آرزو کاوهای در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه رعایت الگوی تغذیه سالم در شب یلدا از اهمیت ویژهای برخوردار است، اظهار کرد: انتخاب و مصرف متعادل خوراکیها در این شب سنتی نقش بسزایی در حفظ سلامت خانواده دارد و میتواند از بروز سوءهاضمه و مسمومیتهای غذایی جلوگیری کند.
وی افزود: در شب یلدا با وجود تعدد مواد غذایی مختلف باید از پرخوری پرهیز کنیم، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی موجب اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و افزایش کالری دریافتی بدن میشود، بههمین دلیل توصیه میشود شام این شب سبکتر و زودتر صرف شود.
متخصص تغذیه درباره بعضی نکات تغذیهای گفت: بهتر است در این شب از میوههای تازه به جای میوههای خشک استفاده شود، همچنین سبزیجات رنگی لبو و کدو حلوایی بهترین گزینه برای دورهمیهای این شب است و برای مصرف آجیل توجه به تازه بودن آن و استفاده از انواع کم نمک یا بدون نمک باید مورد توجه قرار گیرد.
وی درباره نقش میوهها بر سلامت بدن اضافه کرد: میوههای فصل زمستان همچون انار، سیب و پرتقال سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و از ابتلاء به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی جلوگیری میکنند.
کاوهای خاطرنشان کرد: میوههایی با درصد بالای آب، هندوانه و نارنگی، به حفظ رطوبت و تعادل آب بدن کمک میکنند و مانع خشکی پوست در روزهای سرد سال میشوند.
وی گفت: مصرف میوهها و سبزیجات تازه و رنگی بویژه قرمز و نارنجی به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای مختلف در فصل زمستان، بهویژه شب یلدا، سدی در برابر اثرات سو آلودگی هوا بر بدن ایجاد میکند.




نظر شما