۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال پوکی استخوان دارند / لبنیات کم‌چرب مصرف کنید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت مصرف لبنیات در کاهش خطرات ابتلاء به پوکی استخوان گفت: لبنیات کم چرب خطر ابتلاء به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، احمد اسماعیل‌زاده درخصوص اهمیت مصرف لبنیات اظهار کرد: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی با کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استحکام استخوان است که منجر به افزایش خطر شکستگی می‌شود.

وی با بیان اینکه پوکی استخوان به پوکی استخوان اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود، افزود: اگر پوکی استخوان به مرور زمان با افزایش سن بروز پیدا کند، به آن پوکی استخوان اولیه و اگر به دلیل عوامل دیگر مانند سبک تغذیه و دریافت نکردن مواد مغذی مناسب و بیماری‌هایی مانند مشکلات کبدی، روده‌ای، پرکاری تیروئید، بیماری‌های کلیوی و مصرف بعضی از داروها به وجود آید، پوکی استخوان ثانویه گفته می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص عوامل خطر پوکی استخوان گفت: سبک و عادات تغذیه‌ای، استعمال سیگار، استرس، آلودگی هوا، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماری‌های همزمان از جمله عوامل خطر ابتلاء به پوکی استخوان هستند.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه پوکی استخوان در زنان به دلیل شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است، تصریح کرد: پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد، تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت حاکی از این است که بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند.

وی گفت: طبق آمارها، از هر دو زن یک نفر و از هر چهار مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کنند و این آمار بین افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است؛ در واقع از هر پنج فرد بالای ۷۰ سال، چهار نفر پوکی استخوان دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: یکی از عوامل تأثیرگذار در ابتلاء به پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و پروتئین است که از عوامل اصلی تشکیل توده استخوانی هستند؛ این مواد مغذی در محصولات لبنی وجود دارند و مصرف محصولات لبنی مانند شیر، ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن افراد، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه مصرف محصولات لبنی کم چرب منجر به کاهش خطر پوکی استخوان می‌شود، خاطرنشان کرد: پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط است، بنابراین برای سلامت استخوان‌های خود، مصرف روزانه شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.

کد خبر 724249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.