برترین راهکارهای هوشمند برای شهرهای آینده

هوشمندسازی شهرها ایده‌ای است که به‌ویژه طی دهه اخیر توجه بسیاری را به سمت خود جلب کرده و تحقق آن نیازمند به‌کارگیری راهکارهایی هوشمند است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شهر هوشمند اصطلاحی آشنا در دنیای امروز است که با هدف بهینه‌سازی شهرها، بهبود کیفیت زندگی شهروندان، رشد اقتصادی و مقابله با معضل‌های زیست‌محیطی، از انواع فناوری‌های هوشمند اطلاعاتی و ارتباطی در تمام امور شهری بهره می‌گیرد. هوشمندسازی شهرها مستلزم به‌کارگیری راهکارهایی است که در ادامه به معرفی برترین راهکارهای ممکن برای تحقق این منظور می‌پردازیم.

ساختمان‌های سبز و توربین‌های بادی سقفی

پایداری یکی از کلیدی‌ترین اصولی به‌شمار می‌رود که با مفهوم شهر هوشمند گره خورده است، به همین دلیل ساختمان‌های سبز روزبه‌روز محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند. این ساختمان‌ها با هدف کاهش یا حذف اثرات منفی تغییرات آب‌وهوا و محیط طبیعی زمین طراحی شده‌اند. انرژی‌های تجدیدپذیر همچون پنل‌های خورشیدی، استفاده از مواد غیرسمی و پایدار، مجهز بودن به سیستم گردش هوای داخلی با کیفیت و بهره‌وری آب در قالب سیستم‌های بهره‌برداری از آب باران از جمله ویژگی‌های ساختمان‌های سبز به‌شمار می‌رود. جالب آن‌که این ساختمان‌ها به‌رغم ارزش ملک بالا هزینه‌های پایینی دارند.

کارشناسان برنامه‌ریزی شهری در نظر دارند در آینده استفاده گسترده‌تری از توربین‌های بادی سقفی (روی پشت‌بام) داشته باشند، چراکه هزینه برق بادی کمتر از برق تولیدشده توسط انرژی خورشیدی است، با این حال توربین‌های بادی هنوز برای همه مقرون‌به‌صرفه نیست و تهیه و نصب هر یک از آن‌ها هزینه بالایی دارد.

برترین راهکارهای هوشمند برای شهرهای آینده

پارکینگ هوشمند اتوماتیک

آمار روزافزون خرید و فروش خودرو در سراسر جهان نشان می‌دهد که نیاز مستمری به پارکینگ بیشتر وجود دارد، حال آن‌که امکان ساخت پارکینگ‌های بیشتر به‌ویژه در شهرهای بزرگ وجود ندارد. بنابراین نیاز روزافزونی به سیستم‌های پارکینگ هوشمند احساس می‌شود. پلت‌فرم پارکینگ هوشمند امکان پارک ایمن اتومبیل‌ها را برای کاربران بدون نیاز به جست‌وجوی دیوانه‌کننده برای یافتن یک فضای پارک خالی فراهم می‌آورد. استفاده از این فناوری در کنار صرفه‌جویی در زمان منجر به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و درنتیجه آلودگی هوا می‌شود و در کاهش مصرف سوخت نقش بسزایی دارد. پارکینگ‌های هوشمند همچنین با ردیابی داده‌های بی‌درنگ و به‌روزرسانی‌های لحظه‌ای در مورد مکان‌های پارک رایگان، کنترل جریان وسایل‌نقلیه را تسهیل می‌کند و از حجم ترافیک می‌کاهد.

وسایل‌نقلیه و حمل‌ونقل الکتریکی

خودروهای الکتریکی هرچند بخشی از زمان حال به‌شمار می‌رود اما در اصل مفهومی برای آینده است، زیرا هنوز آن‌طور که باید با جوامع امروزی سازگار نشده‌اند. برای این امر دلایل بسیاری همچون قیمت بالا، مدت‌زمان طولانی برای شارژ باتری و برد کم این خودروها با امکان پیمودن تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر مسافت با یک‌بار شارژ (‌به‌طور میانگین) وجود دارد. با این وجود مشکلات یادشده قابل حل است و کارشناسان باور دارند تا سال ۲۰۴۰ خودروهای الکتریکی حدود ۵۸ درصد از فروش ماشین‌های سواری را به خود اختصاص دهد.

صفر انتشار بودن خالص و هزینه‌های تعمیر و نگهداری پایین باعث می‌شود که خودروهای الکتریکی رانندگی را در شهرهای امروزی بسیار لذت‌بخش کنند. علاوه بر این، سیستم ترمز احیاگر این خودروها که با هر بار تمرکز کردن راننده بخشی از برق را به باتری بازمی‌گرداند گزینه محبوبی برای کاربران خودروهای الکتریکی محسوب می‌شود. قیمت این خودروها تا این سال به احتمال زیاد کاهش می‌یابد و تولید مدل‌های بهینه آن‌ها افزایش چشمگیری خواهد داشت.

برترین راهکارهای هوشمند برای شهرهای آینده

روشنایی هوشمند خیابان

سیستم روشنایی خیابانی کلاسیک تنها روی دو گزینه روشن و خاموش کار می‌کند که این امر در کنار افزایش هزینه‌های شهری برای تأمین برق معابر عمومی، به دلیل تداوم پیک ولتاژ با احتمال قطعی برق همراه است. از سوی دیگر نحوه توزیع برق در این سیستم منجر به اتلاف شدید انرژی می‌شود، حال‌آن‌که می‌توان با حذف این معایب و بدون به خطر انداختن ایمنی شهروندان، از شبکه‌های روشنایی هوشمند خیابانی بهره برد زیرا نمونه‌های اولیه طراحی‌شده این سیستم‌ها به‌شیوه‌ای عمل می‌کند که حضور انسان را تشخیص می‌دهد و شدت نور را بر همین مبنا تنظیم می‌کند. علاوه بر این چراغ‌ها از راه دور کنترل می‌شوند و به این ترتیب تشخیص قطعی برق در سراسر شهر آسان‌تر خواهد بود.

از دیگر نوآوری‌های جالب توجه در طراحی نمونه‌ای خاص از این سیستم‌ها، طراحی اپلیکیشنی برای گوشی‌های همراه شهروندان است که امکان کنترل نور چراغ‌های هوشمند را با تلفن همراه خود در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. به این ترتیب آن‌ها می‌توانند هنگام عبور از یک منطقه تور آن را افزایش دهند و روشنایی پس از رد شدن آن‌ها به تدریج کاهش می‌یابد.

مدیریت هوشمند پسماند

مدیریت پسماند یکی از مشکلات اساسی در ایجاد شهرهای هوشمند است، چراکه با افزایش جمعیت شهرها داشتن خیابان‌های تمیز چالش‌برانگیزتر می‌شود. شهرها به‌دنبال بهبود این وضعیت به مدیریت هوشمند پسماندها پرداخته و این اقدام را با استفاده از سطل‌های هوشمند به‌منظور نظارت بر ظرفیت این سطل‌ها و ارسال داده‌های بلادرنگ به مراکز جمع‌آوری پسماند در صورت پر شدن انجام داده‌اند. شهرها همچنین به آموزش فرهنگ تفکیک پسماند از مبدأ به خانواده‌ها اقدام کرده‌اند.

برترین راهکارهای هوشمند برای شهرهای آینده

سایر موارد

سالانه حجم زیادی آب به‌دنبال نشتی‌های ثابت و تشخیص‌داده‌نشده به هدر می‌رود. این نشتی‌ها در کنار از بین بردن این منابع حیاتی و ارزشمند منجر به افزایش هزینه خدمات غیرضروری و مبلغ قبوض آب و انرژی می‌شود. آنچه که جامعه برای مقابله با این مشکل به آن نیاز دارد یک سیستم مدیریت آب هوشمند یکپارچه است که امکان نظارت بر مصرف آب را در زمان واقعی فراهم می‌کند. علاوه بر این، نصب پنل‌های خورشیدی یک‌پارچه بر سقف ساختمان‌های شهری با دستیابی به انرژی صددرصد تجدیدپذیر، بدون آلودگی و کربن‌صفر برای شهرها همراه است.

بهبود ایمنی و امنیت در شهرها نیز با بهره‌گیری از فناوری‌ها و داده‌های لحظه‌ای برای مقابله با مجموعه‌ای از چالش‌های امنیتی و حریم خصوصی میسر خواهد شد. داشتن یک سیستم امنیتی هوشمند مؤثر برای دنیاهای مجازی و واقعی ضروری و ایجاد آن مستلزم اجرای سیستم‌های امنیتی، سنسورهای حرکتی و دوربین‌های نظارتی هوشمند است.

کد خبر 651556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.