هنرمندان از جامعه سبقت بگیرند / اجتماع بین مؤمنان برکت دارد

پیشکسوت نقاش و چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۰ گفت: هرگونه اجتماع بین مؤمنان همچون برگزاری جشنواره تجسمی فجر برکت دارد و خدا دوست دارد مؤمنان دورهم جمع شوند و در مورد ارزش‌هایشان صحبت کنند.

به گزارش ایمنا، عبدالحمید قدیریان درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: هرگونه اجتماع بین مؤمنان همچون برگزاری جشنواره تجسمی فجر برکت دارد و خدا دوست دارد مؤمنان دورهم جمع شوند و در مورد ارزش‌هایشان صحبت کنند، بنابراین به هر بهانه‌ای این اتفاق روی دهد، زیباست؛ به ویژه در فضاهای هنری که با احساسات و ایمانیات شرکت‌کننده‌ها روبه‌رو خواهیم بود. به همین دلیل چنین اجتماعاتی اگر در مسیر درست قرار بگیرد، بسیار پربرکت است. به نظر می‌رسد فضا برای بهره‌برداری بیشتر از این با برنامه‌ریزی دقیق‌تر می‌تواند بیشتر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌هایی که علیه هنر و هنرمندان در چند ماه اخیر اتفاق افتاده است، جلوی خلق هنر را می‌گیرد؟ تصریح کرد: در بحث فرهنگی و هنری در کشور به دلیل اینکه متأسفانه فرهنگ را زیرمجموعه سیاست در نظر گرفتیم، هر زمان مباحث فرهنگی و هنری به میان می‌آید همزمان سیاست نیز وسط می‌آید و فضای فرهنگی و هنری را از اصالت دور می‌کند و از مسیری که باید درست حرکت کند و در جامعه، برای تفکرات مردم راهنما باشد، دور و درگیر سیاست می‌شود. هنرمندانی که در دایره سیاست نبودند، وسط قرار می‌گیرند که این موضوع تقصیر کسی نیست چراکه رویکرد کلی فرهنگی جامعه است که در شرایط مختلف امنیتی سیاسی که مدام با آن درگیر هستیم، به طور عجیبی فرهنگ و هنر زیرمجموعه سیاست شده است که تأثیرات و تبعات خود را دارد.

هنرمند پیشکسوت نقاش و چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: برای هنرمندی که اصلاح‌گر است و قصدش خودنمایی نیست و دلش برای کشورش می‌تپد و می‌سوزد، باید تلاش کند از این فضاها فاصله بگیرد و تا جایی که ممکن است از توانایی‌ها و نیروهای فرهنگی‌اش برای اصلاح جامعه استفاده کند. البته این هدف، قدم به قدم و به تدریج رخ خواهد داد، چراکه ما نیاز به زمان زیادی برای اصلاح داریم و کاش هنرمندان آلوده سیاست نمی‌شدند و در حیطه فرهنگ و هنر به اهداف خود آزادانه فکر می‌کردند و کارشان را انجام می‌دادند.

وی در پاسخ به این پرسش که وقتی هنرمند تجسمی یا فیلم‌سازی می‌گوید کارهایش متأثر از جامعه است و همه ارکان زندگی درگیر سیاست است، پس ما هم همین موارد را در آثارمان می‌آفرینیم، چه فکری باید کرد؟ گفت: متأسفانه فرهنگ و هنر همانند مباحث دیگر در جامعه، به غلط رو به نزول رفته است؛ اوایل انقلاب، فرهنگ و کسانی که داعیه فرهنگی داشتند، ادعای پیشروی داشتند و پیشرو نیز بودند و بحثشان این نبود که با جامعه همراه باشند بلکه قصد داشتند از جامعه سبقت بگیرند و برای جامعه راه ایجاد کنند و درصدد اصلاح ضعف‌های جامعه برمی‌آمدند.

قدیریان تصریح کرد: قد وقامت جامعه هر چقدر است، فرهنگ و هنر وظیفه دارد این قامت را ارتقا دهد؛ فیلم یا آهنگ درخواستی نیست که فرهنگ و هنر بخواهد آن را اجرا کند. اینکه هرچه مردم بگویند همان را انجام دهند، مسیر درستی نیست و هنرمند نیز با این روش در مسیر درستی حرکت نمی‌کند و باید مسیر خود را تعیین کند یا ارتقا دهد.

منبع: مهر

کد خبر 637002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.