آلودگی وحشتناک میوه‌ها و سبزیجات اروپا به «مواد شیمیایی برای همیشه»

تجزیه‌وتحلیل‌های انجام‌شده توسط شبکه اقدامات اروپا در زمینه آفت‌کش‌ها نشان می‌دهد که میوه‌ها و سبزیجات به‌طور فزاینده‌ای توسط مواد موسوم به «مواد شیمیایی برای همیشه» آلوده می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بررسی‌های جدید شبکه اقدامات اروپا در زمینه آفت‌کش‌ها بحث‌های همیشگی درباره ممنوعیت استفاده از مواد شیمیایی برای همیشه را از سر گرفت، زیرا نشان‌دهنده آلودگی روزافزون میوه‌ها و سبزیجات به این مواد است که طی ۱۰ سال گذشته تنها در اتحادیه اروپا سه برابر شده است.

مواد شیمیایی برای همیشه

گزارش شبکه اقدام علیه آفت‌کش‌ها در اروپا (پان اروپا) دربردارنده کشف بقایای ۳۱ ماده پر و پلی فلوروآلکیل (PFAS) در سراسر اتحادیه اروپا بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ است. این مواد به‌دلیل غیرممکن بودن حذف آن‌ها به‌عنوان مواد شیمیایی برای همیشه شناخته می‌شوند.

آلودگی وحشتناک میوه‌ها و سبزیجات اروپا به «مواد شیمیایی برای همیشه»

مطالعه انجام‌گرفته بر اساس داده‌های رسمی از برنامه‌های ملی نظارت بر باقی‌مانده‌های آفت‌کش‌ها در مواد غذایی، بر اتریش، بلژیک، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، هلند و اسپانیا با ارجاع به سایر کشورهای اتحادیه اروپا تمرکز داشت. بر اساس این ارزیابی، در طول دهه گذشته تعداد میوه‌ها و سبزیجات غیربیولوژیکی که باقی‌مانده‌های این مواد شیمیایی را نشان می‌دهند، برای میوه‌ها ۲۲۰ و برای سبزیجات ۲۷۴ درصد افزایش داشته است. میانگین این افزایش با اختلافی قابل‌توجه در زردآلو بیش از ۳۳۳ درصد، هلو بیش از ۳۶۲ درصد و توت‌فرنگی بیش از ۵۳۴ درصد ثبت شده است.

طبق مطالعه حاضر، میوه‌های تابستانی تولید شده در اتحادیه اروپا سطوح بالاتری از مواد شیمیایی برای همیشه را در خود جای داده‌اند که برای توت‌فرنگی (۳۷ در مقابل ۱۲ درصد)، هلو (۳۵ در مقابل ۱۱ درصد) و زردآلو (۳۱ در مقابل ۲۱ درصد) است. در مورد سبزیجات نیز اروپا به‌طور متوسط آلودگی کمتری نسبت به میوه (۲۰ درصد) داشت، اما برای کاسنی (۴۲ درصد)، خیار (۳۰ درصد)، فلفل (۲۷ درصد) آلودگی به این مواد به‌طور ویژه‌ای ثبت شده است.

بنابراین مطالعه انجام‌گرفته نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان اروپایی به‌طور عمدی، مزمن و گسترده در معرض عوارض ناشی از تولید و صادرات آفت‌کش‌های PFAS در میوه‌ها و سبزیجات قرار دارند. قرار گرفتن در معرض هر سطحی از این مواد خطرآفرین است و مضرات آن برای سلامت انسان از جمله با ایجاد خطراتی برای نوزادان متولد نشده، آسیب مغزی، اختلال در سیستم غدد درون‌ریز و ترویج سرطان، از قبل مستند شده است.

آلودگی وحشتناک میوه‌ها و سبزیجات اروپا به «مواد شیمیایی برای همیشه»

آلوده‌ترین کشورها به مواد شیمیایی برای همیشه

بر اساس گزارش حاضر، هلند و بلژیک (هر یک ۲۷ درصد)، اتریش (۲۵ درصد)، اسپانیا (۲۲ درصد) و پرتغال (۲۱ درصد) مسئول تولید محصولات با بیشترین سطوح مواد شیمیایی برای همیشه هستند. در میان میوه‌ها و سبزیجات وارداتی نیز بیشترین احتمال وجود بقایای آفت‌کش‌های PFAS مربوط به کاستاریکا (۴۱ درصد)، هند (۳۸ درصد)، آفریقای جنوبی (۲۸ درصد)، کلمبیا (۲۶ درصد) و مراکش (۲۴ درصد) است.

کد خبر 731492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.