برای پُررنگ شدن مشارکت‌ مردم و داده‌محوری در شهرداری تلاش می‌کنیم

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شهرداری این کلان‌شهر با مشارکت شهروندان در ایجاد سامانه بودجه‌ریزی مشارکتی اقدام کرده است و پیشنهادهای آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد، گفت: تلاش می‌کنیم مشارکت‌ مردم و داده‌محوری را در شهرداری پُررنگ کنیم.

مصطفی نباتی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در صورتی که بخواهیم به‌طور کلان صحبت کنیم باید نسبت به تعدادی از مأموریت‌های محوری خود پاسخگو باشیم، زیرا این مأموریت‌ها جزو فعالیت‌های روزمره بوده است.

وی افزود: پاسخگویی به ارجاعاتی که از سوی شورای اسلامی شهر می‌شود، یکی از وظایف مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر است، همچنین مرکز پژوهش‌ها پس از بررسی‌های انجام شده، نظر خود را در کمیسیون‌های تخصصی اعلام می‌کند و جمع‌بندی آخر به صحن مجلس شورای اسلامی اعلام می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تعدادی پروژه همراه با اهداف مشخص را برای خود تعیین می‌کنیم، همچنین اهداف و تأکیدات خاصی در این مرکز وجود دارد.

نباتی‌نژاد با اشاره به بعضی از تأکیدات مرکز پژوهش‌های شورای ششم اصفهان گفت: تقویت کارشناسی تصمیم‌گیری‌ها و توسعه شبکه نخبگانی بر رویکردها و فرایندها از جمله این تأکیدات است.

وی ادامه داد: این مرکز بر مشارکت مبنایی و داده‌محوری در عرصه حکمرانی (تغییر ریل حکمرانی مدیریت شهری به سمت داده‌محوری و مشارکت‌محوری) مصمم است، همچنین انتظار می‌رود که سایر دستگاه‌ها در این زمینه به این مرکز کمک کند، زیرا این موضوع رویکرد خوبی در مدیریت شهری دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بیشتر عیوب در مواقع اتلاف منابع و پایین بودن نرخ بهره‌وری نشان داده می‌شود که باید برطرف شود.

نباتی‌نژاد گفت: تلاش می‌کنیم موضوع مشارکت‌محوری و داده‌محوری را در شهرداری پُررنگ کنیم، همچنین شورای اسلامی شهر می‌خواهد مسیر را به‌صورت مشارکتی پیش ببرد.

وی با اشاره به روند مشارکتی در شورای اسلامی شهر افزود: به‌طور مثال لایحه‌هایی وجود دارد که باید با نخبگان و ذی‌نفعان در اشتراک بگذاریم و تصمیم نهایی نیز بر اساس نظرات آن‌ها صورت گیرد.

برای نخستین‌بار یک هیئت مدیره مردم سالارانه و مبتنی بر دموکراسی برای بازار اصفهان ایجاد شد

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: به‌طور مثال پروژه ارزش‌گذاری عوارض ساختمانی در شهر توسط کارشناسان و مشاوران املاک بررسی شد و مشارکت آن‌ها نقش پررنگی در این پروژه پیدا کرد.

نباتی‌نژاد با بیان اینکه مرکز پژوهش‌ها توجه ویژه‌ای به باشگاه شهراندیشان دارد، گفت: شهرداری اصفهان با مشارکت شهروندان در ایجاد سامانه بودجه‌ریزی مشارکتی، پیشنهادهای آن‌ها را در دست بررسی قرار داد و با پیگیری‌های صورت گرفته، موضوع انعکاس مشکلات شهری نیز رتبه‌بندی شد تا شنونده سخنان شهروندان باشیم، زیرا شهروندان بازوان توانمند نظارتی هستند و با هم‌فکری خود می‌توانند کمک بسیاری به شهر کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اصناف بزرگ‌ترین قشر و از ستون‌های سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به‌شمار می‌روند، خاطرنشان کرد: مسئله بازار دغدغه نخست مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان بوده است و با پیگیری‌های انجام شده دستور آماده‌سازی فرایندی برای تشکیل هیئت امنای بازار به فرمانداری داده شد و در نهایت سال گذشته نیز هیئت امنای بازار تشکیل و انتخابات آن به‌عنوان یکی از پروژه‌های کلان این مرکز برگزار شد.

نباتی‌نژاد گفت: با این رویکرد برای نخستین‌بار یک هیئت مدیره مردم‌سالارانه و مبتنی بر دموکراسی برای بازار این کلان‌شهر ایجاد شد، همچنین این هیئت امنا نمایندگی اصناف در راستای پیگیری مسائل مربوط به بازار دارد.

وی افزود: مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر در حوزه گردشگری با راهبردی که در زمینه خلق رویدادهای جدید و متنوع پیش گرفت، کمک زیادی به شهر و مدیریت شهری کرد و پیشنهادهای این مرکز موجب شد تا این پژوهش‌ها شکل بگیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: این مرکز تشکیل جلسات شورای عالی بهره‌وری را به‌طور جدی دنبال کرد، همچنین رصدخانه شهری یکی از مطالبات اصلی و جدی آن است و تلاش می‌کند تا مکانی برای رصدخانه شهری در نظر گرفته شود.

کد خبر 744094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.