شهری کوچک با چالش‌هایی بزرگ؛ از بدهی تا درآمد در بیرانشهر لرستان

شهردار بیرانشهر، از چالش‌های مدیریت یک شهر کوچک می‌گوید؛ از ساماندهی بدهی‌ها و تحول در جمع‌آوری پسماند تا آسفالت معابر، اجرای پروژه‌های عمرانی و برنامه‌های پیش‌روی این شهر، که چگونه گذشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، شهرداری‌های شهرهای کوچک معمولاً با مجموعه‌ای از چالش‌های به‌هم‌پیوسته، از محدودیت منابع درآمدی و کمبود امکانات گرفته تا فرسودگی زیرساخت‌ها و افزایش مطالبات شهروندان، مواجه‌اند؛ مسائلی که مدیریت شهری را ناگزیر می‌کند با منابع محدود، چندین اولویت را به‌صورت هم‌زمان دنبال کند.

«بیرانشهر» نیز در سال‌های گذشته با چنین شرایطی مواجه بوده است؛ شهری با جمعیتی محدود، اما نیازهای گسترده در حوزه‌هایی همچون آسفالت و بهسازی معابر، توسعه زیرساخت‌های شهری، مدیریت پسماند، تأمین تجهیزات و اجرای پروژه‌های عمرانی. در این میان، ساماندهی وضعیت مالی شهرداری، تعیین تکلیف بدهی‌های گذشته، ارتقای سطح خدمات شهری و تأمین منابع و تجهیزات مورد نیاز، بخشی از اقداماتی است که طی سال‌های اخیر در مدیریت شهری بیرانشهر دنبال شده است؛ مسیری که همچنان با محدودیت‌های مالی و اجرایی همراه است.

در گفت‌وگو با علی سلیمانی، شهردار بیرانشهر، تلاش شده است تصویری روشن از وضعیت مدیریت شهری این شهر ارائه شود. سلیمانی با ۹ سال سابقه فعالیت در جایگاه شهردار، نخستین دوره مدیریت خود را از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ سپری کرد و برای دومین بار در آذرماه ۱۴۰۰ از سوی شورای اسلامی شهر بیرانشهر به‌عنوان شهردار پیشنهاد شد و فعالیت خود را از بهمن همان سال آغاز کرد.

وی معتقد است در زمان آغاز مسئولیت، شهرداری بیرانشهر از نظر مالی شرایط بسیار دشواری داشت و همانند بسیاری از شهرداری‌های کوچک کشور، با مشکلات درآمدی و نبود منابع پایدار مواجه بود.

سلیمانی درباره جزئیات این وضعیت اظهار کرد: در آن مقطع، شهرداری بدهی‌های زیادی داشت و شرایط به‌گونه‌ای بود که می‌توان گفت شهرداری در وضعیت نزدیک به ورشکستگی قرار گرفته بود. حتی درباره برخی شهرداری‌های مشابه، موضوع تعطیلی شهرداری نیز مطرح شده بود.

وی افزود: در ابتدای فعالیت، به‌جای آنکه مشکلات گذشته بهانه‌ای برای ادامه وضعیت موجود باشد، گفت‌وگو با نیروهای شهرداری انجام شد و از آنان درخواست شد برای مدتی صبر و همکاری کنند تا مشکلات به‌تدریج برطرف شود.

شهردار بیرانشهر ادامه داد: با استفاده از ارتباطات و ظرفیت‌های ایجادشده و همچنین کمک مدیرکل وقت امور شهری و مجموعه سازمان شهرداری‌ها، بخش مهمی از مشکلات مالی ساماندهی شد.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات ابتدای فعالیت را پرداخت و تسویه معوقات کارکنان و نیروهای شرکتی و خدماتی عنوان کرد و گفت: معوقات حقوق، بیمه و مطالبات یک‌ساله نیروهای شرکتی، خدماتی و اداری شهرداری، به مبلغ حدود ۱۱ میلیارد تومان، تسویه شد.

سلیمانی بیان کرد: پس از آن نیز تعیین تکلیف بدهی‌های شهرداری به شرکت‌های خدماتی و بدهی‌های مربوط به پروژه‌های عمرانی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در ابتدای شروع فعالیت، تعدادی پرونده مفتوح و مختومه و همچنین بدهی‌های مختلف در شهرداری وجود داشت که با همکاری مجموعه مدیریت شهری استان و سازمان شهرداری‌ها، برای جمع‌بندی و تعیین تکلیف آنها اقدام شد.

ایمنا: بیرانشهر از نظر ساختار شهری و جمعیتی چه وضعیتی دارد و این ویژگی‌ها چه تأثیری بر مدیریت شهری گذاشته است؟

سلیمانی: شهر بیرانشهر از سه محله شامل چغلوندی، چهاربرجی و شهرک شهید بهشتی تشکیل شده است که شهرک شهید بهشتی محل تمرکز بسیاری از ادارات نیز محسوب می‌شود.

محدوده شهری بیرانشهر حدود ۷۶ هکتار است که نزدیک به ۲۰ هکتار آن، با وجود قرار گرفتن در محدوده شهری، همچنان به‌صورت زمین و بلااستفاده باقی مانده است. جمعیت شهر نیز حدود یک‌هزار و ۷۱۸ نفر است.

یکی از اقدامات مهم انجام‌شده در این مدت، ارتقای درجه شهرداری بیرانشهر از یک به دو بوده است.

از نظر نیروی انسانی نیز با احتساب نیروهای خدماتی، حدود ۲۰ نفر در مجموعه شهرداری فعالیت می‌کنند که با توجه به گستردگی وظایف شهرداری، این تعداد نیروی انسانی محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند و ضرورت مدیریت منابع و استفاده از تجهیزات برای افزایش بهره‌وری را بیشتر می‌کند.

ایمنا: از جمله مشکلات اساسی شهرداری‌های کوچک، نبود درآمد پایدار است. ساختار درآمدی بیرانشهر چگونه است و در این سال‌ها چه میزان بودجه شهرداری محقق شده است؟

سلیمانی: تلاش شده است منابع و بودجه شهرداری صرفاً برای امور جاری هزینه نشود و بخشی از ظرفیت مالی شهرداری به سمت توسعه زیرساخت‌ها و تأمین تجهیزات هدایت شود.

در همین چارچوب، حدود ۱۹ میلیارد تومان برای تأمین سهمیه ماشین‌آلات عمرانی، خدماتی و ماشین‌آلات مربوط به واحد آتش‌نشانی و ایمنی اختصاص یافت و با توجه به سهمیه در نظر گرفته‌شده برای هر شهرداری، کل سهمیه بیرانشهر جذب شد.

همچنین از ظرفیت مشارکتی سازمان شهرداری‌ها استفاده شد و سه دستگاه شامل بیل بک‌هو، خودروی آتش‌نشانی و یک دستگاه خودروی حمل زباله مکانیزه تهیه شد.

برای یک شهرداری کوچک مانند بیرانشهر، تأمین چنین تجهیزاتی اهمیت زیادی دارد، زیرا بخش قابل توجهی از مشکلات خدمات شهری ناشی از کمبود ماشین‌آلات است.

روایت شهردار بیرانشهر از یک شهر کوچک با چالش‌های بزرگ؛ از بدهی و زباله تا آسفالت و عمران

ایمنا: با توجه به اینکه بخش زیادی از مطالبات مردم در زندگی روزمره به مسائل و خدمات شهری مربوط می‌شود، شهرداری بیرانشهر برای رفع این نیازهای به ظاهر ساده اما اثرگذار چه برنامه‌ای دارد؟

سلیمانی: بخش قابل توجهی از مطالبات روزمره مردم به مسائل ساده اما ضروری شهری بازمی‌گردد. شاید این اقدامات در نگاه نخست پروژه‌های بزرگ و پرزرق‌وبرقی نباشند، اما مستقیماً با زندگی روزمره شهروندان ارتباط دارند.

بخش عمده تمرکز شهرداری نیز بر همین موضوعات، از جدول‌گذاری و مدیریت آب‌های سطحی گرفته تا نگهداری و توسعه فضای سبز، اصلاح معابر و لکه‌گیری آسفالت، قرار دارد.

همین اقدامات جزئی و مستمر در نهایت می‌تواند کیفیت زندگی مردم را در شهر افزایش دهد؛ بنابراین در کنار پروژه‌های عمرانی بزرگ‌تر، رسیدگی به نیازهای روزمره شهروندان نیز دنبال می‌شود.

ایمنا: یکی از مسائل مهم برای شهرهای کوچک و کم‌برخوردار، جذب سرمایه‌گذار و ایجاد منابع جدید اقتصادی است. به نظر شما مهم‌ترین موانع بیرانشهر در این زمینه چیست؟

سلیمانی: یکی از مشکلات اساسی منطقه، دشواری جذب سرمایه‌گذار است چراکه مناطق کم‌برخوردار برای جذب سرمایه‌گذاری با موانع متعددی مواجه هستند، بخشی از این مشکلات به ضعف زیرساخت‌ها برمیگردد، موضوع دیگر، پراکندگی مالکیت اراضی است که در بسیاری از موارد روند اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری را دشوار می‌کند.

از طرف دیگر، بخش قابل توجهی از مردم منطقه به کشاورزی و دامداری وابسته هستند و ساختار اقتصادی منطقه نیز متناسب با همین شرایط شکل گرفته است، برای اینکه بتوانیم سرمایه‌گذار جذب کنیم، باید مقدمات لازم فراهم باشد. جمعیت، زیرساخت مناسب، امنیت سرمایه‌گذاری و بستر اقتصادی مناسب، از الزامات ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی است.

بدون فراهم‌کردن این مقدمات، نمی‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذار به راحتی وارد یک منطقه شود و سرمایه خود را در آنجا به کار بگیرد.

ایمنا: با توجه به ظرفیت‌های طبیعی و موقعیت جغرافیایی بیرانشهر، آیا این شهر می‌تواند به یک مقصد گردشگری در منطقه تبدیل شود؟
سلیمانی: قطعاً بیرانشهر از چنین ظرفیتی برخوردار است و توجه بیشتری به این ظرفیت‌ها ضرورت دارد. بیرانشهر به دلیل موقعیت خود می‌تواند به مقصد گردشگری و محلی برای گذران اوقات فراغت شهروندان چند شهرستان و حتی مسافران خارج از استان تبدیل شود.
موقعیت ارتباطی شهر، شرایط آب‌وهوایی و ظرفیت‌های طبیعی منطقه می‌تواند زمینه جذب گردشگر را فراهم کند، اما برای استفاده از این ظرفیت، ابتدا باید زیرساخت‌های منطقه تقویت شود.
با فراهم‌شدن زیرساخت مناسب، امکانات رفاهی، مسیرهای دسترسی و خدمات مورد نیاز گردشگران، بیرانشهر می‌تواند سهم بیشتری از گردشگری منطقه را به خود اختصاص دهد.
بر همین اساس، انتظار می‌رود مسئولان استانی توجه بیشتری به بیرانشهر داشته باشند و توسعه زیرساخت‌های این منطقه را جدی‌تر دنبال کنند.

ایمنا: یکی از موضوعات متفاوت در مدیریت شهری بیرانشهر، اجرای طرح «شهر بدون سطل زباله» بود. چرا شهرداری به سمت این طرح رفت و این تجربه چه نتایجی برای شهر داشت؟
سلیمانی: تا سال ۱۴۰۴ جمع‌آوری زباله در بیرانشهر به شکل سنتی و دستی انجام می‌شد و از خودروهای سایپا برای حمل زباله استفاده می‌شد. با توجه به مشکلات مالی شهرداری و همچنین دغدغه‌هایی که مردم و نیروهای شهرداری در زمینه جمع‌آوری و حمل زباله داشتند، این موضوع به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده بود و در فضای مجازی نیز انتقادهای زیادی درباره وضعیت جمع‌آوری زباله مطرح می‌شد.
برای حل این موضوع، با مجوز شورای اسلامی شهر و استفاده از ظرفیت «شورای راهبردی منطقه»، جلساتی برگزار شد و مقرر شد پیش از اجرای هر طرحی، مردم در جریان قرار گیرند. با توجه به جمعیت حدود یک‌هزار و ۷۰۰ نفری شهر، مجموعه شهرداری و شورا به‌صورت چهره‌به‌چهره با بخش زیادی از مردم گفت‌وگو کردند و در نهایت طرح «شهر بدون سطل زباله» به اجرا درآمد که حدود ۹۰ درصد مردم نیز با آن همکاری کردند.
این طرح مزایایی داشت، مهم‌ترین مزیت آن، بهبود وضعیت نظافت سطح شهر و کاهش تجمع سگ‌ها در اطراف سطل‌های زباله بود.
اما در ادامه مشخص شد شرایط خاص بیرانشهر، اجرای دائمی این طرح را دشوار می‌کند.
این شهر در مسیر ارتباطی شهرستان‌های بروجرد، خرم‌آباد و الشتر قرار گرفته و عملاً در مسیر رفت‌وآمد این مناطق است؛ بنابراین تصمیم‌گیری صرفاً بر اساس نیاز جمعیت ثابت شهر امکان‌پذیر نبود.
برای مثال، در خیابان اصلی، برخی معابر و کنار بعضی فضاهای سبز، وجود سطل زباله ضروری بود تا افرادی که از شهر عبور می‌کنند یا گردشگرانی که وارد منطقه می‌شوند، بتوانند زباله خود را در محل مناسب قرار دهند.
موضوع دیگر این بود که بسیاری از روستاهای منطقه اساساً سیستم جمع‌آوری زباله ندارند؛ نه به شکل دستی و نه به صورت مکانیزه. در مقاطعی نیز برخی روستاها زباله‌های خود را به سطح شهر منتقل می‌کردند که این موضوع مشکلاتی ایجاد می‌کرد.
با توجه به مجموعه این شرایط و همچنین درخواست‌های مردم، چه به‌صورت حضوری و چه درخواست‌هایی که از سوی گردشگران مطرح می‌شد، حرکت به سمت جمع‌آوری مکانیزه در دستور کار قرار گرفت.
به همین دلیل در سال ۱۴۰۴ حدود ۵۰ سطل زباله خریداری و یک دستگاه خودروی حمل زباله نیز تهیه شد.
طرح «شهر بدون سطل زباله» از نظر هزینه و مدیریت شهری مزایای زیادی داشت و روند کار را نیز تسهیل می‌کرد، اما شرایط گردشگری و موقعیت ارتباطی بیرانشهر باعث شد امکان ادامه کامل آن وجود نداشته باشد.
در صورت نبود گردشگر و اقدام زودتر بخشداری برای تهیه خودروی حمل زباله، شاید شهرداری به سمت مکانیزه‌کردن جمع‌آوری زباله حرکت نمی‌کرد.

ایمنا: یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد شهرداری، میزان اجرای طرح‌های عمرانی است. در حال حاضر چه پروژه‌هایی در بیرانشهر در دست اجرا دارید و مهم‌ترین اولویت عمرانی شما چیست؟
سلیمانی: بودجه‌های شهرداری در دو بخش اصلی دنبال می‌شود؛ بخشی مربوط به تملک سرمایه‌ای است که از طریق مدیریت و برنامه‌ریزی تعریف می‌شود و بخش دیگر نیز بودجه جاری و منابع داخلی شهرداری است.
بیرانشهر شهری کوچک و طولی است. محدوده شهری حدود دو هزار و ۵۰۰ متر طول دارد و همین ویژگی باعث شده نیازهای خاصی در حوزه زیرساخت‌های شهری وجود داشته باشد.
حدود ۱۱ هزار متر طول جدول در شهر وجود دارد که بخش زیادی از آن مربوط به سال‌های قبل یا سال‌های ابتدایی تأسیس شهرداری است و اکنون به اصلاح، بازسازی یا اجرای مجدد نیاز دارد.
از سوی دیگر، در برخی محلات مانند چغلوندی اساساً پیاده‌رو و سنگ‌فرش مناسبی وجود نداشت؛ بنابراین در بودجه عمرانی، چند پروژه از جمله بهسازی تپه شهدای گمنام، سنگ‌فرش پیاده‌راه و جدول‌گذاری خیابان‌های امام و ولیعصر در اولویت قرار گرفت.

ایمنا: درباره پروژه تپه شهدای گمنام که از پروژه‌های مهم شهرداری است، چه اقداماتی انجام شده و برای تکمیل آن چه برنامه‌ای دارید؟
سلیمانی: تپه شهدای گمنام اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا هدف‌گذاری شده است این محدوده به یک فضای سیاحتی و زیارتی برای مردم بیرانشهر و منطقه تبدیل شود. در حال حاضر جاده دسترسی طرح آماده آسفالت است و المان آن نیز به پایان رسیده است.
حدود یک‌هزار و ۸۰۰ مترمربع از محدوده‌ای که برای پروژه در نظر گرفته شده، آماده شده و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد آماده‌سازی بستر نیز با خشکه‌چینی و برداشت از دامنه کوه انجام شده است. پس از آسفالت مسیر، ادامه عملیات نیز آغاز خواهد شد.
برای این پروژه در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده بود، اما متأسفانه حدود ۳۰۰ میلیون تومان از این اعتبار تحقق پیدا کرد.
پیمانکار پروژه نیز قراردادی نزدیک به دو میلیارد تومان داشت و بخشی از مطالبات وی همچنان باقی مانده است. حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد برای تسویه باقی مانده که در دستور کار شهرداری قرار دارد.
هدف‌گذاری نهایی، ایجاد یک مجموعه زیارتی ـ سیاحتی مناسب در تپه شهدای گمنام و استفاده از ظرفیت این محدوده برای توسعه گردشگری شهر است.

روایت شهردار بیرانشهر از یک شهر کوچک با چالش‌های بزرگ؛ از بدهی و زباله تا آسفالت و عمران

ایمنا: وضعیت پروژه‌های پیاده‌راه‌سازی و جدول‌گذاری در محلات مختلف شهر چگونه است؟

سلیمانی: پیاده‌راه محله چهاربرجی حدود ۹۰ درصد تکمیل شده است، در خیابان ولیعصر نیز عملیات جدول‌گذاری انجام شده و حدود ۱۵۰ متر طول جدول‌گذاری داشتیم.

در خیابان امام نیز حدود یک‌هزار متر طول مسیر وجود دارد، اما دو ساختمان مسکونی داخل محدوده و حریم خیابان قرار گرفته‌اند و اجرای کامل پروژه را با مشکل مواجه کرده‌اند.

یکی از مالکان را با گفت‌وگو و تعامل راضی کردیم که عقب‌نشینی کند که ساختمان تخریب شد و مسیر برای ادامه کار باز شد و درباره ساختمان دوم نیز جلساتی با مالک داشته‌ایم و امیدواریم با ادامه گفت‌وگو و تعامل، این مورد نیز تعیین تکلیف شود.

در روزهای اخیر نیز یکی از مسئولان منطقه از محل بازدید داشت و امیدواریم مالک ساختمان دوم نیز همکاری کند تا این مانع برطرف شود و کل معبر خیابان امام به صورت کامل باز شود و پس از آن می‌توانیم عملیات جدول‌گذاری را ادامه دهیم و پروژه را به شکل کامل اجرا کنیم.

ایمنا: به یکی از مطالبات جدی مردم یعنی وضعیت آسفالت معابر برسیم. چه میزان آسفالت در دوره فعالیت شما انجام شده و اکنون چه میزان از معابر شهر نیازمند آسفالت یا روکش است؟

سلیمانی: بحث آسفالت یکی از مطالبات جدی مردم است و این موضوع را در اولویت قرار داده‌ایم به گونه ای که در سال گذشته، در آبان یا آذر سال ۱۴۰۴، براساس قراردادی که با سازمان همیاری داشتیم، یک‌هزار و ۳۵۰ تن آسفالت در معابر خاکی شهر استفاده کردیم.

علاوه بر یک‌هزار و ۳۵۰ تن آسفالت، حدود پنج‌هزار تن مصالح نیز برای زیرسازی معابر استفاده کردیم، اما با توجه به اینکه بیرانشهر شهری طولی است، هنوز نیاز آسفالت قابل توجهی داریم و برآورد ما این است که حدود ۲۰ هزار مترمربع از معابر شهر نیاز به آسفالت یا روکش آسفالت دارد.

برای امسال نیز حدود ۹۲ تن قیر آماده داریم و درصدد هستیم در مهر، باقی‌مانده معابر خاکی را آسفالت کنیم چراکه هدف ما حذف کامل معبر خاکی در محدوده شهری بیرانشهر است.

ایمنا: در کنار این اقدامات، چه میزان قیر رایگان برای شهرداری جذب کرده‌اید و این سهمیه چه زمانی وارد مرحله اجرا می‌شود؟

سلیمانی: امسال در دو مرحله در مجموع ۱۹۲ تن قیر رایگان معادل سهمیه کامل را جذب کرده‌ایم، اما برای اجرای آن باید قرارداد مربوطه منعقد شود.

در این زمینه جلساتی با سازمان همیاری داشته‌ایم و تفاهم‌نامه نیز رد و بدل شده است و با نهایی شدن قرارداد در هفته آینده‌، اجرای عملیات را آغاز خواهیم کرد و اولویت مصرف آن معابر خاکی هستند یا از نظر وضعیت آسفالت نیاز جدی به روکش و بهسازی دارند و ر اساس میزان ضرورت و شرایط هر معبر، عملیات را اولویت‌بندی کنیم.

یکی از اهداف اصلی، تعیین تکلیف معابر خاکی باقی‌مانده و بهبود وضعیت معابر شهری است.

ایمنا: یکی از موضوعات مهم در شهرهای کوچک، چگونگی تعامل شهرداری، شورا و مردم است. شما در سال‌های فعالیت خود با چه چالش‌هایی در این زمینه مواجه بوده‌اید؟

سلیمانی: فعالیت در شهرداری‌های کوچک با شرایط خاصی همراه است؛ در چنین شهرهایی به دلیل محدودیت منابع، اجرای پروژه‌ها دشوارتر است و هر تصمیمی می‌تواند مستقیماً روی زندگی مردم اثر بگذارد.

از سال ۱۴۰۰ که مسئولیت را بر عهده گرفتم، تلاش کردیم در کنار شورا و مجموعه شهرداری، مسائل شهر را پیش ببریم.

طبیعی است که در این مسیر موافق و مخالف وجود داشته باشد و برخی افراد نیز با عملکرد شهرداری مخالفت یا نقد داشته باشند.

تا حد امکان گفت‌وگو با مردم و تشریح مستقیم مسائل در دستور کار قرار گرفته است.

در یک شهر کوچک، ارتباط مستقیم با مردم اهمیت زیادی دارد و بسیاری از مشکلات را می‌توان از طریق گفت‌وگو و همراه‌کردن مردم حل کرد.

ایمنا: با توجه به اینکه بیرانشهر در معرض خطر طغیان رودخانه قرار دارد، برای پیشگیری از خسارات احتمالی چه اقدامی انجام داده‌اید؟

سلیمانی: با توجه به سابقه طغیان رودخانه بابلیان و خسارت‌هایی که در سیل سال ۹۸ به زیرساخت‌های شهری و ساختمان‌های مسکونی حاشیه رودخانه وارد شد، شهرداری تصمیم گرفت موضوع لایروبی و پاکسازی رودخانه را در دستور کار قرار دهد، این کار برای دومین بار انجام شده است.

برای این کار حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی کرده‌ایم که عملیات لایروبی و پاکسازی رودخانه در حال انجام است و در روزهای آینده به پایان خواهد رسید.

با توجه به سابقه طغیان رودخانه، این اقدام اهمیت زیادی دارد؛ زیرا هدف ما این است که با پاکسازی مسیر رودخانه و لایروبی آن، خطرات احتمالی را کاهش دهیم و از واردشدن خسارت به زیرساخت‌های شهری و ساختمان‌های مسکونی حاشیه رودخانه جلوگیری کنیم.

روایت شهردار بیرانشهر از یک شهر کوچک با چالش‌های بزرگ؛ از بدهی و زباله تا آسفالت و عمران

ایمنا: یکی از پروژه‌هایی که به نظر می‌رسد در این زمینه اهمیت زیادی دارد، طرح ورودی و خروجی بیرانشهر است. آخرین وضعیت این پروژه چیست و چرا با وجود گذشت چند سال هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است؟

سلیمانی: پروژه ورودی و خروجی بیرانشهر از سال ۱۳۹۸ در قالب یک مصوبه شورای اداری مطرح شده است، اما با گذشت چند سال هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است.

این پروژه برای شهر اهمیت زیادی دارد و می‌تواند در بهبود وضعیت دسترسی، سیمای شهری و همچنین استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و اقتصادی بیرانشهر مؤثر باشد.

برای تعیین تکلیف این پروژه باید جلسات کارشناسی تشکیل شود و مدیران ارشد استان و نمایندگان نیز پیگیری جدی‌تری داشته باشند.

اگر چنین پروژه‌هایی تکمیل شوند، قطعاً می‌توانند در ارتقای ظرفیت گردشگری و اقتصادی بیرانشهر نقش مؤثری داشته باشند.

ایمنا: اگر بخواهیم درباره پروژه‌های فضای سبز و وضعیت فصای سبز شهر بیرانشهر که قرار است صحبت کنیم، در چه وضعیتی است و چه طرحی در اولویت قرار دارد؟

سلیمانی:سرانه فضای سبز در بیرانشهر در حال حاضر پنج مترمربع است که با تکمیل و بهره‌برداری از پارک شهید بروجردی تا پایان شهریورماه، این میزان به ۸.۳ مترمربع افزایش خواهد یافت.

همچنین در صورت توافق با مالکان و تعیین تکلیف پارک شهید بهشتی، سرانه فضای سبز بیرانشهر به حدود ۱۳ مترمربع خواهد رسید.

یکی از پروژه‌هایی که امیدواریم در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد، پارک شهید بروجردی است.

این پارک حدود چهار هکتار مساحت دارد و از پروژه‌های مهم مدیریت شهری بیرانشهر محسوب می‌شود.

در صورت مساعد بودن شرایط جوی، پیش‌بینی ما این است که این پروژه در شهریور به بهره‌برداری برسد.

تلاش کردیم که با تکمیل چنین پروژه‌هایی، سرانه فضاهای عمومی و تفریحی شهر افزایش پیدا کند و مردم بتوانند از ظرفیت‌های جدید شهری استفاده کنند.

روایت شهردار بیرانشهر از یک شهر کوچک با چالش‌های بزرگ؛ از بدهی و زباله تا آسفالت و عمران

ایمنا: مهم‌ترین برنامه شما برای ادامه مسیر مدیریت شهری بیرانشهر چیست و اگر بخواهید یک چشم‌انداز مشخص برای شهر ترسیم کنید، چه هدفی را دنبال می‌کنید؟

سلیمانی: هدف این است که با وجود محدودیت منابع مالی، روند توسعه شهر متوقف نشود. شهرداری بیرانشهر مانند بسیاری از شهرداری‌های کوچک، درآمد پایدار زیادی ندارد؛ بنابراین باید از تمام ظرفیت‌های موجود، از منابع داخلی گرفته تا کمک‌ها و اعتبارات دولتی، ظرفیت سازمان شهرداری‌ها و سازمان همیاری استفاده شود.

مهم‌ترین هدف، ارتقای خدمات شهری، به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام و برطرف‌کردن تدریجی بخشی از مشکلات انباشته‌شده شهر در سال‌های گذشته است.

شهرهای کوچک نیز حق برخورداری از زیرساخت مناسب، خدمات شهری مطلوب و پروژه‌های عمرانی متناسب با نیاز مردم را دارند و باید با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های موجود، این مسیر ادامه پیدا کند.

کد مطلب 999695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.