درمان احتمالی دیابت با باکتری‌های اصلاح شده ژنتیکی

محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا موفق شده‌اند باکتری اشریشیاکلی (Escherichia coli) را که از میکروبیوم‌های روده انسان و موش جمع‌آوری شده، مهندسی کنند و به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان از آن به عنوان درمانی احتمالی برای بیماری دیابت استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سرفصل مهم‌ترین رویدادهای خبری حوزه سلامت را در روزی که گذشت، مرور می‌کنیم:

درمان احتمالی دیابت با باکتری‌های اصلاح شده ژنتیکی

دانشمندان مدت‌ها است که تلاش می‌کنند باکتری اصلاح شده ژنتیکی را برای درمان بیماری‌ها وارد روده کنند و اکنون نیز محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا موفق شده‌اند باکتری «اشریشیاکلی» (Escherichia coli) را که از میکروبیوم‌های روده انسان و موش جمع‌آوری شده، مهندسی کنند و به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان از آن به عنوان درمانی احتمالی برای بیماری دیابت استفاده کرد.

ادامه مشکلات کرونا پس از بهبود

آرانکا وی. بالرینگ، از مرکز پزشکی دانشگاه گرونینگن هلند و همکاران وی داده‌هایی را از یک مطالعه کوهورت مشاهده‌ای چند رشته‌ای، آینده‌نگر و مبتنی بر جمعیت جمع‌آوری کردند که سلامت و رفتارهای مرتبط با سلامتی افراد ساکن در شمال هلند را بررسی می‌کرد. در این تحقیق ماهیت، شیوع و شدت علائم بلندمدت مرتبط با کووید ارزیابی و پویایی طولی ۲۳ علامت جسمانی پیرامون تشخیص کووید -۱۹ بین ۳۱ مارس ۲۰۲۰ و دوم آگوست ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل شد. ۷۶ هزار و ۴۲۲ شرکت‌کننده ۸۸۳ هزار ۹۷۳ پرسشنامه را تکمیل کردند؛ از این تعداد ۴۲۳۱ شرکت‌کننده مبتلا به کووید با ۸۴۶۲ گروه کنترل همسان شدند.

محققان علائم مداومی در ۱۹ شرکت‌کننده مثبت با ویروس کرونا طی ۹۰ تا ۱۵۰ روز پس از بهبودی از کووید -۱۹ در مقایسه با قبل از کووید -۱۹ و در مقایسه با گروه کنترل همسان از جمله درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، درد هنگام تنفس، عضلات دردناک، اختلال چشایی و بویایی، «سوزن‌سوزن شدن» اندام‌ها، توده در گلو، احساس گرما و سردی متناوب، سنگینی دست‌ها یا پاها و خستگی عمومی را یافتند. این علائم را می‌توان در ۱۲.۷ درصد از بیماران مبتلا به کووید مشاهده کرد زیرا به ترتیب ۲۱.۴ و ۸.۷ درصد از بیماران مبتلا به کووید -۱۹ مثبت و گروه کنترل منفی کووید حداقل یکی از این علائم را داشتند. شدت متوسط این علائم در ۹۰ تا ۱۵۰ روز پس از تشخیص کووید -۱۹ یا یک نقطه زمانی مشابه بود.

چربی اطراف کبد خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد

گروهی از محققان به منظور بررسی ارتباط بین چربی اطراف کبد و خطر بروز نارسایی قلبی، ۱۱ مطالعه طولانی‌مدت که از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، کره جنوبی، سوئد و فنلاند تا مارس ۲۰۲۲ منتشر شده بود را مورد ارزیابی قرار دادند. آن‌ها به ارتباط بین بیماری کبدی و نارسایی قلبی بین بیش از ۱۱ میلیون نفر پرداختند.

نیمی از افراد شرکت‌کننده در مطالعه زن بودند؛ میانگین سنی آن‌ها ۵۵ سال و متوسط BMI (شاخص توده بدنی) آن‌ها ۲۶ بود که اضافه وزن در نظر گرفته می‌شود. محققان متوجه شدند که تقریباً ۲۶ درصد یا ۲.۹ میلیون نفر در این مطالعه پیش از این به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا بودند. در طول متوسط دوره نظارت ۱۰ ساله، بیش از ۹۷ هزار نفر مبتلا به نارسایی قلبی تشخیص داده شدند؛ وضعیتی که در آن قلب قادر به پمپاژ کافی خون در بدن نیست.

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که چربی اطراف کبد خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد به طوری که وجود بیماری کبد چرب غیرالکلی با افزایش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به نارسایی قلبی در دهه آینده همراه بوده است. به نظر می‌رسد که بیماری کبد چرب غیرالکلی مقاومت به انسولین را بدتر، تشکیل پلاک را تقویت و ترکیبی از مواد شیمیایی التهابی و غلیظ کننده خون را نیز آزاد می‌کند.

تولید کیت تعیین نیاز به شیمی‌درمانی سرطان‌پستان در جهاد دانشگاهی

مسئول پروژه تولید کیت تعیین نیاز به شیمی‌درمانی در سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی گفت: کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی در سرطان پستان، برای جلوگیری از عود و متاستاز در اکثر بیماران مبتلا به سرطان پستان است که بعد از جراحی از شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند.

هشدار اروپا درباره واکسن آمریکایی کرونا

همه‌گیری کرونا در حال شدت گرفتن دوباره است. در این میان، تنها سلاح بشر برای مقابله با این بیماری واکسن‌هایی است که طی دو سال اخیر توسعه یافته و هم‌اینک در حال به‌روزرسانی و انطباق با سویه‌های جدید هستند. با این حال برخی از این واکسن‌ها ممکن است عوارض جانبی محدودی داشته باشند.

آژانس دارویی اروپا اعلام کرد باید بر روی واکسن‌های کرونا نوواکس هشدارهایی در زمینه عوارض جانبی قلبی درج شود. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد این واکسن می‌تواند در افراد باعث دو نوع متفاوت از التهاب قلبی شود.

کد خبر 594257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.