طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج به همراه خواص اسفناج و نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، اسفناج از مفیدترین مواد غذایی قابل استفاده در برنامه غذایی ایرانیان است. این سبزی در غذاهای زیادی از جمله نرگسی و بورانی استفاده می‌شود. نرگسی در شمال ایران یک غذای محلی به شمار می‌آید و همچنین بورانی اسفناج از دسته غذاهایی است که با سرعت و هزینه بسیار مناسب آماده سرو می‌شود.

مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج

اسفناج پاک کرده و شسته شده ۱ کیلوگرم
سیر ۳ حبه
ماست موسیر یا ماست چکیده ۲ پیمانه
گردوی خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

طرز تهیه بورانی اسفناج

مرحله اول

ابتدا باید اسفناج‌ها را بشویید و بعد از آنکه به خوبی شسته شدند، آنها را در آبکش برای مدتی کوتاه قرار دهید تا آب آنها خارج شود و تقریباً اسفناج‌ها خشک شده باشند.

مرحله دوم

اسفناج‌های شسته شده را به اندازه درشت خرد کنید و درون قابلمه آب قرار دهید تا بخار پز و نرم شوند. یک فنجان آب برای بخار پز کردن آن کفایت می‌کند.

مرحله سوم

در این مرحله باید سیرها را رنده کنید و به اسفناج‌ها که همچنان در حال پخت می‌باشند اضافه کنید.

مرحله چهارم

بعد از آن باید آب اسفناج‌ها را کاملاً بگیرید. هنگامی که از این کار اطمینان حاصل کردیم، نوبت به اضافه کردن نمک و فلفل و زردچوبه می‌رسد.

مرحله پنجم

هنگامی که ادویه‌ها اضافه شدند، اسفناج‌ها را با ماست و گردوهای خرد شده مخلوط کنید. در این هنگام غذای شما آماده سرو است.

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

نکات کلیدی برای تهیه بورانی اسفناج

  • برای سالم‌تر بودن بورانی از اسفناج بخارپز استفاده کنید.
  • در صورت تمایل برای طعمی بهتر می‌توانید به آن نعنا و یا گل سرخ نیز اضافه کنید. همچنین برای تزئین بورانی از زرشک و برگ رز ماری تازه هم می‌توانید استفاده کنید.
  • استفاده از ماست موسیر برای لذیذتر شدن بورانی شماست اما می‌توانید از ماست معمولی برای تهیه آن نیز استفاده کنید.
  • مواد لازم برای تهیه این غذا برای ۶ نفر مناسب است.

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

مواد لازم برای تهیه نرگسی اسفناج

اسفناج ۵۰۰ گرم
سیر ۴ حبه
تخم مرغ ۴ عدد
پیاز ۲ عدد
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

طرز تهیه نرگسی اسفناج

مرحله اول

ابتدا باید اسفناج‌ها را بشویید. سپس بر روی شعله کم درون قابلمه بگذارید تا با آب خود اسفناج پخته شوند.

مرحله دوم

همزمان با بخارپز شدن اسفناج‌ها، روی شعله دیگر گاز یک ماهیتابه قرار دهید و داخل آن به میزان کم روغن بریزید. در فاصله داغ شدن روغن، پیازها را خلالی کنید.

مرحله سوم

هنگامی که روغن داغ شد، پیازهای خلالی شده را درون آن تفت دهید.

مرحله چهارم

در حین تفت دادن، سیر رنده شده را اضافه کنید تا هر دو سرخ شوند.

مرحله پنجم

بعد از این مرحله باید اسفناج‌ها را به ماهیتابه پیاز و سیر اضافه کنید و آنها را با هم کمی تفت دهید.

مرحله ششم

بعد از تفت دادن نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب آنها را با هم مخلوط کنید.

مرحله هفتم

سپس تخم مرغ‌ها را روی مواد داخل ماهیتابه بشکنید. لازم به ذکر است که در این مرحله نیازی به هم زدن تخم مرغ‌ها نیست بلکه باید صبر کنید تا خود تخم مرغ‌ها روی حرارت پخته شوند.

مرحله هشتم

می‌توانید با نعنا کمی روی غذایتان را تزئین کنید. نرگسی شما آماده سرو است.

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

نکات کلیدی برای تهیه نرگسی اسفناج

  • برای بخارپز شدن اسفناج‌ها یک ربع کفایت می‌کند. زمان بیشتر ممکن از خواص آن کم کند بنابراین هنگامی که نرم شدند می‌توانیم از آن در تهیه غذا استفاده کنیم.
  • برای حفظ خاصیت اسفناج بگذارید با آب خودش بخارپز شود.
  • از تخم مرغی که دارای زرده عسلی است می‌توانید استفاده کنید تا طعم بی نظیر تری را ایجاد کند.
  • مواد لازم برای تهیه این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
  • با توجه به ذائقه می‌توان به این غذا پنیر، رب انار، گردو، پنیر پیتزا یا سیب زمینی اضافه کرد.

طرز تهیه بورانی اسفناج و نرگسی اسفناج + نکات کلیدی و خواص اسفناج

خواص اسفناج

اسفناج دارای فیبر بالاست به همین دلیل برای درمان یبوست بسیار مؤثر است. از دیگر خواص درمانی اسفناج باید به این نکته مهم اشاره کرد که اسفناج دارای آنتی‌اکسیدان بالایی است و همین موجب می‌شود که درمان جوش‌ها و آکنه های پوستی را به راحتی تسریع ببخشد. فقط کافیست کمی از آب آن را روزانه روی قسمت مورد نظر مالش دهید. این کار از پیری پوست نیز جلوگیری می‌کند. وجود ویتامین A برای تقویت بینایی و درمان شب کوری، آهن برای درمان کم خونی و از همه مهم‌تر وجود منگنز در اسفناج برای کاهش و درمان فشارخون باعث شده‌اند تا این ماده غذایی از میزان سلامتی بالایی در بدن انسان برخوردار شود. لازم به ذکر است که ویتامین C موجود در اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان خونریزی لثه و پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر و مفید است.

کد خبر 477576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سحر IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
    0 0
    تو مرحله اول برای بخارپزشدن اسفناج بورانی گفتید یک فنجان اب ،درصورتی که اصلا اب لازم نداره وخوداسفناج ها اب داره هم خودش وهم کمی ازاب شستشو روش هست کافیه بدون اب میشه پخت