آغاز مراسم بزرگداشت «روز ملی عطار» با پیام وزیر ارشاد در نیشابور

آیین بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری امروز _پنجشنبه، بیست‌وپنجم فروردین‌ماه_ با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نیشابور آغاز شد.

به گزارش ایمنا، در پیام محمدمهدی اسماعیلی به مناسبت روز ملی عطار نیشابوری آمده است: «آسمان همواره تابناک ایران اسلامی، مأمن ستارگان پُرنوری است که فراز فرهنگ ایران‌زمین عرصه چرخش قلم‌ها و عرق‌ریزان روح و رازهای نهفته در جادوی کلام آنان است. بزرگانی که نام و یادشان، وِرد زبان مردمان و رشحات قلم‌شان، صیقل‌دهنده جان صاحب‌دلان و اهالی عرفان، معرفت و دانایی است.

شیخ فریدالدین محمد عطارنیشابوری در زمره این مفاخر درخشان است که آوازه‌اش، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و سخن نابش، تصویر ایران ادب پرورمان را زیباتر و دل‌نشین‌تر ساخته است.

عطار همان پیرِ راز آشنایی است که شاعر بزرگی همچون مولانا در برابر عظمت نامش سَرِ تعظیم فرو می‌آورد و خود را در خَم کوچه‌ای از «هفت شهر عشق» او می‌داند.

دیوان این شاعر سترگ که غزل‌ها و اشعار نغز و دلاویزِ پُرشمار دارد، پشتوانه مستحکم هویتی ایران زمین است و منطق‌الطیر، این گوهر تابناک، آموزش دهنده ظرایف عرفان. همچنان که تذکره‌الاولیاء، جلوه‌گاه همیشگی دل‌های عارفان است.»

در ادامه پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: «عطار، شعر را وسیله‌ای برای بیان گفتمان خویش با مردمان و مریدان می‌داند. سلوک نظری و عملی‌اش نیز نقش بسزایی در پیراستگی عرفان از آسیب‌ها و آفت‌ها و رسیدن به غایت قصوای سلوک داشته است و همان‌گونه که از درد سخن می‌گوید به درمان نیز می‌اندیشد.

جهان‌بینی عرفانی شیخ عطار در تلاقی با تعالیم ناب قرآنی قرار دارد و به پیروی از آموزه‌های این کتاب آسمانی که می‌فرماید: «و بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسانِ مِنْ طِینٍ» و «وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ کُلَّها»، چنین می‏‌گوید: ز صُنعش آدم از گِل رخ نموده / ز وی هر لحظه صد پاسخ شنوده / ‏
ز علمش گشته آنجا صاحب اسرار / خود اندر دید آدم کرده دیدار.

بزرگداشت این عارف و شاعر شهیر، گامی اثرگذار در راه تقویت هویت و خودباوری ایرانی و اسلامی، توسعه و تعمیق همدلی و هم زبانی ملی و همبستگی و همگرایی منطقه‌ای در راستای رشد و اعتلای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود. بر همین اساس همه کوشش‌های علمی و فرهنگی در این حوزه قابل ستایش و شایسته سپاسگزاری است.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه پیام خود آورده است: «از این رهگذر با گرامیداشت فرخنده روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، از همه اصحاب اندیشه، ادب و هنر در جای جای میهن اسلامی و همچنین خارج از کشور که دغدغه پاسداری از مقام مفاخر ایرانِ عزیز را دارند، خاضعانه قدردانی می‌کنم و تلاش دست اندرکاران بزرگداشت این شخصیت بزرگ را در شهر فرهنگ‌پرور و ادب‌دوست نیشابور صمیمانه ارج می نهم.»

برنامه‌های روز عطار در نیشابور

ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت روز ملی عطار، صبح روز پنجشنبه با مراسم نواختن زنگ عطار با عنوان «آفتاب صبح نیشابور» در دبیرستان نمونه عطار این شهرستان آغاز شد.

برگزاری جشنواره بر بال سیمرغ در باغ و آرامگاه مصفای شیخ فریدالدین عطار نیشابوری و همچنین ویژه‌برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه عموم مردم فرهنگ‌دوست نیشابور در محل باغ و آرامگاه شیخ از دیگر برنامه‌های این روز است.

در حاشیه برنامه‌های روز ملی عطار نیشابوری، کارگاه‌های خوشنویسی، کارگاه سفال ویژه کودکان و نوجوانان، کارگاه نقاشی و پویش خانواده کتابخوان با محوریت کتاب‌های شیخ فریدالدین، عطار نیشابوری برپا شده است و امشب ساعت ۲۲:۳۰ آرامگاه عطار نیشابوری با حضور مسئولان و مردم گلباران می‌شود.

فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطّار نیشابوری (۱۱۴۶م/۵۴۰ ق – ۱۲۲۱م/۶۱۸ ق) یکی از عارفان و شاعران ایرانی سترگ و بلندآوازه ایران در پایان سده پنجم و آغاز سده ششم هجری قمری است که در سال ۵۴۰ هجری قمری در نیشابور زاده شد و در سال ۶۱۸ هجری قمری به هنگام حمله مغول به قتل رسید.

به گزارش ایمنا، عَطّار شاعر و عارف فارسی‌زبان قرن ششم و هفتم قمری است. او با علوم مختلفی مانند قرآن، حدیث، فقه، تفسیر، طب، نجوم و کلام آشنایی داشت.

او اشعار بسیاری درباره فضیلت خلفا دارد که نشان می‌دهد بر مذهب اهل سنت بوده است؛ اما همچنین اشعار بسیاری در فضیلت حضرت علی (ع) و اهل بیت (ع) سروده است؛ چندان که سبب شده است کسانی او را شیعه بدانند.

الهی‌نامه، اسرارنامه، خسرونامه و منطق‌الطیر از آثار منظوم عطارند و تذکرة‌الاولیا تنها اثر او به نثر تحریر شده است.

کد خبر 568385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.