طرز تهیه کراکت پنیری ساده + کراکت مرغ و گوشت

دستور پخت و مواد لازم برای تهیه کراکت پنیری و سیب زمینی به همراه نکات مهم برای آماده سازی کراکت مرغ و کراکت گوشت در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا کراکت معمولاً به خمیر نرمی گفته می‌شود که از مواد مختلف تهیه شده و با تخم مرغ و آرد، سوخاری می‌شود، کراکت با توجه به مواد مورد استفاده انواع مختلفی دارد. در ادامه طرز تهیه کراکت پنیری به دو روش آسان آورده شده است.

مواد لازم برای تهیه کراکت پنیری و مرغ

  • سینه مرغ: ۱/۴ سینه کامل‌
  • سیب زمینی متوسط: چهار عدد
  • جعفری ساطوری ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: دو عدد
  • پنیر پیتزا :۲۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد
  • آرد سفید: به مقدار لازم
  • پودر سیر: به مقدار دلخواه
  • پودر پیاز: به میزان دلخواه
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل قرمز: به میزان لازم
  • پودر سوخاری: ۱/۲ پیمانه
  • روغن مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
  • پودر پاپریکا و زردچوبه: به میزان لازم
  • سیر: ۱ حبه
  • چوب دارچین: اختیاری

طرز تهیه کراکت پنیری و مرغ

مرحله اول

  • یک قابلمه کوچک را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • مرغ را با پیاز چهارقاچ و سیر به آب جوش اضافه کرده و سپس پودر سیر، پودر پاپریکا، زردچوبه، نمک، فلفل و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
  • حرارت را کم کرده، درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا مرغ کاملاً پخته و نرم شود، سپس آن را ریش ریش کنید.

نکته ۱: به جای مرغ می‌توان از ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده استفاده کرد.

نکته ۲: طرز تهیه کراکت پنیری بدون مرغ و گوشت در ادامه همین مطلب آمده است.

مرحله دوم

  • سیب زمینی‌ها را بشویید و آب‌پز کنید.
  • پس از پختن سیب زمینی‌ها، آن‌ها را پوست گرفته و با گوشت‌کوب یا غذا ساز له کنید.

نکته: سیب زمینی‌ها را می‌توان درون مایکروفر به مدت ۵ دقیقه کبابی کرد یا به روش‌های دیگر کبابی و بخارپز و آب پز کرد.

مرحله سوم

  • سیب‌زمینی له شده را در کاسه‌ای نسبتاً بزرگ بریزید، یک عدد تخم مرغ، جعفری خرد شده، مرغ ریش ریش و پنیر پیتزای رنده شده را به آن اضافه کنید.
  • مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند و مایه یکنواختی حاصل شود.

مرحله چهارم

  • به اندازه یک گردو از مایه کراکت بردارید و با دست شکل دهید.
  • بقیه مایه را به همین ترتیب آماده کرده و سعی کنید همه کراکت‌ها هم اندازه باشند.

مرحله پنجم

  • در این مرحله یک عدد تخم مرغ را در کاسه کوچکی شکسته و با چنگال بزنید تا زرده و سفیده کاملاً مخلوط شوند.
  • آرد سوخاری را در بشقابی بریزید و آن را کنار دست خود قرار دهید.

نکته: در این مرحله می‌توان کراکت‌ها را در یخچال قرار داد و پس از دو ساعت سرخ کرد.

مرحله ششم

کراکت‌ها را ابتدا به تخم مرغ آغشته کرده و سپس به آرد سوخاری بغلتانید.

مرحله هفتم

روغن را در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس کراکت‌ها را در روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم

پس از اینکه کراکت‌ها طلایی شدند، آن‌ها را از روغن خارج کرده و در صافی یا روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

نکته: ابتدا یکی از کراکت‌ها را در روغن قرار دهید و در صورت باز نشدن کراکت، بقیه را سرخ کنید. اگر کراکت با قرار گرفتن در روغن متلاشی شد، یک عدد تخم مرغ دیگر به مایه آن اضافه کنید.

مرحله نهم

می‌توانید انواع سالاد کاهو را در کنار این غذا سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه کراکت پنیری

پنیر پستو: ۲۰۰ گرم

سیب زمینی: پخته ۶۰۰ گرم

تخم مرغی: یک عدد

پودر سیر: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

جعفری خرد شده: سه قاشق سوپ‌خوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

پودر پنیر پارمسان: ۳۰ گرم

سس خردل: یک قاشق سوپ‌خوری

تخم مرغ هم زده: سه عدد

پودر سوخاری: به مقدار لازم

طرز تهیه کراکت پنیری

مرحله اول

پس از پختن سیب زمینی‌ها، آن‌ها را پوست گرفته و با گوشت‌کوب یا غذا ساز له کنید.

مرحله دوم

سیب زمینی را با تخم مرغ، پودر سیر، جعفری، پنیر پارمسان و سس خردل ترکیب کنید و آن‌ها را با هم خوب مخلوط کنید تا کاملاً یک دست شوند.

نکته: اگر احساس کردید که موادتان شل است کمی پودر سوخاری به آن اضافه کنید و دوباره آن‌ها را با هم ورز دهید.

مرحله سوم

مقداری از مایه کراکت را بردارید و آن را به شکل دایره‌ای و یا سوسیس فرم دهید و تکه‌ای از پنیر پستو را داخل آن قرار دهید.

مرحله چهارم

مایه سیب زمینی را دور آن رول کنید و درون آرد سوخاری و تخم مرغ هم زده بغلتانید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

سرو کراکت پنیری

کراکت‌ها را به صورت گرم در کنار سس دلخواه سرو کنید.

کد خبر 456226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.