به گزارش خبرگزاری ایمنا، استان یزد با داشتن تاریخ و فرهنگ بسیار قدیمی، بهعنوان یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران شناخته میشود؛ غذاهای محلی یزد نیز بهعنوان یکی از جذابیتهای این منطقه به حساب میآیند؛ این غذاهای بسیار خوش عطر و طعم علاوهبر اینکه توسط مردم محلی پخته میشوند، در رستورانها و کافههای مختلف یزد نیز در کنار غذاهای معروف ایرانی سرو میشوند که در ادامه به معرفی تعدادی از آنها میپردازیم.
فسنجان یزدی یا متنیجه
فسنجان هم جزو خورشهایی است که به روشهای مختلف پخته میشود؛ اما تنها یکی از روشهای آن مشهور است. فسنجانی که با نام متنیجه هم شناخته میشود، یکی از غذاهای سنتی یزد است؛ این غذا علاوهبر گوشت، مغز گردو، رب انار و سایر ترکیبات فسنجان معمولی، چغندر، به یا سیب و برگ زرد آلو یا آلوچه هم دارد.
بعضی از خانوادههای یزدی از چاشنیهایی همچون هل را نیز به این غذا اضافه میکنند؛ استفاده از چاشنی در فسنجان یزدی و میزان ترشی آن به سلیقه افراد بستگی دارد؛ اگر این غذا را ترش دوست داشته باشید، باید رب انار بیشتری به آن اضافه کنید. اما اگر فسنجان شیرین را ترجیح میدهید، رب انار کمتر و کمی شکر طعم دلخواه شما را ایجاد میکند.

آش انار؛ غذایی با انار عقدا
عقدا یکی از روستاهای شهرستان اردکان است که انارهای مشهوری دارد. جالب است بدانید که آش انار جزو غذاهای محلی یزد برای شب یلداست؛ آش انار در منطقه شیراز و شمال هم طبخ میشود؛ اما روش پخت آن در یزد متفاوت است.
برای تهیه آش انار یزدی به انار دانه شده، لپه، برنج، سبزی آش، گوشت چرخ کرده، پیاز، گلپر و ادویهجات نیاز داریم. برخی از آشپزها به جای انار دانه شده از رب انار استفاده میکنند. گوشت نیز جزو ترکیبات فرعی این آش است و میتواند حذف شود.

ماقوت
ماقوت بهعنوان یکی از دسرهای استان یزد به شمار میرود که طعم آن شباهت زیادی به فالوده یزدی دارد، اما ظاهرش با آن متفاوت است. در تهیه این دسر خوشمزه موادی همچون گل خشک، گلاب، خلال مغزیجات، زعفران، گلاب به کار برده میشود؛
برای اینکه طعم متفاوتی به ماقوت بدهید پیشنهاد میکنیم به جای استفاده از گلاب، عرقیجات متفاوت دیگری همچون بیدمشک، نعنا یا بهارنارنج استفاده کنید؛ حتی برخی از افراد به جای آب از شیر استفاده میکنند و این موجب میشود که خاصیت ماقوت دو چندان شود.

آبگوشت یزدی با طعمی ترش
این آبگوشت خاص برخلاف تصور عموم، بسیار ترش و جذاب است، یزدیها این آبگوشت را با آلو و لواشک درست میکنند، از این جهت به آن آبگوشت ترش هم میگویند. نخود، لوبیا سفید، گوشت، سیب زمینی، گوجه فرنگی، رب، آلو، لیمو عمانی، ترخون یا شنبلیله خشک و ادویه هم از دیگر ترکیبات این آبگوشت خوشمزه یزدی است؛ البته یزدیها در کنار این آبگوشت دسرهایی همچون سالاد شیرازی، دوغ، سبزی خوردن و ماست و خیار هم سرو میکنند که موجب میشود طعم خوش آبگوشت یزدی برای همیشه در خاطرتان بماند.



نظر شما