اما و اگر تجربه علائم گوارشی تابستانه / علت حساسیت به میوه‌ها چیست؟

مصرف میوه‌های تابستانی بدون شست‌وشوی کامل و به‌ویژه با پوست، می‌تواند منجر به ورود باقی‌مانده‌های سموم کشاورزی به بدن شود و علائم گوارشی ایجاد کند و رعایت روش‌های صحیح شست‌وشو مانند غوطه‌ور کردن در آب و آبکشی، به‌ویژه برای گروه‌های حساس، ضروری است تا از بروز مسمومیت و مشکلات سلامتی جلوگیری شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در فصل تابستان، بسیاری از افراد میوه‌هایی مانند گیلاس و هلو را بدون جدا کردن پوست مصرف می‌کنند که این رفتار اگرچه رایج است، اما می‌تواند زمینه‌ساز ورود باقی‌مانده‌های سموم کشاورزی به بدن شود؛ پوست میوه‌ها به طور معمول نخستین محل تجمع این مواد شیمیایی است و مصرف مستقیم آن‌ها بدون شست‌وشوی مناسب، خطراتی برای سلامت به همراه دارد.

در فرایند تولید میوه‌ها، استفاده از سموم برای کنترل آفات امری رایج است، اما با این حال، برخی از این سموم ممکن است به سطح میوه بچسبند و در صورت پاک‌سازی نشدن کامل، وارد بدن انسان شوند و این موضوع به‌ویژه برای گروه‌های حساس مانند کودکان، سالمندان و زنان باردار می‌تواند منجر به بروز علائم گوارشی و ناراحتی‌های جدی شود.

برای کاهش خطرات ناشی از باقی‌مانده‌های سموم، توصیه می‌شود میوه‌ها پیش از مصرف به‌مدت چند دقیقه در آب غوطه‌ور و سپس آبکشی شوند و این روش ساده، اما مؤثر، می‌تواند بخش قابل‌توجهی از آلودگی‌های سطحی را حذف کند و ایمنی مصرف را افزایش دهد، به‌ویژه در فصل‌هایی که مصرف میوه‌ها بیشتر است.

برخی افراد هنگام مصرف هندوانه، به‌طور ناخواسته هسته‌های داخل بافت میوه را نیز می‌خورند که این هسته‌ها ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش شوند و علائمی مانند دل‌درد یا تهوع ایجاد کنند و در کنار حساسیت‌های غذایی، این نوع مصرف ناآگاهانه نیز می‌تواند در بروز مشکلات گوارشی نقش داشته باشد.

اما و اگر تجربه علائم گوارشی تابستانه / علت حساسیت به میوه‌ها چیست؟

میوه‌های حساسیت‌زای تابستانه / علت تجربه علائم گوارشی با مصرف میوه‌های تابستانی

شیوا صمصام شریعت، متخصص طب اورژانس، فلوشیپ سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بعضی از میوه‌های تابستانی را افراد بدون جدا کردن پوست آنها، مصرف می‌کنند که از جمله این میوه‌ها می‌توان به گیلاس و هلو اشاره کرد، اظهار کرد: این موضوع در حالی است که یکی از اقداماتی که طی فراوری میوه‌ها در زمین‌های کشاورزی انجام می‌شود، استفاده از سموم است.

وی با بیان اینکه در صورتی که شست‌وشوی میوه‌ها برای مصرف به صورتی باشد که این سموم از سطح میوه‌ها شسته نشود و توسط افراد به ویژه گروه‌های حساس مصرف شود، علائم گوارشی بروز می‌کند، افزود: به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام فراوری میوه‌ها از سمومی استفاده شود که قابل نفوذ به داخل میوه‌ها نباشد و با شست‌وشو از سطح میوه برداشته شود.

متخصص طب اورژانس، فلوشیپ سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها و عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه علاوه بر نوع سموم مصرفی، شست‌وشوی صحیح و غرق آب کردن میوه‌های تابستانه در این به مدت چند دقیقه و سپس آبکش کردن آنها توصیه می‌شود، تصریح کرد: غرق آب کردن میوه‌ها فرصتی ایجاد می‌کند که سموم از سطح پوست میوه‌ها جدا شود و مشکلی برای افراد ایجاد نکند.

چه زمانی برای علائم گوارشی باید به پزشک مراجعه کنیم؟ / افزایش تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی با علائم گوارشی در فصل تابستان

صمصام شریعت با بیان اینکه هسته‌های داخل بافت هندوانه با توجه به اینکه آمیخته با میوه است، گاهی اوقات توسط افراد مصرف می‌شود که می‌تواند علائم گوارشی ایجاد کند، ادامه داد: حساسیت به میوه‌ها وجود دارد، اما درصد بالای حساسیت به میوه‌های تابستانه مانند هندوانه و خربزه، می‌تواند علل دیگری به جز حساسیت نیز داشته باشد.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود که درصد قلیلی از افراد حساسیت به مواد خوراکی مانند قارچ یا فلفل دلمه‌ای داشته باشند، اما حساسیت به میوه بیشتر به دلیل سموم مورد استفاده و نبود شست‌وشوی مناسب است، گفت: افراد بسیاری در فصل تابستان با علائم گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند که این موضوع نشان می‌دهد علت این موضوع، تنها به دلیل حساسیت به میوه‌های تابستانه نیست.

متخصص طب اورژانس، فلوشیپ سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها و عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه بروز علائم گوارشی در پی گرما یا مصرف بعضی مواد خوراکی و غذایی، در صورتی که منجر به بی‌حالی، ضعف شدید بدنی و تهوع و استفراغ مکرر شود، افراد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند، اضافه کرد: علاوه بر موارد بیان شده، هنگامی که افراد در پی بروز علائم گوارشی قادر به مصرف مایعات خوراکی نباشند نیز باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و اهمیت این اقدام برای افرادی که اندوخته بدنی کمتری دارند که شامل کودکان، سالمندان و مادران باردار می‌شوند، بیشتر است.

اما و اگر تجربه علائم گوارشی تابستانه / علت حساسیت به میوه‌ها چیست؟

علائم گوارشی ناشی از مصرف میوه‌ها همیشه به معنای حساسیت غذایی نیست و در بسیاری از موارد، این علائم به دلیل باقی‌مانده‌های سموم یا شست‌وشوی ناکافی میوه‌ها بروز می‌کنند که تشخیص دقیق علت این علائم، نیازمند بررسی شرایط مصرف و نوع میوه است تا از درمان‌های اشتباه جلوگیری شود.

در روزهای گرم تابستان، مصرف بعضی مواد غذایی ممکن است منجر به بروز علائمی مانند ضعف شدید، تهوع، استفراغ مکرر و بی‌حالی شود که این نشانه‌ها نباید نادیده گرفته شوند، زیرا می‌توانند نشانه‌ای از مسمومیت غذایی یا واکنش بدن به مواد شیمیایی باشند که نیازمند رسیدگی فوری پزشکی هستند.

در مواجهه با علائم گوارشی شدید، مراجعه به مراکز درمانی برای گروه‌هایی مانند کودکان، سالمندان و زنان باردار اهمیت دوچندان دارد، چراکه این افراد به‌دلیل ذخیره بدنی کمتر، در برابر کم‌آبی و مسمومیت آسیب‌پذیرتر هستند و تأخیر در درمان می‌تواند عوارض جدی‌تری به دنبال داشته باشد.

کد خبر 900733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.