طلای خود را نگهدارید

یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر اکنون طلا بفروشید و ریال نگه دارید، پولتان نصف می‌شود، چراکه طلا در بلند مدت سود بیشتر را به همراه خواهد داشت.

علی محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در شرایط جنگی و تحریم‌های اقتصادی، پیش‌بینی بازار طلا سخت می‌شود. نوسانات لحظه‌ای، ریزش‌های ناگهانی و جهش‌های سریع، بخشی از طبیعت این روزهای بازار است، اما مهم‌ترین اصل در چنین فضایی، حفظ آرامش و دوری از تصمیمات هیجانی است، تجربه نشان داده کسانی که در بحران‌ها خونسردی خود را حفظ کرده‌اند، ضرر کمتری دیده و گاهی سودهای کلان به دست آورده‌اند.

طلا در بلندمدت، به‌ویژه در اقتصاد تورمی همچون ایران، همیشه ارزش خود را حفظ کرده و از آن محافظت می‌کند

وی افزود: فرض کنید در چند سال گذشته، زمانی که قیمت هر گرم طلا زیر ۱۸ میلیون تومان بود، اقدام به خرید کرده‌اید، حتی با کاهش‌های مقطعی این روزها، همچنان سود قابل توجهی روی سرمایه خود دارید، اگر نیازی فوری به تبدیل طلا به پول نقد یا دارایی دیگر ندارید، بهترین کار این است که دست نگه دارید و هیچ واکنشی نشان ندهید. طلا در بلندمدت، به‌ویژه در اقتصاد تورمی همچون ایران، همیشه ارزش خود را حفظ کرده و از آن محافظت می‌کند. سودهایی که طی سال‌ها به دست آمده، حاصل صبر و تحمل نوسانات بوده است. پس اگر جزو این گروه هستید، بمانید و طلایتان را نگه دارید.

این کارشناس اقتصادی گفت: گروه دیگری از افراد هستند که طلا را در قیمت‌های بالاتر، برای نمونه حوالی ۲۰ میلیون تومان به بالا، خریده‌اند و اکنون با کاهش مقطعی قیمت، متحمل ضرر نسبی شده‌اند، اما این کاهش، به جای اینکه موجب وحشت شود، می‌تواند یک فرصت طلایی برای میانگین‌گیری محسوب شود، به این معنا که اگر نقدینگی اضافه داشته باشید و اکنون مقداری طلا با قیمت پایین‌تر (برای نمونه ۱۷ میلیون تومان) بخرید، میانگین قیمت کل خریدتان پایین می‌آید. برای نمونه، اگر پیش‌تر ۲۰ میلیون خریده‌اید و اکنون ۱۷ میلیون بخرید، میانگین به حدود ۱۸.۵ میلیون می‌رسد، البته این راهکار تنها زمانی جواب می‌دهد که به آن پول اضافه تا یک سال آینده نیاز نداشته باشید و بتوانید صبورانه منتظر بازگشت بازار بمانید، در غیر این صورت، میانگین‌گیری در کوتاه‌مدت می‌تواند ریسک‌آفرین باشد.

محمدی بیان کرد: اکنون اگر نقدینگی دارید و می‌خواهید برای نخستین بار وارد بازار طلا شوید، قیمت‌های فعلی از نظر بسیاری از تحلیلگران، کف مناسبی محسوب می‌شود، اما باید توجه داشته باشید که تفاوت چندانی بین خرید طلا و خرید دلار از نظر سطح ریسک و بازده وجود ندارد؛ هر دو دارایی هستند که در برابر تورم واکنش مشابهی نشان می‌دهند. با این حال، ترجیح شخصی من همیشه طلا است، زیرا ماهیت فیزیکی دارد و در بحران‌های سیاسی و اقتصادی، قابلیت اتکای بیشتری از خود نشان می‌دهد، اما یک شرط حیاتی، خرید طلا باید با افق یک‌ساله انجام شود. یعنی بدانید که تا دوازده به آن دست نخواهید زد. اگر نتوانید این تعهد را بدهید، بهتر است وارد معامله نشوید، زیرا نوسانات کوتاه‌مدت ممکن است شما را مجبور به فروش با ضرر کند.

تفاوت چندانی بین خرید طلا و خرید دلار از نظر سطح ریسک و بازده وجود ندارد؛ هر دو دارایی هستند که در برابر تورم واکنش مشابهی نشان می‌دهند

وی ادامه داد: بدترین اشتباهی که بسیاری از افراد مرتکب می‌شوند، فروش طلا بدون داشتن برنامه روشن برای پول حاصل از آن است. قبل از هر فروشی، از خود بپرسید؛ با این ریال‌هایی که به دست می‌آورم، چه می‌خواهم بکنم؟ اگر پاسخ این است که ریال را در حساب بانکی نگه دارید، باید بدانید در تورم صددرصدی، بعد از شش ماه نصف ارزش پولتان از بین می‌رود. نگهداری ریال برای پس‌انداز، در اقتصاد ایران درعمل خودکشی اقتصادی است. ریال تنها برای هزینه‌های جاری و روزمره خوب است، نه برای ذخیره ارزش! اگر می‌خواهید طلا را بفروشید تا به جای آن خانه یا ماشین بخرید، آن هم شاید منطقی به نظر برسد، اما باید مطمئن شوید که آن کالا نیز در برابر تورم مقاوم است. در غیر این صورت، فروش طلا برای ماندن روی ریال یا دارایی‌های بی‌دوام، اقدامی بسیار پرهزینه خواهد بود.

کارشناس اقتصادی تاکید کرد: برای مدیریت هوشمندانه دارایی در چنین شرایطی، پایبندی به سه اصل اساسی می‌تواند نجات‌بخش باشد. اصل اول، تنوع‌بخشی است. هرگز همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید. ترکیبی از طلا، دلار، و کالاهای بادوام همچون خودرو یا مستغلات کوچک، ریسک شما را کاهش می‌دهد. اصل دوم، داشتن افق یک‌ساله است. نوسانات روزانه و هفتگی را نادیده بگیرید و به تصویر بزرگتر نگاه کنید. بازارهای مالی در بازه‌های کوتاه‌مدت غیرمنطقی رفتار می‌کنند، اما در بلندمدت به تعادل می‌رسند. اصل سوم، اجتناب از نگهداری ریال به‌عنوان دارایی است، ریال تنها برای خرج کردن روزمره و هزینه‌های جاری مناسب است، نه برای ذخیره ارزش یا سرمایه‌گذاری. هر مبلغی که بیش از نیاز سه تا شش ماهه شماست، باید به یکی از دارایی‌های مقاوم در برابر تورم تبدیل شود.

محمدی تصریح کرد: مهم‌ترین توصیه در شرایط جنگی و تحریم‌ها این است که آرامش خود را حفظ کنید. تاریخ ثابت کرده است که بیشترین ضررها نه از نوسانات بازار، بلکه از تصمیمات عجولانه و هیجانی زده شده است. بازار طلا ممکن است در کوتاه‌مدت بالا و پایین برود، اما کسانی که صبر و انضباط دارند، در نهایت از آن سود می‌برند. نفس عمیق بکشید، به اصول پایبند باشید و اجازه ندهید ترس یا طمع، قضاوت شما را مختل کند.

کد خبر 965433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.