به گزارش ایمنا، از آنجا که پاییز، همراه با کوتاه شدن روزها و سردتر شدن هوا همراه است، فعالیت بدنی افراد در این فصل کمتر شده و هوسهای غذایی آنها تغییر میکند. در واقع تغییر آب و هوا میتواند دیابتیها را از یک رژیم غذایی سالم دور کند. از این رو متخصصان تاکید دارند که این بیماران در فصل پاییز، حتما بعضی از گزینههای غذایی را در رژیم روزانه خود قرار دهند:
سیب: سیب از جمله میوهها و منابع سرشار از فیبر است که به علت داشتن پکتین و شاخص گلیسمی پایینتر، نسبت به سایر میوهها، یک میانوعده مناسب به ویژه در مبتلایان به دیابت به شمار میرود. مصرف روزانه این میوه به میزان یک تا چهار واحد سیب متوسط در عموم افراد و به ویژه مبتلایان به دیابت توصیه میشود.
سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده حدود ۳۰ درصد کمتر از سیب زمینی معمولی، قند خون را افزایش می دهد، زیرا حاوی فیبر بالا و ریز مغذیهایی است که ۴۰ درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا میشود. علاوه بر این سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانههای زرد و نارنجی است که به ارگانیسمها اجازه عکس العمل در برابر انسولین را میدهد. همچنینسیب زمینی شیرین غنی از اسید کوروژنیک است؛ این ترکیب گیاهی طبیعی می تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.
جوی دو سر: مصرف جوی دو سر باعث میشود بین آنزیمهای هضم کننده در معده و مولکولهای آمیدون (نشاسته) غذا، یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش ،مدت طولانی تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می شود.
دانه کدو تنبل: این دانهها منبع خوبی از چربیهای سالم، فیبر و کربوهیدرات است. مصرف روزانه پنج گرم معادل دو قاشق غذاخوری از این دانهها منجر به تنظیم موثر قند خون در افراد دیابتی میشود.
هویج: هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.
دارچین: کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام کردهاند که مصرف روزانه یک تا ۶ گرم دارچین توسط مبتلایان به دیابت نوع دوم، علاوه بر این که منجر به کاهش گلوکز ناشتا میشود، تاثیر زیادی در کاهش تری گلیسیرید، کلسترول بد یا ال دی ال و کلسترول کلی دارد.
کلم بروکسل: این سبزی کم قند در فصل پاییز و زمستان بسیار در دسترس است و یک انتخاب هوشمند برای ثبات سطح قند خون در افراد دیابتی به شمار میرود. دو فنجان کلم بروکسل حاوی مقادیر کافی از پروتئین بدون چربی و فیبر است؛ رژیم غذایی سرشار از گیاهانی مانند کلم و کاهو میتواند خطر ابتلا به این نوع دیابت را تا حدود ۱۴ درصد کاهش دهد.
منبع: آوای سلامت
نظر شما