۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶

بررسي‌هاي جديد محققان آمريكايي نشان مي‌دهد

شكر، اعتيادآور آرامش بخش!

اين ماده غذايي ميزان استرس افراد را كاهش مي‌دهد
شكر، اعتيادآور آرامش بخش!

خبرگزاري ايمنا: بررسي‌هاي جديد محققان آمريكايي نشان مي دهد كه شكر علاوه بر آنكه ميزان استرس افراد را كاهش داده و آزادسازي هورمون کورتیزول را محدود مي كند ، باعث اعتياد مغز مي‌شود.

به گزارش گروه ترجمه سرويس علم و فناوري ايمنا و به نقل از نچزال نيوز بررسي هاي جديد محققان آمريكايي نشان مي دهد كه شكر علاوه بر آنكه ميزان استرس افراد را كاهش داده و آزادسازي هورمون کورتیزول را محدود مي كند ، باعث اعتياد مغز مي شود. کورتیزول یکی از هورمون‌های بدن است که توسط غده آدرنال یا فوق کلیه ترشح می‌شود. ترشح کورتیزول در جریان واکنش بدن به استرس، در سطح بالایی صورت می‌گیرد و نیز به دلیل آن که کورتیزول مسئول چند تغییر مربوط به استرس در بدن است به آن "هورمون استرس" گفته می‌شود.
همچنين شکر شامل ترکیبات شیمیایی مانند تروپین و سروتونین است که در مغز مشابه مواد مخدرعمل می‌کند. در واقع علائم اعتیاد به شکر شبیه به علائم ترک دارو هستند. در این نوع اعتیاد اگر شخصی مدتی نوعی ماده شیرین که خوردن آن را مدت‌ها جزو عادات غذایی او بوده‌است را مصرف نکند، ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل، اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت و عرق سرد را از خود نشان دهد. بنابراين زماني كه افراد دچار استرس مي شوند، به مصرف شكر بيشتر روي مي آورند.
اين در حالي است كه در بررسي هاي صورت گرفته به ۱۹ فرد نوشيدني هايي حاوي شكر ويا شيرين كننده هاي مصنوعي ديگر مانند آسپارتام داده شد و پس از انجام اسكن هاي مغزي مشخص شد كه شكر بر روي بخش خاصي از مغز تاثير مي گذارد كه مسئول واكنش نشان دادن در برابر استرس است، اما شيريني هاي مصنوعي ديگر تاثير اعتياد آور مشابهي بر روي مغز نداشتند. نتيجه بررسي هاي صورت گرفته نشان مي دهد كه شكر واكنش هاي طبيعي مغز در برابر استرس را تحت تاثير قرار داده و باعث كاهش هورمون کورتیزول مي شود.
/۱۱۰
کد خبر 190435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.