کدام شهرها و کشورها بهترین حمل‌ونقل عمومی را در اروپا دارند؟

سازمان صلح سبز در نظر دارد با الگوبرداری از بلیت حمل‌ونقل آلمان، به پیاده‌سازی استراتژی مشابهی اقدام کند تا تردد پاک را ترویج دهد. این نهاد به‌تازگی بهترین کشورهای اروپا در زمینه حمل‌ونقل عمومی را نیز معرفی کرده است که لوکزامبورگ و بلغارستان به ترتیب بهترین و بدترین امتیاز را به دست آوردند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سازمان غیردولتی مدافع محیط زیست صلح سبز با بررسی کشورهای سراسر اروپا، ۳۰ کشور اروپایی و پایتخت‌های آن‌ها را بر اساس کیفیت حمل‌ونقل عمومی رتبه‌بندی کرد. در این گزارش مشخص شد که لوکزامبورگ به‌عنوان کشوری با امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰ بهترین و بلغارستان با کسب رتبه صفر بدترین سیستم حمل‌ونقل عمومی را دارد. در بخش شهرها نیز لوکزامبورگ مقام اول را با والتای مالتا و تالین استونی به‌اشتراک گذاشت و به‌طرز عجیبی دوبلین در جایگاه آخر لیست قرار گرفت.

معیارهای مختلفی برای ایجاد رتبه‌بندی کشورها و پایتخت‌ها وجود داشت که بعضی از آن‌ها عبارت از وجود بلیت واحد برای همه وسایل حمل‌ونقل عمومی، تخفیف برای افراد آسیب‌دیده اجتماعی، نرخ مالیات بر ارزش افزوده و قیمت است.

بلیت‌های حمل‌ونقل در بسیاری از کشورهای اروپایی بسیار گران‌قیمت است، تا جایی که در شش کشور بلغارستان، رومانی، اسلواکی، مجارستان، استونی و کرواسی این قیمت به اندازه کالاهای لوکس و با استفاده از نرخ استاندارد مالیات بر ارزش افزوده مالیات صادر می‌شود. بنابراین صلح سبز در رتبه‌بندی خود این‌گونه لحاظ کرد که از نظر قیمت، کشورها برای به‌دست‌آوردن امتیاز کامل باید بلیتی با قیمت ثابت بلندمدت و مقرون‌به‌صرفه داشته باشند که امکان دسترسی به انواع وسایل حمل‌ونقل عمومی را فراهم می‌کند.

کدام شهرها و کشورها بهترین حمل‌ونقل عمومی را در اروپا دارند؟

بر اساس بیانیه صلح سبز، معرفی بلیت آلمان در یکم ماه می سال جاری تأثیر بالایی بر بستر گسترده‌تر حمل‌ونقل عمومی و امکانات آن داشته است. این بلیت به مسافران یک گذرنامه ماهانه یکپارچه و با تخفیف ارائه می‌دهد که تمام ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوسرانی و ریلی در آلمان را برای سفرهای درون و بین شهری با قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه ۴۹ یورو پوشش می‌دهد.

مجارستان در همان روز سیاست مشابهی را آغاز کرد، درحالی‌که اتریش در سال ۲۰۲۱ طی اقدامی مشابه یک بلیت آب‌وهوا در اختیار ساکنان سراسر کشور قرار داد که امکان استفاده از آن در تمام وسایل حمل‌ونقل عمومی سراسر کشور از جمله قطارهای بین شهری وجود داشت. در همین حال مالت و لوکزامبورگ ترجیح دادند که حمل‌ونقل عمومی ملی را به‌طور کامل رایگان کنند.

صلح سبز قصد دارد با این رتبه‌بندی مفهومی برای ایجاد یک بلیت به اصطلاح اروپایی ایجاد کند که از نسخه آلمانی الگوبرداری شده، اما برای کل اروپا معتبر است. این سازمان برای پرداخت هزینه ابتکار خود پیشنهاد کرده است که اتحادیه اروپا معافیت‌های مالیاتی را برای پروازهای بین‌المللی که از نفت سفید آلاینده استفاده می‌کنند، لغو کند و در عوض گزینه‌های بلیت و جذابیت حمل‌ونقل عمومی را بهبود ببخشد.

۱۰ کشور برتر معرفی‌شده صلح سبز در زمینه ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی باکیفیت عبارت است از:

لوکزامبورگ (۱۰۰ امتیاز)

مالت (۸۸ امتیاز)

اتریش (۸۱ امتیاز)

آلمان (۶۹ امتیاز)

قبرس (۶۳ امتیاز)

اسپانیا (۶۲ امتیاز)

سوئیس (۵۸ امتیاز)

مجارستان (۵۴ امتیاز)

هلند (۴۶ امتیاز)

استونی (۴۵ امتیاز)

۱۰ شهر برتر در این زمینه نیاز به شرح زیر است:

تالین، لوکزامبورگ و والتا (۱۰۰ امتیاز) 

پراگ (۹۸ امتیاز)

براتیسلاوا (۹۱ امتیاز)

مادرید (۸۹.۳ امتیاز)

رم (۸۸.۶ امتیاز)

وین (۸۸.۵۷ امتیاز)

آتن (۸۸.۵۴ امتیاز)

صوفیه (۸۴.۳ امتیاز)

کد خبر 661186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.