۱۱ مورد از برترین معماری ساختمان های ایران

مجله معماری دیزین (DEZEEN MAGAZINE) در گزارشی نوشت، ایران در آستانه دوره جدیدی از معماری نوین همزمان با رفع تحریم های اقتصادی فلج کننده قرار گرفته است.

مجله خبری ایمنا: مجله معماری دیزین (DEZEEN MAGAZINE) در گزارشی نوشت، ایران در آستانه دوره جدیدی از معماری نوین همزمان با رفع تحریم های اقتصادی فلج کننده قرار گرفته است. در این گزارش به توصیف شرایط ایران نوشت: یک اقتصاد در حال گسترش، رشد تقاضای داخلی برای سبک زندگی مدرن و سرمایه گذاری پررونق در زیر ساخت های گردشگری فرصت های جدیدی را برای فعالان معماری مدرن در این کشور منزوی پدیدار کرده است.

برای مثال پل طبیعت در تهران که طراح آن “لیلا عراقیان ” مهندس معمار زن ایرانی است که هنگام طراحی این اثر تنها ۲۶ سال داشته است. پل طبیعت بزرگ ترین پل پیاده روی در ایران است که در شمال تهران واقع شده است.

مجله دیزین در ادامه به شکل گیری نسل جدیدی از مهندسان معمار و طراحان در ایران اشاره کرده و در گفت و گو با آنها برخی ساختمان های مسکونی جدید در تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران را که در طراحی آنها از نبوغ و نوآوری و ترکیب سبک های معماری نوین با معماری سنتی ایرانی استفاده شده است، را مورد بررسی قرار داده است.

به نوشته این گزارش برخی از این ساختمان ها مورد توجه رسانه های خارجی قرار گرفته و می تواند. همزمان با ورود موج جدیدی از توریست های خارجی به ایران برای این کشور یک مزیت جدید توریستی باشد.

در سال های اخیر شاهد موج جدیدی از معماری در کشورمان هستیم. در این مطلب ۱۱ نمونه از بهترین ساختمان ها و پل های ساخته شده در کشور را جمع آوری کرده ایم:

ساختمان اداری ترمه

ساختمان اداری ترمه که توسط فرشاد مهدی زاده و احمد بطحائی طراحی شده است در شهر همدان ، شمال کشور واقع شده است. این ساختمان اداری و تجاری دارای نمای آجری است و آجر بومی به شیوه ای سنتی آرایش و چیده شده است که با بافت تاریخی منطقه سازگار باشد. ویژگی جذاب آن سقف منحنی سازه است که بازدیدکنندگان می توانند روی آن حرکت کرده و بالا بروند.

خانه مشا

ویلای مشا به شیوه ای طراحی شده که بهترین بهره مندی را از سایت خود در دامنه کوه های اطراف تهران و دشت مشا دارد. خانه متشکل از سه باکس است که هر کدام در زاویه ای مختلف برای چشم اندازهای متفاوت قرار گرفته است.

ساختمان مسکونی کهریزک

طراحی گروه مشاور CAAT ، در ساختمان از صفحات آجری مشبک استفاده شده است که علاوه بر سایه اندازی مطلوب و تهویه ، اجازه ی ورود نور طبیعی کافی را به فضاهای داخلی می دهد و همچنین فضای بیشتری را در تراس برای واحد های کوچک ساختمانی فراهم می کند.

پل طبیعت

این پل زیبا در پارک آب و آتش توسط معمار جوان زن ایرانی ،‌ لیلا عراقیان طراحی شده است و در حال حاضر بزرگترین پل عابر پیاده در کشور به طول ۲۷۰ متر است. این پل ، پارک آب و آتش و پارک طالقانی را در بزرگراهی شلوغ به هم متصل می کند.

ساختمان مسکونی اندرزگو

ساختمان مسکونی اندرزگو در شش طبقه طراحی شده و هر طبقه دارای یک واحد آپارتمان است. این ساختمان برای ارائه ی آرامش در محله ای شلوغ از وجود انواع ساختمان های کوتاه و بلند با متریال های مختلف ، طراحی شده است.

خانه شریفی ها

این خانه با اتاق های چرخان در فصول مختلف و عملکرد های گوناگون ، فضاهای داخلی ( درونگرا یا برونگرا) و فرم بیرونی متفاوتی را ایجاد کرده که به طور مداوم تغییر می کند. ساختمان با الگو گرفتن از معماری بومی کشور ، با باز و بسته شدن کیفیتی مانند فضاهای تابستان نشین و زمستان نشین ایجاد می کند. در تابستان با باز شدن دارای تراسی بزرگ و حجم شفاف است و در تابستان با چرخش به داخل به حجمی بسته ، بدون تراس با حداقل بازشو تبدیل می شود.

ساختمان شماره ۱ محلات

ساختمان شماره ۱ محلات که در مسابقه جایزه معمار سال ۸۹ ، رتبه نخست گروه مسکونی را کسب کرد در شهر محلات واقع شده و طراحی آن را دفتر معماری کالکتیو ترین با مدیریت رامین مهدی زاده ، بر عهده داشته است. در نمای ساختمان از مصالح بومی ، سنگ هایی که از کارخانه های برش سنگ محلی جمع آوری شده است استفاده شده است و ترکیب آن با چوب در نما ، ظاهری مدرن و زیبا به آن می بخشد.

خانه صبا

نما خانه صبا توسط رضا صیادیان و سارا کلانتری طراحی شده و دارایی نمایی پویا و متحرک است. در نما از کرکره های چوبی مواج در مقابل پنجره ها استفاده شده است که توسط ساکنان بسته به نیاز او به نور ، حریم و دید ، به صورت دستی قابل تنظیم است. در این ساختمان هم از مواد و مصالح بومی استفاده شده است.

ساختمان اداری تجاری سعادت آباد

محسن کاظمیان فرد معمار این ساختمان اداری تجاری در سعادت آباد است که رتبه سوم گروه عمومی جایزه معمار در سال ۹۴ را کسب کرد. لوور های چوبی به یک ویژگی محبوب در ساختمان های جدید تهران تبدیل شده است و روشی معاصر از شیوه های سنتی و بومی معماری برای کنترل میزان نور و گرما است. این لوور ها با کاستن از شدت آفتاب در جبهه ی جنوبی و با بازی نور و سایه ، فضایی دلپذیر و متنوع برای کاربران ایجاد می کند.

ویلای برادر کوچکتر

این خانه در لواسان است. سقف شیبدار در ورودی به یک هشت کشیده تبدیل می شود که ورودی بسیار جذاب و دعوت کننده را ایجاد می کند.

خانه ی مسکونی باغ جنت

به جای لوور و کرکره های چوبی ، در طراحی این خانه در اصفهان توسط گروه معماری براکت ، از قطعات چوبی برای پوشاندن پنجره استفاده شده است که در نمای ساختمان ادامه می یابد و زمانی که بسته باشد تقریبا پنجره ها پنهان هستند.

با حضور معماران در عرصه و اجرای ساختمان های جدید ، می توان گفت ایران در آستانه ی دوره ای جدید در معماری است.

منبع:آی هوم

کد خبر 315219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.