به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر نقش حیاتی نظام نظارتی غذا اظهار کرد: سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت و ایمنی غذا، مرجع ناظر بر تولید غذا نقش کلیدی دارد و هدف اصلی، حصول اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.
وی با اشاره به شاخصهای نظارتی سازمان غذا و دارو افزود: شبکهای گسترده از آزمایشگاهها برای اجرای این مأموریت بهکار گرفته شده است که شامل آزمایشگاه مرجع بهعنوان آزمایشگاه مادر ،۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاههای علوم پزشکی و ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در کشور است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو توانسته است مجوزهای بینالمللی مهمی از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین دریافت کند و مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گیرد، این موضوع، شرط لازم برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.
پیرصالحی تاکید کرد: در کنار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، و وزارت صمت، نظارتها بهصورت زنجیرهای از مزرعه تا سفره انجام میشود و محصولات تراریخته نیز در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی بررسی شده و برچسبگذاری دقیق الزامی است.
وی با اشاره به اقدامات ملی در پایش آلودگیها در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزود: ۹۶ قلم ماده غذایی از نظر باقیمانده آفتکشها پایش شدهاند و ۳۵ هزار نمونهبرداری انجام و آزمایش شدند، همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات بررسی شدند.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: برنامه ارتقای ایمنی و سلامت شیر و فراوردههای لبنی با محوریت کاهش آنتیبیوتیکها و افزودنیها و همکاری با مدارس در حال اجرا است، برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از ۲ درصد رسیده که میزان استاندارد بینالمللی است و در اغلب واحدهای تولیدی کشور رعایت میشود.
پیرصالحی با اشاره به اهمیت ردیابی و هشدار سریع گفت: همانطور که اتحادیه اروپا سامانه RASFF را دارد، ما نیز نسخه ایرانی آن را طراحی کردهایم، سامانه RASFF ایران که بهزودی رونمایی میشود، گامی مهم در نظارت شفاف و هوشمند بر ایمنی غذا در کشور است و امیدواریم به سامانه اروپایی متصل شویم.
وی افزود: همکاران در اداره کل فراوردههای غذایی و تیم فناوری اطلاعات سازمان، تلاش گستردهای برای توسعه این سامانه انجام دادهاند و این اقدام، ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار میدهد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای غذا و خوراک دام هستند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامههای غنیسازی غذا با ریز مغذیها عنوان کرد: غنیسازی نمک با ید طی دو دهه اخیر انجام شده، غنیسازی آرد با آهن نیز اجرایی شده و غنیسازی آرد با ویتامین D نیز در دست انجام است.
پیرصالحی با بیان اینکه ۳۸۰ کارخانه تولید آرد تحت نظارت سازمان غذا و دارو فعالیت دارند، گفت: ۱۴۰ پروانه تولید آرد کامل صادر شده است و میتوان تولید نان کامل را عملیاتی کرد و کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی به ۲ درصد نیز در تمام روغنهای مصرفی اجرایی شده است.


نظر شما