برنامه‌ رژیمی برای کاهش وزن تابستانه/ مبتلایان به هپاتیت زردی ندارند

ارتباط بین شروع زوال عقل با ریتم غیرطبیعی قلب ، برنامه‌ رژیمی برای کاهش وزن تابستانه، بروز زدی به دلایل مختلف، بالا بودن عوارض آهن خون و ارتباط یک سوم دخالت های دارویی با ژنتیک را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا؛ محققان در یک مطالعه جهانی به منظور بررسی نقش آهن در بروز ۹۰۰ بیماری به تاثیرات پایین و بالا بودن سطح آن بر سلامت پی بردند.

افرادی که از میزان آهن خون بالایی برخوردارهستند نه تنها در برابر بیماری کم خونی مصون می‌مانند بلکه کمتر احتمال دارد به عارضه کلسترول بالا مبتلا شوند. هرچند وجود آهن مازاد در خون می‌تواند با عوارضی برای سلامتی همراه باشد.

در این بررسی که با همکاری یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی از دانشگاه‌های لندن، استرالیا و یونان انجام گرفت، محققان به مطالعه روی اطلاعات بالینی و ژنتیکی ۵۰۰ هزار نفر در انگلیس پرداختند و نقش وضعیت آهن خون آنان و تاثیر آن بر وضعیت سلامت را مورد ارزیابی قرار دادند.

کمبود آهن از جمله بیماری‌های شناخته شده است که تقریبا ۱.۲ میلیارد نفر در جهان به آن مبتلا هستند در صورتی‌که این بیماری تحت درمان قرار نگیرد می‌تواند به مشکلات جدی جسمی منجر شود.

به گفته محققان آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته تاثیر وجود آهن مازاد است که بدن آن را ذخیره می‌کند و احتمال دارد فرد را در معرض بیماری کبدی، مشکلات قلبی و دیابت قرار دهد. حدود ۲۵ تا ۶۵ درصد از تفاوت‌های مشاهده شده بین سطح آهن خون در افراد مختلف به دلیل فاکتورهای ژنتیک است.

در این بررسی از نوعی روش آماری استفاده شد که در آن از اطلاعاتی ژنتیک به منظور برآورد بهتر تاثیر وضعیت آهن موجود در خون روی ۹۰۰ بیماری و عارضه بهره گرفته شد. در این روش محققان به رابطه بین وجود آهن مازاد در خون و کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا پی بردند.

هر چند بالا بودن سطح آهن خون شمشیر دو لبه است چرا که می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی پوستی از قبیل سلولیت (عفونت بافت) و آبسه را افزایش دهد.

محققان بر اساس مطالعاتی که پیش از این انجام داده‌اند به این موضوع پی برده بودند که باکتری‌ها برای بقا و رشد خون به آهن نیاز دارند اما این بررسی اولین موردی است که با مطالعه روی اطلاعات جمعیتی بالا به دست آمده که تاکید کننده ارتباط بین وجود میزان بالایی از آهن در خون و خطر ابتلا به عفونت‌های باکتریایی پوستی است.
هر سال حدود ۲۱ میلیون نفر به بیماری سلولیت مبتلا می‌شوند که به بیش از ۱۷ هزار مورد مرگ در جهان منجر می‌شود.

آیا بروز زردی به معنای هپاتیت است؟

فوق تخصص گوارش و کبد  اظهار کرد: به زرد شدن پوست و چشم ها به دلیل ازدیاد بیلی روبین در خون زردی گفته می شود. روزانه به طور طبیعی بیلی روبین به دنبال تخریب گلبول های قرمز تولید و توسط کبد، از طریق صفرا از بدن خارج می شود.

وی تاکید کرد: اگر چنانچه اختلالی در فعالیت کبد (مانند هپاتیت در بدن) ایجاد شود یا مسیر خروجی صفرا انسداد یابد و فرد دچار سنگ صفراوی شود، بیلی روبین دفع نخواهد شد، در نتیجه به دلیل تجمع بیلی روبین در بدن، فرد دچار زردی می شود بنابراین بروز زردی به معنای هپاتیت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

رییس شبکه هپاتیت ایران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: به عنوان مثال همولیز(تخریب سریع گلبول های قرمز) می تواند منجر به زردی شود. همچنین مصرف فراوان هویج نیز می تواند باعث زردی شود. در بسیاری از میوه ها و سبزی ها مانند هویج و نارنگی، ماده زرد رنگی به نام «کاروتن» وجود دارد. اگر فردی روزی یک لیوان آب هویچ بنوشد. کبد توانایی لازم برای سوخت و ساز و دفع آن را نخواهد داشت. در نتیجه با افزایش میزان آن در بدن، این ماده در زیر پوست جمع شده و باعث زرد شدن پوست می شود. زردی حاصل از استفاده از هویج بیشتر در اطفال به وجود می آید اما زردی حاصل از آن با بیماری زردی یا یرقان تفاوت دارد.

وی افزود: تفاوت اصلی این نوع زردی با زردی حاصل از بیماری کبدی و خونی ناشی از تجمع رنگدانه کاروتن در خون به دلیل مصرف بیش از حد مواد غذایی است. در این نوع زردی، صلبیه چشم (سفیده چشم) زرد نمی شود بنابراین اگر مصرف این نوع مواد غذایی کاهش یابد، زردی به تدریج در طول چند هفته از بین می رود و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

در حال حاضر بسیاری از مبتلایان به هپاتیت و به ویژه ناقلان هپاتیت «بی» سابقه ای از زردی ندارند و زرد نیستند.

یک سوم دخالت های دارویی با ژنتیک ارتباط دارد

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: یک سوم دخالت‌های دارویی با ژنتیک ارتباط دارد و اگر ژنتیک بررسی شود خیلی از تداخلات دارویی قابل پیشگیری است.

باقر لاریجانی، با اشاره به اینکه پزشکی به سمتی می‌رود که به جای اندازه گیری مواردی مانند فشار خون و آیتم‌های پایه‌ای تری مثل ژنتیک بررسی شود، اظهار کرد: انجام تست‌های ژنتیک امروز در دنیا سهل تر و ارزان‌تر شده و در سال‌های آتی ما با ابزارهای تشخیصی جدیدتری روبرو خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ژنتیک افراد پاسخ به داروهای مختلف را نیز متفاوت می‌کند، گفت: علاوه بر تشخیص و درمان اثربخش تر بررسی ژنتیک می‌تواند عوارض دارویی را نیز کاهش دهد.

لاریجانی تصریح کرد: مطالعات زیادی در زمینه فارماکوژنتیک داروهای مختلف انجام شده است. امروز بیش از ۱۶۰ ژن شناسایی شده که با متابولیسم دارو ارتباط زیادی دارند.

وی گفت: پاسخ بیماران به درمان‌ها به زمینه‌های ژنتیکی فرد برمی گردد و مطالعات سلولی مولکولی در این زمینه بسیار موثر است و لازم است درمان‌ها به صورت هدفمند صورت گیرد.

لاریجانی افزود: پزشکی شخصی صرفاً مبحث تئوری نیست که اثر آن قطعی نشده باشد، در برخی بیماری‌ها امروز با شناخت ژنتیک فرد می‌شود درمان را بر اساس شرایط خاص بیمار طراحی کرد.‌

وی ادامه داد: این بحث به لحاظ اقتصادی هم مهم است. چرا که هم هزینه‌های بیمارستانی را کاهش می‌دهد و هم موجب اثربخشی درمان و طول زندگی فرد می‌شود.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هزینه‌هایی که در دنیا برای پزشکی شخصی می‌کنند روز به روز در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: مرکزی در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شده و هدفمان هم تشخیص و درمان مناسب‌تر در این زمینه، مداخلات هدفمند و هدایت پژوهش‌های این حوزه است.

لاریجانی در پایان با تاکید بر اینکه پزشکی شخصی قابل کپی برداری از اقدامات انجام شده در دنیا نیست و باید باتوجه به شرایط و ژنتیک جمعیت کشور طراحی شود، افزود: هدف نهایی ایجاد تکنولوژی‌ها و روش‌های مرتبط با پزشکی شخصی متناسب با شرایط کشور و کمک به بهبود تشخیص و درمان بیماری‌ها در کشور است.

ارتباط بین شروع زوال عقل با ریتم غیرطبیعی قلب تایید شد

یک مطالعه که بیش از ۲۵۰ هزار نفر را بررسی می‌کند، ارتباط بین فیبریلاسیون دهلیزی و ابتلا به زوال عقل را ثابت کرده است.

محققان کره‌ای در بزرگترین مطالعه جمعیتی که تا کنون انجام شده، تحقیقات در مورد ارتباط بین فیبریلاسیون دهلیزی و زوال عقل (دمانس) را جمع‌بندی و نتیجه‌گیری کردند. آنها نشان دادند ارتباط قابل توجهی بین وضعیت معمول قلب و شروع بیماری‌های عصبی وجود دارد.

مطالعات متعددی در گذشته نشان داده بودند که افراد سالخورده مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که نوعی از ضربان نامنظم قلب است، احتمال بالایی برای ابتلاء به زوال عقل دارند و در واقع این بیماری احتمال ابتلاء به زوال عقل را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

اکنون یک تیم از محققان کره‌ای بزرگترین گروه از افراد را با تکیه به بررسی روش‌های متفاوت در این مطالعه ارزیابی کرده است.

این مطالعه طی ۶ سال به طور متوسط ۲۶۲ هزار و ۶۱۱ نفر را ارزیابی کرد. همه افراد بیش از ۶۰ سال سن داشتند و در ابتدای مطالعه فاقد دمانس و فیبریلاسیون دهلیزی بودند. طی دوره تحقیق حدود ۱۰ هزار نفر از این افراد به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا شدند و از میان آنها ۲۴.۴ درصد دچار زوال عقل شدند. در حالی که تنها ۱۴.۴ درصد از افراد فاقد فیبریلاسیون دهلیزی به زوال عقل مبتلا شدند.

"
بویونگ جونگ" سرپرست این تیم تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه "یونسی" (Yonesi) گفت: ما دریافتیم افرادی که دچار فیبریلاسیون دهلیزی شده بودند، در مقایسه با افرادی که این بیماری را نداشتند، ۵۰ درصد خطر بیشتری را برای ابتلاء به زوال عقل تجربه می‌کنند. این افزایش خطر حتی پس از حذف کسانی که سکته مغزی کرده بودند نیز باقی ماند. این بدان معنی است که در میان همه جمعیت این مطالعه از هر ۱۰۰ نفر مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ۱.۴ نفر به زوال عقل مبتلا می‌شوند.

به طور کلی به نظر می‌رسد فیبریلاسیون دهلیزی خطر ابتلاء به دمانس را دو برابر می‌کند و خطر ابتلاء به آلزایمر را نیز ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

جالب توجه است که کسانی که از داروهای ضد انعقادی خوراکی برای مدیریت فیبریلاسیون دهلیزی استفاده می‌کنند، خطر ابتلاء به دمانس را کاهش می‌دهند.

این نتایج، داده‌های مطالعات کوچک‌تر قبلی را تأیید می‌کند. این مطالعات در کشورهای غربی یا اروپایی انجام شد و رهبر تیم تحقیقاتی کره با اطمینان بیان کرد که این نتایج به سراسر جهان قابل تعمیم است.

دقیقاً معلوم نیست که این ارتباط بین فیبریلاسیون دهلیزی و دمانس چه معنایی دارد و محققان می‌گویند شواهدی در این مطالعات نیافته‌اند که نشان دهد فیبریلاسیون دهلیزی به طور مستقیم موجب زوال عقل می‌شود.

در واقع محققان اظهار داشتند که با توجه به مطالعات، زوال عقل می‌تواند سال‌ها قبل از ظهور علائم شروع به توسعه کند و بعید است که فیبریلاسیون دهلیزی به طور فعال در شروع بیماری‌های عصبی نقش داشته باشد. اگر این طور بود، فیبریلاسیون دهلیزی باید در سنین پایین‌تر ظاهر می‌شد. احتمال دارد که علل مشابهی چون التهاب و استرس اکسیداتیو به هر دو شرایط منجر شود.

محققان توصیه می‌کنند که این داده‌ها می‌تواند توسط پزشکان در درمان فیبریلاسیون دهلیزی به منظور یکی از عوامل زوال عقل مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه انجام مطالعات بیشتر ضروری است تا دریابند که کدام درمان فیبریلاسیون دهلیزی برای پیشگیری از مبتلا شدن به زوال عقل بهتر است.

کژآهنگی یا آریتمی قلبی(Cardiac arrhythmia) به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب است. ریتم طبیعی قلب از گره سینوسی آغاز شده و پس از انتقال به گره دهلیزی-بطنی در بطن‌ها منتشر می‌شود. در نتیجه در این نحو هدایت تحریک الکتریکی، ابتدا دهلیز و با فاصله کمی بطن‌ها منقبض می‌شوند. ریتم طبیعی قلب بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است.

فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial fibrillation) که گاه در پزشکی "ای‌فیب" (AFib) نیز نامیده می‌شود، شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌کند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ می‌دهد که در دهلیزها موج الکتریکی تحریک جهت مشخصی نداشته باشد، یعنی سلول‌های عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض می‌شوند. در نتیجه انقباض منظم دهلیز وجود ندارد. پس دهلیزها نمی‌توانند خون را به صورت کامل به بطن‌ها پمپ کنند و نیز ضربان‌های بطن از دهلیز پیروی نکرده و بطن بدون نظم طبیعی و بدون پیروی و انتظار دهلیز منقبض می‌شود.

استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) بازتاب‌دهنده عدم تعادل میان تظاهرات سیستماتیک "گونه‌های فعال (واکنش‌پذیر) اکسیژن" (ROS) و توانایی یک سیستم زیستی در خنثی‌سازی و مهار میانجی‌های سمی آن یا ترمیم آسیب‌های وارده است.

هرگونه آشفتگی و اختلال در وضعیت طبیعی اکسیداسیون-احیا (ریداکس) از طریق تولید پراکسید و رادیکال‌های آزاد، منجر به تولید اثرات سمی و آسیب به تمامی اجزا و ساختارهای درون‌سلولی، از جمله پروتئین‌ها، لیپید و دی‌ان‌ای می‌شود.

استرس اکسیداتیو ناشی از تنفس یاخته‌ای خود می‌تواند منجر به آسیب به بازهای نوکلئوتیدی و شکستگی در رشته دی‌ان‌ای شود. آسیب به بازها اغلب غیرمستقیم و توسط گونه‌های فعال اکسیژن همچون O۲− (رادیکال سوپراکسید)، OH (رادیکال هیدروکسیل) و H۲O۲ (هیدروژن پراکسید) می‌شود. علاوه بر این‌ها، برخی گونه‌های فعال (واکنش‌پذیر) اکسیژن در سیستم سیگنالینگ ریداکس، به عنوان پیام‌رسان سلولی عمل می‌کنند. در نتیجه، استرس اکسیداتیو می‌تواند سبب اختلال در پیام‌رسانی سلولی شود.

باور بر این است که استرس اکسیداتیو در انسان در بروز اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی، سرطان، پارکینسون، بیماری لافورا، آلزایمر، تصلب شرایین، نارسایی قلب، سکته قلبی، سندرم ایکس شکننده، کم‌خونی داسی‌شکل، لیکن پلان، پیسی، اوتیسم، عفونت‌ها، سندرم خستگی مزمن و اختلال افسردگی اساسی نقش دارد و به‌نظر می‌رسد یکی از ویژگی‌های مبتلایان به نشانگان آسپرگر نیز باشد. با این وجود، گونه‌های فعال (واکنش‌پذیر) اکسیژن، خواص مفیدی هم دارند؛ آن‌گونه که در دستگاه ایمنی، جهت حمله و نابودی عوامل بیماری‌زا به کار گرفته می‌شوند. همچنین استرس اکسیداتیو کوتاه‌مدت ممکن است در جلوگیری از پیری از طریق فرایندی موسوم به "میتوهورمسیس" نقش داشته باشد

برنامه‌ رژیمی برای کاهش وزن تابستانه

آنچه می‌خورید نیاز به هماهنگی با شرایط آب و هوایی و شرایطی که در آن زندگی می‌کنید، چه شغلتان و چه سبک زندگی‌تان و دیگر مسائل مربوطه دارد. فصل تابستان واقعاً داغ است و نیاز است که همیشه هیدراته بمانید. آب‌رسانی به بدن برای کاهش وزن بسیار مهم است و تمام عملکردهای بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگر از جمله افرادی هستید که تمایل دارید چند کیلویی از وزنتان را کم کنید، بهترین وقت، تابستان است. چرا که برخی عادات غذایی در این فصل وجود دارند که به این امر کمک می‌کنند؛ اول این که به علت گرما، بدن به طور طبیعی عرق می‌کند. علاوه بر این، در طول تابستان افراد کمتر احساس گرسنگی می‌کنند و گرایش به مصرف غذاهای چرب و روغنی کم می‌شود. همه‌ی این‌ها به این دلیل است که در تابستان تمایل بدن به مصرف غذاها و نوشیدنی‌های سرد بیشتر می‌شود. به غیر از موارد گفته شده، نوشیدن بیشتر و بیشتر آب در طول روزهای تابستان باعث می‌شود که بدنمان به طور خودکار احساس پُری کند و همین امر موجب از بین رفتن گرسنگی‌های مکرر و کاذب شود.

منوی فصل تابستان


فصل تابستان که می‌آید با خودش میوه و سبزیجات فراوانی می‌آورد که بسیار سالم هستند و می‌توانند به شما در رسیدن به اهداف کاهش وزنتان کمک کنند.
رژیم غذایی و ورزش هر دو برای کاهش وزن بسیار مهم هستند و از آنجایی که آب و هوای تابستان خیلی گرم است که بیرون بروید و ورزش کنید، پس باید به رژیم غذایی‌تان توجه خاصی داشته باشید.
حالا که صحبت از رژیم غذایی کاهش وزن در فصل تابستان است، باید یک سری توصیه‌ها و باید و نبایدها را رعایت کنید.

در رژیم غذایی کاهش وزن تابستانه‌تان چه چیزهایی باید قرار دهید؟


فصل تابستان بسیار سخاوتمند است و با خودش سبزیجات و میوه‌های فصلی فوق‌العاده‌ای را می‌آورد. شما می‌توانید از اغلب آن‌هایی که در دسترستان قرار دارند استفاده کنید و به آن‌ها به چشم یک جعبه گنج تغذیه‌ای نگاه کنید. هندوانه، ملون، طالبی و میوه‌هایی از این دست سرشار از آب و فیبر هستند و کالری کمی دارند که از آن‌ها خوراکی‌های فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن و تأمین آب بدن می‌سازند.

برای صبحانه: در فصل تابستان هدف این است که بدنتان را خنک نگه دارید. در صبحانه خود می‌توانید از آب برخی میوه‌ها مانند آب انبه یا آب پرتقال (در صورت نداشتن مشکل گوارشی) استفاده کنید. البته این را هم مدنظر داشته باشید که در طب سنتی ما میوه‌ها و سبزیجات در صبحانه خیلی سفارش نشده‌اند. جو دو سر پخته شده، فرنی و شیربرنج گزینه‌های خوبی برای صبحانه هستند. اگر هم فرصتی برای آماده کردن صبحانه ندارید، مقداری از یک نان تنوری سبک با کمی مربا یا عسل نیز ایده خوبی است.

برای ناهار: برای رژیم کاهش وزن، شما باید یک ناهار بدون روغن برای خودتان انتخاب کنید. غذای تابستانه‌ی معروف خودمان یعنی همان آب دوغ خیار که با توجه به مزاج هر فرد با مصلحات مختلف غنی شده با کمی نان خشک نازک و تنوری یک ایده‌ی بسیار خوب است. یکی دیگر از گزینه‌های مهم در ناهار رژیم غذایی برای کاهش وزن، عدس یا دال عدس است. انواع عدس غنی از پروتئین هستند و از مواد غذایی مورد نیاز برای گیاهخواران در رژیم غذایی کاهش وزن می‌باشند.
شما می‌توانید از میوه‌ها به عنوان میان وعده بعد از وعده‌ی غذایی ناهار، به عنوان عصرانه، استفاده کنید. یکی از گزینه‌های خوب برای عصرهای تابستان سبزیجات خام مانند خیار است که هم دارای اثرات خنک‌کنندگی روی بدن است و هم بدن را هیدراته نگه داشته و برای کنترل وزن مفید است.
نوشیدن یک آب‌میوه‌ی طبیعی رقیق شده با آب یا شربت‌های کم شیرین سنتی در میان روز نیز بسیار حائز اهمیت است تا بدنتان را در گرما هیدراته نگه دارد.

این‌ها را بخورید کمتر گرمتان شود


برای شام: اگر می‌خواهید در این تابستان وزنتان را کم کنید به سبزیجات بهای بیشتری دهید؛ سبزیجاتی مانند فلفل دلمه، کدو، بادمجان، بامیه، لوبیا سبز و... و. در مناطق مختلف کشورمان سبزیجات تابستانی فوق‌العاده‌ای وجود دارد؛ یکی از در دسترس‌ترین آن‌ها کدوسبز است که برای هیدراته کردن بدن هم فوق‌العاده است. آن را به صورت آب پز با کمی ادویه و لیموی تازه مزه دار کرده و با کمی از یک نان تنوری خوشمزه میل کنید. این غذا که با روغن خیلی کم و یا بدون روغن آماده می‌شود، به شما احساس سبکی می‌دهد و برای وعده‌های شام تابستان یکی از بهترین گزینه‌هاست. به طور کلی تابستان فصل خوبی برای مصرف سالادهای مختلف است.

اگر می‌خواهید در این تابستان وزن کم کنید، چه چیزهایی را نباید بخورید؟


صبحانه: در طول تابستان، در صورتی که تمام روز در زیر نور خورشید قرار دارید، از خوردن تخم‌مرغ‌ها در وعده‌ی صبحانه اجتناب کنید. آجیل و دانه‌ها هم ممکن است صبحانه‌ی خوبی برای شما نباشد اگر تصمیم دارید از خانه بیرون بروید و در معرض گرمای تابستان قرار بگیرید چرا که این‌ها دمای بدنتان را بالا می‌برند. چای زنجبیلی گرم نیز از مواردی است که بهتر است تابستان‌ها سراغش نروید، زیرا همان‌طور که در زمستان باعث می‌شود دمای بدنتان افزایش پیدا کند و گرمتان شود، در تابستان هم می‌تواند حرارتتان را بالا ببرد و حتی موجب سوزش سر دلتان شود.

ناهار: شما باید از غذاهای چرب و روغنی مخصوصاً در وعده‌ی ناهار اجتناب کنید؛ زیرا باعث می‌شوند شما احساس کسلی و خواب‌آلودگی کنید. اگرچه هیچ قاعده و قانون سختی برای چیزهایی که نباید بخورید وجود ندارد، اما باید از هله‌هوله‌ها و غذاهای فوری یا همان فست فودها اجتناب کنید، زیرا این جور غذاها نه تنها تلاش شما برای کاهش وزن را خراب می‌کنند، بلکه ممکن است دمای بدنتان را در این گرما بالاتر هم ببرند.

شام: اگر در رژیم غذایی کاهش وزن هستید، نباید در طول فصل تابستان شب‌ها غذای چرب و روغنی بخورید. همچنین نباید بعد از شام و یا همراه آن چای یا قهوه بنوشید؛ زیرا محتوای کافئین آن‌ها می‌تواند برنامه خواب شما را مختل کند و این خود باعث می‌شود در کاهش وزنتان خیلی موفق نباشید. سبُک نگه داشتن شام، کلید اصلی هضم سالم و کاهش وزن سریع است.

چند نکته برای کاهش وزن راحت‌تر

کربوهیدرات خود را با دقت انتخاب کنیدکربوهیدرات‌های بسیار تصفیه شده یا همان کربوهیدرات سفید فرآوری شده که اساس وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی فراوانی هستند، موجب افزایش ناگهانی قند خون شده و پانکراس را برای تولید انسولین تحریک می‌کنند که هر دوی این اتفاقات باعث تجمع آسان چربی و پس از آن، مقاومت در برابر تخلیه و کاهش چربی می‌شود.
به جای آن‌ها از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل جو دو سر، برنج قهوه‌ای باسماتی، نان‌های تهیه شده از دانه‌های کامل استفاده کنید؛ تغییرات کوچکی که تأثیرات بزرگی خواهند داشت.

به رژیم مدیترانه‌ای روی بیاورید: تابستان فصل خوبی برای امتحان رژیم غذایی مدیترانه‌ای است. رژیمی با میوه و سبزیجات فراوان، دانه‌های کامل غلات، روغن زیتون و ماهی. رژیمی که در آن از گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده و چرب و شیرین خبری نیست. حداقل ۶ هفته به آن پایبند باشید و اثرات مفیدش را بر روی وزن و سلامتی‌تان ببینید.

سوپ را پای ثابت سفره‌هایتان کنید: بر اساس تحقیقات دانشگاه ایالتی پن، سوپ یک سرکوب‌کننده‌ی عالی اشتهاست، زیرا دارای ترکیبی از موادی است که گرسنگی را از بین می‌برند. خوردن آن‌ها قبل از غذا به شما کمک می‌کند تا کالری مصرفی‌تان را تا ۲۰٪ در مقایسه با زمانی که غذا بدون سوپ سرو می‌شود، کاهش دهید. پیشنهاد می‌کنیم یک روزهایی ساندویچ ناهارتان را با یک سوپ سبزیجات سبک جایگزین کنید. بدین ترتیب هم کالری دریافتی‌تان کاهش می‌یابد و هم سبزیجات بیشتری دریافت کرده‌اید و این یعنی هیدراته شدن بدن و دریافت مواد مغذی بیشتر.

در انتخاب نوشیدنی‌ها دقت کنید: تابستان بیشتر از دیگر زمان‌ها احساس تشنگی می‌کنیم و این ممکن است باعث شود انتخاب‌های ناسالمی داشته باشیم که هم وزنمان را بالا ببرد و هم آن‌طور که باید و شاید بدنمان هیدراته نشود. در مورد مضرات نوشیدنی‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا و آبمیوه‌های مصنوعی مطالب زیادی خوانده و شنیده‌ایم اما این را بدانید که حتی آب‌میوه‌ی کاملاً طبیعی هم در مقایسه با خود میوه، قند بیشتر و مواد مغذی و فیبر کمتری دارد. علاوه بر این، مقدار زیادی از خواص تغذیه‌ای میوه‌ها در پوستشان متمرکز می‌شود که در آب‌میوه‌ها از بین می‌رود. اگر می‌خواهید آب سیب بخورید، توصیه‌ی بهتر این است که خود سیب را بخورید و برای رفع تشنگی‌تان یک لیوان آب بنوشید. یادتان باشد که هیدراته ماندن برای کاهش وزن الزامی است. مصرف قهوه و چای را هم در تابستان کمتر کنید و به جای آن از شربت‌های سنتی کم شیرین، دوغ و گیاهان خنک‌کننده در تابستان استفاده کنید.

هیدراته بمانیداین یک قانون همیشگی برای کاهش وزن کسانی است که می‌خواهند خیلی سریع وزنشان را کم کنند. اما بهترین راه تأمین آب چیست؟ آب، شیر نارگیل، آب و لیمو، نوشیدنی‌های سنتی تابستانی مثل تخم شربتی و خاکشیر از بهترین نوشیدنی‌ها برای آب‌رسانی به بدن هستند. برای تهیه‌ی نوشیدنی‌ها از حداقل مقدار شکر استفاده کنید. هر روز یک بطری آب همراه خود داشته باشید و جرعه‌جرعه از آن بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند.

پروبیوتیک‌های بیشتری بخوریدمصرف پروبیوتیک‌ها در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا سیستم گوارش شما در طول تابستان سالم باشد. گوارش سالم یک عامل مهم برای کاهش وزن سالم است.

در نهایت این که توجه داشته باشید نکات و پیشنهادات ذکر شده در این‌گونه مقالات فقط برای اطلاعات عمومی است و نباید به عنوان توصیه پزشکی حرفه‌ای تفسیر شود. قبل از شروع هرگونه برنامه تناسب اندام یا تغییرات در رژیم غذایی، همیشه با پزشک یا متخصص تغذیه‌ی خود مشورت کنید.

کد خبر 380044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.