایی روزانه خانواده‌ها قرار گیرد.

وی عنوان کرد: مصرف غذاهای دریایی، لبنیات به‌ویژه شیر و ماست کم‌چرب، تخم‌مرغ، زیتون، جگر، غلات، نان‌های سبوس‌دار و آجیل نیز جذب مواد سمی ناشی از استنشاق هوای آلوده در بدن را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد، همچنین نوشیدن آب ولرم کافی موجب تقویت کلیه‌ها می‌شود و املاح اضافی و سموم را از بدن دفع می‌کند، مصرف ادویه‌هایی مانند زردچوبه به این دلیل که دارای کورکومین است، موجب بهبود عملکرد ریه می‌شود و عوارض ناشی از آلودگی هوا بر بدن را کاهش می‌دهد.

کد خبر 711302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.