طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهان و آش کدو حلوایی گیلان + نکات کلیدی

دستور پخت و مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی اصفهان به همراه نکات مهم برای آماده سازی آش کدو حلوایی گیلان در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، کدو حلوایی دارای طعمی لذیذ، شیرین و بافتی نرم است اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر ۱۰۰ گرم آن تنها ۲۰ کالری وجود دارد. کدو حلوایی برای بهبود سرماخوردگی، پوست و چشم بسیار مؤثر است. ترکیب این ماده با آش طعمی بسیار منحصر به فرد و خوشمزه ای را ایجاد می‌کند.

مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی اصفهان

کدو حلوایی نیم کیلو
نخود ۵۰ گرم
ماش ۵۰ گرم
لوبیاچیتی ۵۰ گرم
لوبیا سفید ۵۰ گرم
بلغور گندم ۲ پیمانه
سبزی آش ۱ کیلوگرم
پیاز ۳ عدد
نعنا داغ به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهان

مرحله اول

ابتدا پیازها را خلالی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. سپس مقداری زردچوبه، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا طلایی رنگ شوند. نصف پیاز داغ آماده شده را برای مرحله آخر نگه دارید.

مرحله دوم

کدو حلوایی را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و تخمه‌های آن را جدا کنید. پوست آن را گرفته و به قطعات کوچک خرد کنید.

مرحله سوم

در این مرحله کدو حلوایی‌های خردشده را با کمی کره و روغن تفت دهید و به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهارم

بلغور گندم را از حدود ۲ ساعت قبل، داخل آب بریزید تا خیس بخورد. سپس آنها را در مقداری آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.

مرحله پنجم

در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد بلغورهای نیم پز شده را داخل آن بریزید.

مرحله ششم

پس از به جوش آمدن بلغور، حبوبات از قبل پخته شده را به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله منتظر بمانید تا حبوبات به طور کامل پخته شوند. سپس سبزی آش، کدو حلوایی و پیاز داغ را همراه دارچین، نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله هشتم

زمانی که کدو حلوایی‌ها را به آن اضافه کردید یک مرتبه آش را هم بزنید سپس حرارت شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش شما آماده شود.

نکات کلیدی طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهان

  • توجه کنید که تفت دادن کدو حلوایی باعث می‌شود تا در زمان پخت فرم و انسجام خودش را داخل آش حفظ کند.
  • زمانی که بلغور می‌جوشد حتماً کف روی آن را جدا کنید.
  • دقت داشته باشید که حتماً حبوبات را از قبل خیس کنید و جدا بپزید. بلغور را هم جدا بپزید چون اگر بلغور را با حبوبات مخلوط کنید تا با هم بپزند، لعاب بلغور اجازه نمی‌دهد حبوبات به طور کامل پخته شود.
  • بعد از افزودن کدو حلوایی آش رو زیاد هم نزنید به دلیل اینکه ممکن است کدو حلوایی داخل آش وا برود.

مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی گیلان

پوره کدو حلوایی پخته ۱ فنجان
برنج نیم دانه ۳/‏۱ فنجان
شکر ۳/‏۱ فنجان سرخالی
گردوی ساییده شده ۳/‏۱ فنجان
زنجبیل به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلان

مرحله اول

در قابلمه‌ای آب بریزید و برنج و نمک را به آن اضافه کنید تا برنج کاملاً بپزد و مانند برنج شله‌زرد در بیاید.

مرحله دوم

برنج شفته شده را به همراه کدو مخلوط کنید و پس از دو دقیقه شکر را به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

در این مرحله پس از حل شدن شکر داخل آش، گردو و زنجبیل را اضافه کنید.

مرحله چهارم

پس از پنج دقیقه آش کدو حلوایی شما آماده است.

نکات کلیدی برای تهیه آش کدو حلوایی گیلان

  • دقت کنید که اگر از زنجبیل کم استفاده کنید آش شما آن عطری که مخصوص این غذا می‌باشد را نخواهد داشت.
  • برای اضافه کردن شکر حتماً به میزان شیرینی کدو توجه کنید.
  • زمانی که گردو را به آش اضافه می‌کنید رنگ آش خیلی تغییر می‌کند و دو درجه کمرنگ‌تر می‌شود بنابراین توصیه می‌شود از کدویی استفاده کنید که پررنگ باشد.

کد خبر 471122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.