از تولید قدرت مقاومت در اوج هجمه‌ها تا خشم کی‌یف از طرح ناتو

حوادث و اظهار نظرهای مقامات در خصوص اتفاقات جاری مهم را در بسته خبری سیاست بین‌الملل امروز ایمنا دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بسته سیاست بین‌الملل به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در یک هفته گذشته می‌پردازد:

خشم کی‌یف از طرح ناتو

اظهار نظرهای یک مقام ناتو در مورد شرایط عضویت اوکراین در این سازمان، بحث‌های مختلفی را در محافل سیاسی جهان برانگیخته است. استیان جنسن، مدیر دفتر خصوصی دبیرکل ناتو، هنگام سخنرانی در یک میزگرد در شهر آرندال نروژ، چنین عنوان کرد که اگر اوکراین بخشی از خاک خود را به روسیه واگذار کند می‌تواند به ناتو ملحق شود.

به گزارش نیوزویک، او که با یک روزنامه نروژی گفت‌وگو می‌کرد در ادامه گفت: «تصمیم‌گیری در این موضوع به اوکراین بستگی دارد که در چه زمانی و با چه شرایطی مذاکره می‌کند.» همچنین وقتی از او درباره اتفاق نظر درباره این طرح در ائتلاف ناتو سوال شد پاسخ داد: «دیگران درباره طرح‌هایی برای اوکراین پس از جنگ صحبت کرده‌اند.»

این صحبت او با واکنش‌های تندی از سوی مقامات کی‌یف همراه شد و خشم آنان را برانگیخت. میخایلو پودولیاک، مشاور ارشد زلنسکی، ضمن محکومیت پیشنهاد جنسن در حساب خود در توئیتر نوشت: «تبادل سرزمین در برابر چتر ناتو؟ این ایده مضحکی است. این به معنی انتخاب آگاهانه شکست دموکراسی، ترغیب یک جنایتکار جهانی، حفاظت از روسیه، نابودی قانون بین‌الملل و انتقال دادن جنگ به نسل‌های دیگر است.»

اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین نیز این پیشنهاد را رد کرد و در بیانیه‌ای که در فیس بوک منتشر کرد، پیشنهاد جنسن را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند و افزود: «ما همیشه فرض کرده‌ایم که ناتو مانند اوکراین، قلمرویی را مبادله نمی‌کند. اگر مقامات ناتو به طور آگاهانه یا ناآگاهانه طرح واگذاری بخش‌هایی از اوکراین را در سر داشته باشند، در میدان مسکو بازی کرده‌اند.»

توان مقاومت برای بازگشت صهیونیست‌ها به عصر حجر

دبیرکل حزب‌الله لبنان دوشنبه شب به مناسبت هفدهمین سالگرد پیروزی لبنان بر رژیم‌صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه، سخنرانی کرد و در آغاز، ضمن تسلیت به ایران بابت حادثه تروریستی شاهچراغ اعلام کرد، به نظر می‌رسد یک تصمیم امریکایی برای بازگشت داعش و فعالیت تروریستی آن در چند عرصه وجود دارد.

به گزارش ایسنا، سیدحسن نصرالله در بخش ابتدایی سخنانش به جان گرفتن دوباره داعش پرداخت و با اشاره به حملاتی که اخیراً از سوی داعش در سوریه صورت گرفته است، تأکید کرد: «به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد گروه تروریستی داعش را به فعالیت‌های خود در عرصه‌های متعددی بازگرداند.»

با در نظر گرفتن اقتضائات امنیتی، نظامی و میدانی در منطقه غرب آسیا به خصوص طی هفته‌های اخیر به نظر می‌رسد این بخش از سخنان سیدحسن نصرالله اهمیت تحلیلی مضاعفی داشته باشد. چرا که به باور بسیاری از ناظران و کارشناسان دور جدیدی از فعالیت‌های داعش در سوریه و غرب آسیا شکل گرفته است تا جایی که شاهد چند عملیات انتحاری در قلب دمشق و همچنین حمله به مراکز ایست - بازرسی و اتوبوس نظامیان ارتش سوریه بودیم. اینها علاوه بر آن است که ایالات متحده آمریکا تصمیم به گسیل نیروها و اعزام جنگنده‌ها و دیگر تسلیحات خود به منطقه گرفته که بخشی از آن متمرکز بر سوریه است. لذا شواهد حاکی از آن است، برخی از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با اهداف مختلف سعی در احیای تروریسم داعش دارند.

بایدن در مسیر مهار تل‌آویو با اقناع ریاض

در حالی که عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی مسیر پر چالشی را طی می‌کند، ریاض سفیر خود در سرزمین اشغالی را بدون هماهنگی با تل‌آویو منصوب کرد؛ اقدامی که چندان خوشایند تل‌آویو نیست.

الجزیره گزارش داد، اولین سفیر عربستان سعودی روز گذشته مورد استقبال مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین قرار گرفت. نایف السدیری، سفیر این کشور در اردن، به عنوان فرستاده غیر مقیم در بیت‌المقدس، رونوشتی از استوارنامه خود را به مجدی الخالدی، مشاور دیپلماتیک محمود عباس تقدیم کرد. الخالدی طی این مراسم گفت که این اتفاق گام مهمی برای تقویت بیشتر روابط برادرانه که دو کشور و دو ملت برادر را به هم پیوند می‌دهد تلقی می‌شود. در همین رابطه طلال اوکال، تحلیلگر فلسطینی نیز معتقد است: این اقدام پیامی برای تل‌آویو دارد که عربستان سعودی به حقوق فلسطینیان در یک کشور کاملاً مستقل متعهد است.

این اقدام موجب نگرانی بین مقامات رژیم صهیونیستی شده است، طوری که وزیر خارجه رژیم طی واکنشی بیان داشت که به دلیل ناهماهنگی ریاض با تل‌آویو هرگز اجازه بازگشایی دفتر نمایندگی در سرزمین‌های اشغالی را نخواهد داد. از دید آن‌ها، این امر توانسته اهمیت فلسطین برای عربستان را به مقامات رژیم خاطرنشان کند، به طوری که ادعاهای گذشته رژیم که فلسطین را مانعی برای انجام توافق با عربستان نمی‌داند، مردود سازد. تعیین سفیر در سرزمین‌های اشغالی، این پیام را به تل‌آویو مخابره کرده که عربستان از امتیازات عادی‌سازی به راحتی عقب‌نشینی نخواهد کرد تا آمریکا و رژیم صهیونیستی را مجبور به اجرایی کردن آن‌ها کند.

تولید قدرت مقاومت در اوج هجمه‌ها

شامگاه روز جمعه، حزب‌الله لبنان برای اولین بار تصاویری از سامانه موشک‌های هدایت‌شونده «ثارالله» خود را در جریان تمرینات یگان «ضد زره» مقاومت اسلامی لبنان منتشر کرد؛ رویدادی که حاکی از دستیابی حزب‌الله به تجهیزات و جنگ‌افزارهای متعدد و مویدی است بر قدرت فزاینده جریان مقاومت که می‌تواند سطح، وسعت و عمق حوزه نفوذ را افزایش دهد.

به گزارش میدل ایست نیوز به نقل از المنار، رسانه‌های نظامی مقاومت اسلامی توضیح داده‌اند که این سامانه یک سلاح ضد زره است که برای شلیک موشک‌های کورنت در نظر گرفته شده است. این سامانه از دو پرتابگر تشکیل شده و دقت اصابت و انهدام هم‌زمان اهداف را دارد و در تیراندازی روز و شب کاربرد دارد. این سیستم به راحتی قابل جابه‌جایی و مانور است. این سامانه در سال ۲۰۱۵ وارد صفوف تشکیلات مقاومت اسلامی شد و نتایج بسیار خوبی از خود نشان داد. در حالی حزب‌الله لبنان از سلاح جدید خود رونمایی کرد که چهارشنبه هفته گذشته حادثه کحاله روی داده است. با این حال جریان مقاومت بدون توجه به تحرکات و تحریکات دشمنان داخلی و خارجی همچنان به دنبال تقویت توان بازدارندگی خود برای حفظ تمامیت ارضی لبنان است.

حرکت در مسیر منافع آمریکا

اگر چه گروه تروریستی داعش واپسین نفس‌های خود را می‌کشد و بسان سابق توان کافی را برای جولان در سوریه ندارد، اما به نظر می‌رسد که گروه تروریستی هنوز برای برخی بازیگران به عنوان اهرم فشار مورد استفاده است. لذا این به فراخور، ضرباتی را برای ناامن‌سازی سوریه وارد می‌کند، کما اینکه در تازه‌ترین مورد داعش به اتوبوس نظامیان سوریه حمله کرد که در اثر آن ۲۳ سرباز کشته شدند.

به گزارش یورونیوز، دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، تروریست‌های داعش شامگاه پنجشنبه اتوبوس نظامی را در بادیه المیادین در حومه شرقی دیرالزور هدف قرار دادند که به کشته شدن ۲۳ سرباز و زخمی شدن بیش از ۱۰ نفر دیگر منجر شد. به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه سرنوشت ده‌ها سرباز هنوز نامشخص است. داعش معمولاً از طریق بمب‌گذاری یا حملات بویژه در منطقه بادیه سوریه اتوبوس‌های نظامی یا غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد. این گروه تروریستی در ماه‌های اخیر عملیات خود را افزایش داده است، در یکی دیگر از وقایع اخیر، دوشنبه هفته قبل نیز در حمله این گروه تروریستی به ایست امنیتی در استان رقه ۱۰ نظامی سوری کشته شدند. اوایل ماه میلادی کنونی نیز داعش حمله‌ای را به کاروان تانکرهای نفت در حومه شرقی حماه انجام داد که به کشته شدن هفت نفر از جمله تعدادی از نیروهای نظامی سوریه منجر شد. این گروه تروریستی همچنین چند روز پیش از این حمله، دو عملیات در منطقه «السیده زینب» دمشق انجام داده بود که به دنبال آن‌، ۶ نفر شهید و ده‌ها نفر دیگر مجروح شدند.

دست بسته آمریکا برای مقابله با حشدالشعبی

مشاور نظامی سابق عراق اعلام کرد هیأت نظامی این کشور با مجوز محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در سفر به واشنگتن، تمامی پرونده‌های امنیتی به جز انحلال سازمان

حشد الشعبی را مورد بررسی قرار می‌دهد. به گزارش سایت المعلومه، صفاءالاعسم گفت: «دولت عراق مخالف گفت و گوبا امریکایی‌ها درباره موضوع انحلال حشدالشعبی است و هیأت اعزامی قرار است شرایط را برای سفر السودانی فراهم کنند.»

کد خبر 680716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.