به گزارش خبرگزاری ایمنا، شیرینی کرکی یا شیرینی بهشتی یکی از شیرینی های سنتی، خوشمزه و محبوب است که بیشتر در آغاز فصل بهار تهیه می شود. این شیرینی دارای بافت نرم و پفکی است که در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان ها تهیه می شود. شیرینی بهشتی را همچون شیرینیهای ایرانی دیگر، میتوان به فرمها و اشکال متنوعی تهیه کرد.

مواد لازم شیرینی کرکی یا بهشتی
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
| پودر قند | ۱۰۰ گرم |
| آرد | ۲۰۰ گرم |
| روغن قنادی | ۱۰۰ گرم |
| روغن مایع | ۲۵ گرم |
| پودر کاکائو | ۲ قاشق چایخوری |
| پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
| وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
| پودر پسته و کنجد | به مقدار کافی |
طرز تهیه شیرینی کرکی یا بهشتی
مرحله اول
ابتدا پودر قند را الک کرده سپس با روغن قنادی مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با همزن برقی ترکیب کنید. مواد باید سبک حجیم و پفکی شود.
مرحله دوم
پس از آنکه مایه سفید و پوک آماده شد، وانیل و پودر هل را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره با همزن برقی، ترکیب را به طور کامل هم بزنید. مایهای که به دست میآورید، باید شبیه خامه باشد.
مرحله سوم
در ظرفی جداگانه آرد را دو تا سه بار الک کنید تا شیرینی سبکتری داشته باشید. حال آرد الکشده را آرام و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید. دقت داشته باشید آرد را تا زمانی باید به مخلوط اضافه کنید که خمیر شیرینی به دستتان نچسبد. زمانی که خمیر مسنجم شد به سه قسمت تقسیم کنید و به آن وانیل و یکی پودر کاکائو و زعفران اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر رنگی شود و سه طعم متفاوت ایجاد شود.
مرحله چهارم
کاغذ روغنی اندازه سینی فر را بریده و داخل آن پهن کنید. سپس شیرینی را با فاصله از هم داخل سینی فر یا تابه بریزید.
مرحله پنجم
میتوانید از قیف و ماسوره شیرینی برای تهیه این شیرینی استفاده کنید. همانطور که میدانید با استفاده از ماسوره میتوان شیرینیها را به فرم دلخواه درآورد. با استفاده از پودر پسته یا کنجد، شیرینیها را تزیین کرده و برای پخت آماده کنید.
مرحله ششم
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سینی دارای خمیر شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. بعد از خروج سینی از فر و سرد شدن آن، شیرینیها با کاردک را از سینی جدا کرده و در ظرفی دیگر بچینید.

نکات مهم در تهیه شیرینی کرکی
- در طرز تهیه شیرینی بهشتی بهتر است که از روغن جامد یا قنادی استفاده شود چرا که به ماندگاری و لطافت بیشتر آن کمک خواهد کرد.
- برای آرد حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده کنید.
- خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.
- در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.
- مواد باید همگی تازه باشند.
- بهتر است آرد و پودر قند را ۳ بار الک کنید زیرا در کیفیت شیرینی تاثیر دارد. در تهیه شیرینی بهشتی و بقیه شیرینیهای خشک، میزان همزدن روغن و پودر قند تاثیر زیادی در بافت شیرینی دارد؛ باید آن قدر هم برنید تا پوک و کرم رنگ شود تا در نهایت شیرینی پوک و تردی داشته باشید.
- میزان اضافه کردن آرد داخل شیرینی مهم است. اگر کم اضافه کنید خمیر شما شل میشود و شیرینی شما داخل فر پهن و نازک میشود. اگر آرد زیادی اضافه کنید. خمیر شما سفت میشود و شیرینی شما سفت و خشک میشود.
- بهترین روش برای پر کردن قیف این است که سر قیف را داخل لیوان قرار بدهید و لبههای آن را به سمت بیرون لیوان برگردانید و با قاشق از مواد داخل قیف بریزید.
- برای تزیین شیرینیها میتوانید از پودر نارگیل، پودر گل محمدی و یا شکلات رنده شده نیز استفاده کنید.
- اگر قیف ندارید، میتوانید آنها را به اندازه گردو گرد کنید و کمی آن را فشار بدهید و روی آن طرح بدهید.
ماندگاری شیرینی بهشتی
به دلیل نبودن تخم مرغ در مواد اولیه شیرینی بهشتی، میتوان مدت زمان طولانیتری این شیرینی را نگهداری کرد. نکته مهمی که در مورد نگهداری شیرینی بهشتی نباید فراموش کنید، این است که باید آن را در جای خشک و خنک بگذارید تا ماندگاری شیرینی بهشتی افزایش یابد. شیرینیبهشتی را داخل یک ظرف دربدار بریزید و در دمای محیط قرار دهید. این شیرینی نیازی به یخچال ندارد و میتوان آن را در دمای محیط نگهداری کرد.




نظر شما