تکلیف مجلس به آموزش و پرورش درباره بازنگری مجوزهای تمام مدارس و مراکز غیردولتی چه بود؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردند ظرف شش ماه نسبت به بازنگری در مجوزهای تمام مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی موجود اقدام کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی با مواد شش تا هفده موافقت کردند، بر این اساس نمایندگان مجلس ساعات تدریس تمام وقت معلمان دوره ابتدایی، ساعات تدریس و حضور سایر معلمان و کارکنان آموزشی تمام وقت غیر رسمی مدارس و مراکز و ساعات کار مدیران معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی مدارس و مراکز را تعیین کردند. همچنین وزارت آموزش و پرورش را مکلف به راه اندازی سامانه الکترونیکی یکپارچه مدیریت نظارت بر تمام مدارس و مراکز غیردولتی از محل اعتبارات صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی کردند.

تکلیف مجلس به وزارت آموزش و پرورش برای بازنگری در مجوز مدارس و مراکز غیر دولتی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردند ظرف شش ماه نسبت به بازنگری در مجوزهای تمام مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی موجود اقدام کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی جزئیات گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، ماده ۶ این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده ۶ این طرح، یک تبصره به عنوان تبصره (٤) به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورای ستادی، استانی و شهرستانی وزارت آموزش و پرورش، اعضای شورای راهبردی و مرکزی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، اعضای شورای نظارت استان، شهرستان و منطقه و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی به استثنای اعضای بدون حق رأی در شورای نظارت مرکزی استان و شهرستان و منطقه، مدیران کل ستادی وزارت آموزش و پرورش و کارکنان ستادی، استانی، شهرستانی و منطقه‌ای سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در زمان تصدی پست در محدوده جغرافیایی تحت مدیریت، مسئولیت یا نظارت خود و همچنین بستگان درجه یک آنان نمی‌توانند مؤسسه مدرسه یا مرکز آموزشی و پرورشی غیردولتی موضوع ماده ۲ این قانون باشند.

وزارت آموزش و پرورش مکلف است ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به بازنگری در مجوزهای تمام مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی موجود اقدام کرده و در صورت لزوم مجوزهای آنان را مطابق حکم این ماده اصلاح یا ابطال نماید. مؤسسان متخلف از این حکم به واریز معادل شهریه دریافتی حاصل از فعالیت مدارس یا مراکز مزبور به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور و حسب مورد متناسب با وضعیت شغلی شأن به مجازات یک تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی محکوم می‌شوند. اعطای مجوز از سوی وزارت آموزش و پرورش بدون رعایت ضوابط مذکور در این بند در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی و عمومی است.

ساعات تدریس تمام‌وقت معلمان دوره ابتدایی در مدارس غیرانتفاعی ۲۵ ساعت در هفته می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساعات تدریس تمام وقت معلمان دوره ابتدایی را ۲۵ ساعت در هفته و ساعات تدریس و حضور سایر معلمان و کارکنان آموزشی تمام وقت غیر رسمی مدارس و مراکز را ۳۰ ساعت در هفته تعیین کردند.

بر این اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی جزئیات گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، ماده ۱۴ این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده ۱۴ این طرح؛ در ماده (۲۵) قانون، قبل از کلمه «کارکنان» عبارت «معلمان و» در تمامی موارد اضافه می‌شود و تبصره‌های (۱) و (۲) آن به شرح زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۱ - مؤسسان (کارفرمایان مهدهای کودک پیش دبستانی‌ها مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی مکلف هستند فهرست اسامی و حق بیمه ماهیانه، مربیان کارکنان و معلمان خود را مبتنی بر اشتغال تمام وقت و پاره وقت مندرج در این ماده به سازمان تأمین اجتماعی ارسال و پرداخت کند. صندوق حمایت از توسعه مدارس غیر دولتی می‌تواند با اولویت مناطق محروم بخشی از حق بیمه پرداخت شده از سوی مؤسسان (کارفرمایان مدارس غیر دولتی را به حساب آنان یا کارکنان شاغلی که هفت درصد (۷) حق بیمه سهم خود را طبق فهرست‌های ارسالی پرداخت کرده‌اند واریز کند. سازمان تأمین اجتماعی مکلف است ظرف شش ماه پس از ابلاغ این قانون ترتیبی اتخاذ کند تا سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بتوانند دسترسی برخط به سامانه مربوط به سوابق فهرست و پرداخت حق بیمه کارفرمایان مذکور را داشته باشد.

تبصره ۲ - ساعات تدریس تمام وقت معلمان دوره ابتدایی (۲۵) ساعت در هفته است. ساعات تدریس و حضور سایر معلمان و کارکنان آموزشی تمام وقت غیر رسمی مدارس و مراکز (۳۰) ساعت در هفته، ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی مدارس و مراکز (٣٦) ساعت در هفته با حضور در جلسات و شوراهای آموزشی پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود، همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی ماده ۱۵ این طرح را به منظور رفع ابهام به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع داد.

تعیین سقف شهریه فوق برنامه مدارس غیر دولتی

در تداوم صحن علنی؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی سقف شهریه فوق برنامه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی را ۴۰ درصد شهریه مصوب (برنامه درسی رسمی) تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان رسیدگی به گزارش آموزش تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی ماده ۹ این طرح را به شرح زیر تصویب کردند:

«ماده ۹- در ماده ۱۵ بعد از عبارت «شرایط منطقه‌ای» عبارت «و رتبه بندی سالانه معلمان» اضافه می‌شود و در منتهای ماده عبارت «اعلام عمومی و اجرا می‌شود» جایگزین عبارت «قابل اجرا است» می‌شود و یک تبصره به شرح زیر به ماده ۱۵ قانون الحاق می‌شود:

تبصره- سقف شهریه فوق برنامه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی نباید در هیچ حالتی از ۴۰ درصد شهریه مصوب (برنامه درسی رسمی) بیشتر باشد. دریافت شهری بالاتر از این مبلغ مشمول مجازات‌های موضوع ماده ۳۵ این قانون است. شورای راهبردی برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مکلف است ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون مصادیق فوق برنامه را تعیین و ابلاغ کنند.»

تعیین مجازات برای مدیران متخلف مدارس غیردولتی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی جزئیات گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی ماده ۱۶ این طرح را تصویب کردند.

در همین راستا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای، مجازاتی را برای مدیران و مؤسسان متخلف مدارس و مراکز غیردولتی تعیین کردند.

طبق این مصوبه، یک بند به عنوان بند (ث) به ماده ۳۵ قانون به شرح زیر الحاق و عنوان بندهای (ج)، ) و (ح) به (ج)، ) و (خ) اصلاح می‌شود و یک تبصره به عنوان تبصره ۴ به این ماده الحاق می‌شود:

ث- جریمه نقدی مؤسس تا ۱۰۰ درصد شهریه (ابلاغی) کل دانش آموزان مدرسه در همان سال و دانش آموختگان مرکز در همان نیمسال یا دوره آموزشی

تبصره ۴- در صورت قطعیت مجازات بند (ث)، جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز می‌شود. معادل صدردصد وجوه مزبور در اختیار صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

در ماده ۳۵ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، مجازات‌هایی برای مدیران و مؤسسان مدارس و مراکز غیردولتی در صورت تخلف از تکالیف مندرج در این قانون، موارد مندرج در ماده (۸) قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۲/۹/۷ متناظر با مدارس غیردولتی و سایر مقررات ابلاغ شده از طرف وزارت آموزش و پرورش تعیین شده است.

مجوز مجلس به شورای راهبردی مدارس غیردولتی برای تعلیق مجازات مدیر مدرسه

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی جزئیات گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی ماده ۱۷ این طرح را تصویب کردند.

به این ترتیب، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای مجوزی به شورای راهبردی، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی برای تعلیق مجازات مؤسس و مدیر مدرسه دادند.

بر این اساس، یک تبصره به ماده (۳۶) قانون، به شرح زیر الحاق می‌شود: تبصره- شورای راهبردی، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی می‌تواند در خصوص تعلیق تمام یا قسمتی از مجازات مؤسس یا مدیر، رأی مقتضی را صادر کند و همچنین می‌تواند در صورت اجرای مجازات، برای یک بار رأی به توقف موقت مجازات دهد.

شروط مجلس برای استفاده از مدیر زن در مدارس پسرانه

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای شروطی را برای استفاده از مدیر زن در مدارس ابتدایی پسرانه تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی ماده ۱۲ این طرح را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، یک تبصره به جز (۱۰) بند الف ماده (۲۱) قانون، به شرح زیر الحاق می‌شود: تبصره- در مدارس ابتدایی پسرانه که بیشتر کارکنان آن‌ها بانوان باشند، استفاده از مدیر خانم بلامانع است.

کد خبر 716245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.