بهترین رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری نقرس

‎ توصیه شده است افراد مبتلا به بیماری نقرس از میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، مغزها، غلات غنی شده، محصولات لبنی و تخم‌مرغ استفاده کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نقرس نوعی آرتروز مفاصل است که هنگام بالا رفتن ماده شیمیایی اسید اوریک در خون، باعث جمع شدن بلورهای اسید اوریکی در مفاصل می‌شود، این بلورهای جمع شده منجر به التهاب و درد مفصل می‎‎‌شود و اغلب انگشت شست پا و دیگر مفاصل را درگیر می‌کند؛ در اکثر افراد بدن مقادیر قابل کنترلی اسید اوریک تولید می‌کند و کلیه‌ها از طریق ادرار مازاد اسید اوریک را از بدن دفع می‌کنند، اما بدن افراد مبتلا به بیماری نقرس کنترل خوبی بر میزان اسید اوریک موجود در خون ندارد، به همین دلیل هدف از درمان بیماری نقرس کاهش سطح اسید اوریک و تنظیم کردن آن در یک محدوده طبیعی است تا مشکلی برای بدن ایجاد نشود.

رژیم غذایی چه تاثیری بر بیماری نقرس دارد؟

مواد غذایی محرک بیماری نقرس حاوی مقدار زیادی پورین هستند، پورین ترکیبی است که به طور طبیعی در مواد غذایی یافت می‌شود، زمانی که بدن پورین را هضم می‌کند، بدن اسید اوریک را به عنوان یک ماده زائد تولید می‌کند؛ به همین دلیل رژیم غذایی حاوی پورین بالا ممکن است باعث جمع شدن اسید اوریک و در نتیجه حملات نقرس شود، تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی حاوی پورین و مصرف داروهای مناسب می‌تواند مانع بروز نقرس شود.

کدام مواد غذایی خطر بروز نقرس را افزایش می‌دهد؟

مواد غذایی که معمولاً خطر بروز نقرس را افزایش می‌دهد شامل گوشت قرمز و غذاهای دریایی می‌شود که حاوی میزان متوسط تا بالایی از پورین هستند؛ توصیه شده است افرادی که در معرض ابتلا به بیماری نقرس هستند، از مصرف ماهی از جمله ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین، غذاهای دریایی مانند میگو و صدف، نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و آب‌میوه، قند افزودنی و مخمرها دوری کنند؛ علاوه بر این، مواد غذایی حاوی کربوهیدرات تصفیه شده مانند نان سفید باید از رژیم غذایی این افراد حذف شوند، با وجود اینکه این مواد غذایی پورین یا فروکتوز زیادی ندارند، اما ارزش غذایی پایینی دارند و ممکن است باعث افزایش سطح اسید اوریک شوند.

افراد مبتلا به نقرس از چه غذایی استفاده کنند؟

افراد مبتلا به بیماری نقرس باید میزان مصرف مواد غذایی حاوی پورین را کاهش دهند، مصرف میوه‌ها و سبزیجات با برگ سبز از طریق کاهش سطح اسید اوریک خون و همچنین کاهش التهاب، به پیشگیری از حملات نقرس کمک می‌کند، این افراد می‌توانند حبوبات، مغزها، غلات غنی شده، محصولات لبنی و تخم‌مرغ را در رژیم غذایی خود جای دهند، روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن کتان خطری برای افراد مبتلا به بیماری نقرس به همراه ندارد.

انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته و تمشک پورین کمی دارند و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند؛ این مواد غذایی خاصیت ضدالتهابی بالایی دارند که ممکن است به کاهش علائم نقرس کمک کند، بنابراین گنجاندن این توت‌ها در رژیم غذایی می‌تواند برای افراد مبتلا به نقرس مفید باشد؛ سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی نیز پورین کمی دارند و حاوی مواد مغذی مفیدی هستند، این مواد غذایی می‌توانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را فراهم کنند، گنجاندن این سبزیجات در رژیم غذایی به حفظ سطح اسید اوریک و کاهش علائم بیماری نقرس کمک می‌کند.

کد خبر 704316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.