به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نظارت بر میزان عرضه کالری در سطح ملی ابزاری حیاتی برای برقراری تعادلی میان تأمین غذایی کافی و پیشگیری از مشکلات سلامت عمومی بهشمار میرود. درک تفاوت بین کالری عرضهشده و کالری مصرفی به سیاستگذاران کمک میکند تا راهنماییهای تغذیهای دقیقتر، برنامههای کاهش هدررفت و حمایتهای اجتماعی موثرتری طراحی کنند.
رتبهبندی کشورهای جهان بر اساس میانگین کیلوکالری روزانه
بلژیک، اروپا: ۳۹۱۴
ایالات متحده آمریکا: ۳۸۷۵
ایرلند، اروپا: ۳۸۴۴
ترکیه، آسیا: ۳۷۸۵
اتریش، اروپا: ۳۷۶۰
لهستان، اروپا: ۳۷۵۵
رومانی، اروپا: ۳۷۱۷
عربستان سعودی، آسیا: ۳۷۰۷
ایتالیا، اروپا: ۳۶۶۷
ایسلند، اروپا: ۳۶۰۵
مقدونیه شمالی، اروپا: ۳۵۸۲
دانمارک، اروپا: ۳۵۸۰
آلمان، اروپا: ۳۵۷۳
کانادا، آمریکا: ۳۵۷۲
تونس، آفریقا: ۳۵۴۰
مجارستان، اروپا: ۳۵۳۰
فرانسه، اروپا: ۳۵۰۵
نروژ، اروپا: ۳۴۹۰
استرالیا، اقیانوسیه: ۳۴۶۸
هلند، اروپا: ۳۴۶۸
بلاروس، اروپا: ۳۴۶۲
پرتغال، اروپا: ۳۴۶۱
چین، آسیا: ۳۴۵۴
لوکزامبورگ، اروپا: ۳۴۵۳
کره جنوبی، آسیا: ۳۴۴۴
روسیه، اروپا: ۳۴۳۳
سوئیس، اروپا: ۳۴۳۲
الجزایر، آفریقا: ۳۴۲۵
کرواسی، اروپا: ۳۴۲۲
آلبانی، اروپا: ۳۴۰۸
بوسنی و هرزگوین، اروپا: ۳۳۹۸
یونان، اروپا: ۳۳۸۹
برزیل، قاره آمریکا: ۳۳۸۴
چک، اروپا: ۳۳۶۸
فنلاند، اروپا: ۳۳۶۰
اسپانیا، اروپا: ۳۳۵۶
آرژانتین، قاره آمریکا: ۳۳۵۵
آذربایجان، آسیا: ۳۳۴۸
سوئد، اروپا: ۳۳۴۷

ارقام حاضر مجموع کالریهای عرضهشده در سیستم غذایی یک کشور و مصرف واقعی کالری توسط افراد را نشان میدهد و هدررفت غذا در مراحل فروش و مصرف در آن لحاظ نشده است. اندازهگیری میانگین کالری عرضهشده در یک کشور تصویر کلی از وضعیت کشاورزی، واردات، یارانههای غذایی و ترجیحات مصرفکننده ارائه میدهد. بالاتر بودن قابلتوجه کالری عرضهشده از نیاز متوسط روزانه ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری، نشانگر بروز مشکلات سلامت عمومی همچون چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی-عروقی در آینده است و سطح پایین عرضه کالری ناامنی غذایی یا وجود مشکلات در زنجیره تأمین را نشان میدهد.
اطلاعات حاضر بر اساس دادههای سازمان ملل متحد و پردازش توسط سایت جهان ما در داده ( Our World in Data) ارائه شده است. این آمار، متوسط کالری غذایی تولیدشده، واردات و عرضه کلی کشورها را شامل میشود.
بلژیک با متوسط عرضه حدود ۳۹۱۴ کالری به ازای هر نفر در روز، بالاترین میزان کالری غذایی را در میان کشورهای جهان داشته است که بخش زیادی از آن ناشی از مصرف بالای محصولات پرکالری همچون نان، پنیر و شکلات است. ایالات متحده آمریکا با ۳۸۷۵ کالری بعد از آن قرار دارد که این جایگاه نشاندهنده کشاورزی پیشرفته و حجم بالای مصرف در این کشور است. اروپا در این رتبهبندی ۲۷ جایگاه از ۴۰ کشور برتر را به خود اختصاص داده که نشانهای از ریشهدار بودن کشاورزی دامی و یارانههای گسترده در این منطقه است.

با این حال عرضه بالا همواره بهمعنای مصرف بالای واقعی نیست، برای مثال فرانسه گرایش به مصرف وعدههای غذایی سبکتر در اندازههای کوچکتر دارد، اگرچه عرضه کالری در آن افزایش داشته است. همچنین سیاستهای اتحادیه اروپا در زمینه کاهش هدررفت مواد غذایی میتواند شکاف بین کالری عرضهشده و مصرفشده را افزایش دهد. یکی از نکات جالب گزارش حاضر رتبه عربستان سعودی است که باوجود محدودیت اراضی کشاورزی، با تکیه بر واردات غذا و یارانههای دولتی توانسته عرضه کالری بالایی معادل ۳۷۰۷ کالری در روز داشته باشد.
عرضه زیاد کالری اغلب با افزایش میزان چاقی همراه است، برای مثال در ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی بیش از ۳۰ درصد جمعیت بزرگسال به چاقی مبتلا هستند که این امر پیامدهای سلامت جدی در پی دارد. باید توجه داشت که کالری عرضهشده بهطور معمول بیشاز مصرف واقعی است، چراکه در کشورهای پردرآمد حدود یکسوم کالریهای قابل استفاده هرگز مصرف نمیشود و هدر میرود. این هدررفتها علاوهبر زیان اقتصادی، فشار قابلتوجهی بر محیط زیست و منابع طبیعی از جمله با مصرف بیشازحد از زمین، آب و افزایش انتشار گازهای گلخانهای وارد میکند.
مطالعات نشان میدهد که کاهش میزان هدررفت غذایی میتواند تا ۸ درصد از انتشار گازهای گلخانهای کشاورزی بکاهد. از سوی دیگر، در کشورهای با عرضه کالری پایین، افزایش میزان کالری عرضهشده اهمیت حیاتی در مبارزه با سوءتغذیه دارد.



نظر شما