یافته‌های جدید درباره مضرات نوشابه بر سلامت کبد در زنان

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف نوشابه خطر ابتلا به سرطان کبد در میان زنان را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نوشابه‌های گازدار سرشار از قند، افزودنی‌های مصنوعی و شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند، بنابراین می‌تواند اثرات زیان‌باری بر سلامت کبد داشته باشد؛ کبد نقش مهمی در متابولیسم قندها ایفا می‌کند و زمانی که با محتوای قند بالا موجود در نوشابه مواجه می‌شود، فرآیند متابولیسم دچار اختلال می‌شود و خطر بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش می‌دهد، وضعیتی که با تجمع چربی در سلول‌های کبد مشخص می‌شود.

مصرف مداوم نوشابه‌ها ممکن است بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFD) را تشدید کند و در بعضی موارد منجر به سیروز کبدی یا کارسینوم کبدی شود که نوعی سرطان کبد است؛ علاوه بر این، سطوح بالای اسید فسفریک در نوشابه‌ها ممکن است بموجب افزایش التهاب کبد شود.

گروهی از محققان به منظور بررسی تأثیر نوشابه بر سلامت کبد زنان، مطالعه جدیدی انجام دادند و تقریباً ۱۰۰ هزار زن را بیش از ۲۰ سال مورد ارزیابی قرار دادند؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد زنانی که روزانه نوشابه‌های گازدار مصرف می‌کنند بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به بیماری‌هایی مانند سرطان کبد و هپاتیت مزمن هستند.

به گفته محققان، نوشابه‌ها به دلیل داشتن قند زیاد و افزودنی‌های شیمیایی می‌توانند اثرات عمیق و نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشند، مصرف منظم این نوشیدنی با افزایش وزن، افزایش خطر چاقی، دیابت نوع دوم و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است، قند و اسیدیته بیش از حد در نوشابه‌ها می‌تواند به مینای دندان آسیب وارد کند و موجب بروز مشکلات دندانی مانند پوسیدگی شود.

کد خبر 727535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.