مصرف خودسرانه داروهای گیاهی چه عوارضی دارد؟

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی آسیب بسیاری برای بدن انسان به دنبال دارد، اگر افراد داروهای گیاهی را توسط افراد کارشناس و کاردان این حوزه مصرف نکنند، آسیب می‌بینند.

محمد انصاری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه داروهای گیاهی برای بدن عوارض دارد، اظهار کرد: همیشه عنوان می‌شود دارو مانند شمشیر دولبه است، مصرف دارو از یک سو آثار مثب برای بدن انسان به همراه دارد، از سوی دیگر هنگامی که فرد دارو را به صورت خودسرانه مصرف کند برای بدن او آسیب‌زا خواهد بود؛ این در حالی است که مصرف داروهای گیاهی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی آسیب بسیاری برای بدن انسان به دنبال دارد، اگر افراد داروی گیاهی را توسط افراد کارشناس و کاردان این حوزه مصرف نکنند، آسیب می‌بینند.

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی یکی از موارد شایع در جوامع امروزی است، در کشور حدود ۶۰ درصد افراد دچار این عارضه هستند و اکثر افراد تمایل به کاهش وزن دارند دارند؛ این در حالی است که افراد باید بدانند مصرف خودسرانه داروهای گیاهی برای کاهش وزن روش اصولی نیست.

وی با تاکید به اینکه مصرف خودسرانه داروهای گیاهی برای کاهش اضافه وزن و چاقی افراد در کوتاه مدت جواب مثبتی می‌دهد، گفت: برخی از افراد چاق با مصرف خودسرانه داروهای گیاهی در مدت زمان سه یا چهار ماه کاهش وزن پیدا می‌کنند، اما این اتفاق کوتاه مدت بوده و بعد از مدتی دوباره اضافه وزن آنها بازمی‌گردد و این نوع کاهش وزن غیر اصولی است.

انصاری‌پور خاطرنشان کرد: برای اینکه افراد به صورت اصولی از طریق داروهای گیاهی وزن خود را کاهش دهند، کپسول‌هایی با ترکیب داورهای گیاهی توسط افراد کاردان و متخصص این حوزه تهیه می‌شود، به طور معمول کپسول‌ها ترکیبی از زیره سبز، زیره سیاه، رازیانه و داروهایی با طبع گرم است و برای بیمار دچار اضافه وزن و چاقی تجویز می‌شود.

وی با بیان اینکه ترکیب داروها نیازمند سم‌شناسی و انجام مطالعه است، ادامه داد: لازم است این اقدام توسط افراد کاردان و متخصصان طب سنتی این حوزه انجام شود و با مطالعه بررسی لازم و تشخیص نبود آثار سو و منفی سپس دو یا سه نوع دارو گیاهی برای مصرف بیماران دچار عارضه چاقی و اضافه وزن ترکیب می‌شود؛ زمانی که داروها توسط عطاران و افراد تازه کار ترکیب و به صورت خودسرانه مصرف می‌شود، به طور قطع عوارض بسیاری برای سلامتی بدن افراد به دنبال دارد.

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: هنگامی که آنزیم‌های کبد بدن بیماری به هم ریخته و بالا رفته است، اولین سوالی که از بیمار پرسیده می‌شود این است که آیا داروی گیاهی مصرف می‌کند یا خیر، اگر مصرف کننده داروی گیاهی باشد با قطع آن آنزیم‌های کبد او اصلاح می‌شود.

ترکیب چند نوع داروهای گیاهی و بروز کبد چرب

وی در خصوص بروز بیماری کبد چرب اظهار کرد: وقتی افراد به صورت خودسرانه برای کاهش وزن و چاقی چند نوع داروی گیاهی را مصرف می‌کنند، باید بدانند که مصرف این داروها آنزیم‌های کبد آنها را بالا می‌برد و به سمت کبد چرب حرکت می‌کند، ضروری است این گروه از افراد برای پیشگیری از مشکلات گوارشی به خوبی جویدن غذا، پرهیز از سریع غذا خوردن، پرهیز از پرخوری و مصرف نوع غذای متناسب با دستگاه گوارشی را مد نظر قرار دهند تا نفخ معده و ترش کردن آنها اصلاح شود و در این شرایط دیگر نیازمند مصرف داروهای گیاهی نیستند.

انصاری‌پور گفت: برای درمان‌های ناباروری، بیماری‌های اسکلتی عضلانی، بیماری‌های پوستی، چشم، مغز و اعصاب و افسردگی‌ها اولین گام اصلاح سبک زندگی است، در گام بعدی مصرف دارو برای بیمار تجویز می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف داروها برای بیمار توسط متخصصان این حوزه به صورت تک دارو تجویز می‌شود، افزود: به عنوان مثال به بیمار اعلام می‌شود، خاکشیر یا بارهنگ را به صورت تک دارو مصرف کند و در مراحل بعدی ترکیب کردن چند نوع داروی گیاهی برای مصرف توصیه می‌شود و انجام این کار نیازمند دانش زیادی است.

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: چنانچه جرجانی از دانشمندان بزرگ حوزه طب سنتی گفته است: «من بعد از ۲۰ سال کار طبابت و تمرین به ریاست داروخانه بیمارستان انتخاب شدم و مجاز بودم دو نوع دارو را با همدیگر ترکیب کنم.» بنابراین ترکیب کردن دارو نیازمند دانش و تجربه زیادی است و بیماران برای مصرف این داروهای گیاهی نباید به هر عطاری مراجعه کنند، چراکه سلامت بدن آنها با مصرف خودسرانه این داروها به خطر می‌افتد.

کد خبر 675657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.