طرز تهیه بیف استراگانف + سس بیف استراگانف

دستور پخت و مواد لازم برای تهیه بیف استروگانف به همراه سس خامه، آرد و سس بشامل به همراه نکات مهم برای طبخ بیف استروگانف در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا بیف استروگانف، اصالتاً یک غذای روسی است و با گوشت گوساله و سس خامه ترش درست می‌شود؛ البته باید بدانید که در طرز تهیه بیف استراگانوف روسی اصیل از پوره سیب زمینی به جای سیب زمینی سرخ شده استفاده می‌شود، برخی بیف استراگانف را بدون خامه با سس سفید (سس بشامل) هم درست می‌کنند. اما طعم آن با خامه پر چرب بسیار خوشمزه‌تر و البته پر کالری تر است. بیف استراگانف در اصل با فیله گوشت قرمز درست می‌شود اما برخی بیف استراگانف با مرغ هم درست می‌کنند و برای تهیه آن به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده می‌کنند که همان چیکن استراگانف است.

انواع بیف استراگانوف

  • بیف استروگانف روسی
  • بیف استروگانف فرانسوی
  • بیف استروگانف ایتالیایی

مواد لازم برای بیف استراگانوف

  • گوشت گوساله: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • خامه: ۲۵۰ گرم
  • شیر: نصف پیمانه
  • آرد: دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی

طرز تهیه بیف استراگانوف

مرحله اول

در اولین مرحله فیله‌های گوشت را به اندازه تکه‌هایی یک اندازه برش بزنید مستطیل‌هایی با ابعاد ۲ در ۵ معمولاً مناسب است. اگر از گوشت استیکی استفاده کنید بیف استرگانوف شما خیلی خوشمزه‌تر و لذیذ تر خواهد شد. حتماً گوشت را چند مرتبه با بیفتک‌کوب یا گوشت‌کوب بکوبید تا بهتر پخته شود.

مرحله دوم

تکه‌های گوشت را به‌علاوه کره آب شده به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ دو طرف گوشت شما تغییر کند.

مرحله سوم

وقتی گوشت‌ها شروع به تغییر رنگ کردند، مابقی پیازها را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید. سپس منتظر بمانید تا آب پیازها تبخیر و نرم شوند. سپس به اندازه یک استکان آب اضافه کنید تا گوشت شما بپزد.

مرحله چهارم

در ادامه گوشت‌ها را از ماهیتابه بیرون بیاورید، کمی از آب گوشت را نگه دارید قارچ‌های خورد شده را داخل همین ماهیتابه با آب گوشت کمی تفت دهید با شعله زیاد تا قارچ‌ها آب نیاندازد. در ادامه خامه را اضافه کنید یکی دو جوش که خورد گوشت را اضافه کنید تا طعم مواد به خورد هم برود.

مرحله پنجم

آرد را اضافه و مواد را سریع هم بزنید. پودر سیر و فلفل را اضافه کرده و به میزان لازم نمک اضافه کنید.

مرحله ششم

منتظر بمانید تا آرد و کره قوام پیدا کرده و غلیظ شوند.

مرحله هفتم

حرارت را ملایم کنید. بعد از گذشت چند دقیقه و مخلوط شدن همه مواد با هم، زیر شعله را خاموش کرده و بیف استروگانف را در ظرفی مناسب با مقداری سیب زمینی خلالی سرو کنید.

نکته: می‌توان جهت آماده‌سازی سس آرد و شیر را در ظرفی جداگانه هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، سپس نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و ادویه موردنظر خود را در آن‌ها بریزید و خوب هم بزنید و سپس به گوشت و قارچ اضافه کنید.

بیف استراگانف بدون خامه

اگر نمی‌خواهید از خامه در تهیه این غذا استفاده کنید به راحتی می‌توانید در مرحله چهارم کمی آرد را با آب گوشت مخلوط کرده و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. و ادامه مراحل را انجام دهید اگر سس شما زیادی سفت بود کمی شیر و یا آب اضافه کنید و اگر زیادی رقیق بود کمی آرد اضافه کنید تا سس منسجم‌تر شود.

طرز تهیه بیف استروگانف با سس بشامل

طرز تهیه بیف استروگانف با سس بشامل به این ترتیب است که باید سس را به صورت جداگانه درست کنید. در ابتدا کره آب شده و آرد را در یک ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس شیر و عصاره گوشت یا مرغ را اضافه کنید. سس بشامل بیف استروگانف باید رقیق باشد. سس را پس از آماده شدن در بیف استروگانف بریزید تا طعم آن به خورد گوشت برود.

نکات مهم برای طبخ بیف استروگانف

  • برای تزئین بیف استروگانف می‌توان از جعفری یا شوید خردشده هم استفاده کرد.
  • شما می‌توانید بیف استروگانف را با برنج نیز سرو کنید.
  • هرچه قارچ این غذا بیشتر باشد، طعم لذیذتری خواهد داشت.
  • شما می‌توانید از خامه صبحانه یا خامه ترش برای طبخ این خوراک استفاده کنید.
  • کره آب شده، طعمی خارق‌العاده به بیف استروگانف می‌دهد.
  • در مرحله آخر طبخ بیف استروگانف می‌توان از پنیر پارمیسان هم استفاده کرد تا خوراک شما بافت پرملات‌تری پیدا کند.
  • در برخی از طرز تهیه‌ها در ایران، از شکر یا آب لیمو و سبزیجاتی چون آویشن در طبخ بیف استروگانف استفاده می‌شود.
  • شما می‌توانید از گالینابلانکای گوشت یا عصاره گوشت برای خوشمزه‌تر شدن این خوراک استفاده کنید، فقط توجه داشته باشید که در این صورت، باید نمک را حذف کنید، زیرا عصاره‌ها شور هستند.
  • برخی افراد قارچ را به صورت جداگانه با کره تفت می‌دهند و سپس به گوشت و پیاز اضافه می‌کنند.
  • برای طبخ یک بیف استروگانف سبک‌تر می‌توانید میزان قارچ را زیاد کنید و گوشت کمتری در این غذا بریزید.
  • به جای شیر، می‌توان از آب گوشت برای تهیه سس بیف استروگانف استفاده کرد.
  • شما می‌توانید در بیف استروگانف، سیر هم بریزید.
  • شما می‌توانید از سس خردل و مقدار کمی رب گوجه فرنگی هم در تهیه بیف استراگانوف با سس قارچ استفاده کنید.
کد خبر 449727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.