۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹
با چاقی پس از نوروز چه کنیم؟

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: افراد پس از ایام نوروز دچار اضافه وزن و چاقی می‌شوند که افزایش دیابت و فشار خون را به همراه دارد، بنابراین باید کالری دریافتی را کاهش دهند و تحرک تند داشته باشند.

احمد اسماعیل زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شکلات، شیرینی و آجیل جز جدایی ناپذیر فرهنگ غذایی مردم ایران در ایام نوروز است که کنترل نشده مصرف این فرآورده‌ها را مصرف می‌کنند.

وی افزود: شیرینی و شکلات حاوی مواد قندی بسیار بالایی است و تحرک هم در ایام نوروز کاهش می‌یابد، افزایش دریافت کالری می‌تواند را چاقی به همراه داشته باشد که مادر بیماری‌ها است، همچنین باعث افزایش بیماری دیابت، فشار خون و برخی از سرطان‌ها می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: آجیل برخلاف شیرینی مواد مغذی برای سلامتی بدن دارند، شیرینی و شکلات مواد مفید برای بدن ندارد، در آجیل منیزیم و چربی‌های مفید و فیبر وجود دارد که برای سلامت مفید است، اما چون اسیدهای چرب دارد و میزان چربی بالا است، بنابراین مصرف زیاد، افزایش کالری را به همراه دارد و خطر ابتلاء به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: افراد باید روزانه ۱۰ عدد پسته، بادام و فندق استفاده کنند، اما در ایام نوروز چون کنترل روی مصرف آجیل وجود ندارد، افزایش وزن و چاقی اتفاق می‌افتد، بنابراین افراد پس از ایام تعطیلات با افزایش تحرک و برنامه غذایی مناسب افزایش وزن را مدیریت کنند.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: به افرادی که پس از ایام نوروز افزایش وزن داشتند توصیه می‌شود، روزانه ۳۰۰ کالری کمتر مصرف کنند، میزان دریافتی را کاهش دهند و به مدت ۳۰ دقیقه تحرک تند داشته باشند تا میزان چربی در بدن کاهش یابد.

کد خبر 858576

برچسب‌ها