احمد اسماعیل زاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، بابیان اینکه افرادی که مشکلات گوارشی دارند، نباید سبزیجات را از برنامه غذایی حذف کنند، اظهار کرد: افرادی که مبتلا به رفلاکس و برگشت اسید معده هستند میتوانند سبزی خوردن مصرف کنند اما خیار و گوجه ممکن است برای آنان مشکلاتی را ایجاد کند.
وی افزود: این افراد برای اینکه خیار و گوجه را از برنامه غذایی حذف نکنند، نحوه مصرف را باید تغییر دهند و بهتر است خیار را رنده و گوجه را پخته استفاده کنند و خام مصرف نشود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: افرادی که مبتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند نمیتوانند برخی سبزیجات را مصرف کنند چون بیماری شدت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی سبزیجات پتاسیم بالایی دارند، ادامه داد: اسفناج، چغندر، سیب زمینی، کدو تنبل و هویج پتاسیم بالایی دارند، بنابراین توصیه میشود افرادی که بیماری مزمن کلیوی دارند، با مشورت متخصص تغذیه این سبزیجات را مصرف کنند.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: شستوشوی صحیح سبزیجات و گندزدایی نیز اهمیت دارد و باید به آن توجه کنند و وزارت بهداشت در این زمینه دستورالعملی را ارائه کرده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: آبکشی و گندزدایی، استفاده از محلول شوینده، آبکشی مجدد و خشک کردن مراحلی است که برای شستوشوی سبزیجات عنوان شده تا سبزیجات آلودگی نداشته باشد و مصرف کنند.
وی بابیان اینکه برخی بر این باورند که نمک برای گندزدایی سبزیجات مناسب است، تصریح کرد: نمک برای شستوشوی سبزیجات مناسب نیست و این باور صحت ندارد و نمک را نمیتوان جایگزین محلول شوینده برای گندزدایی سبزیجات کرد.




نظر شما