زیست‌پذیری مناطق حاشیه زاینده‌رود بهتر از سایر مناطق شهری اصفهان است

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: با توجه به تحلیل زیست‌پذیری شهر اصفهان مناطق شهری که در حاشیه رودخانه زاینده‌رود هستند به لحاظ زیست‌پذیری وضعیت بهتری دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی لطفی امروز _پنجشنبه، نهم آذر_ در پنجمین نشست مشورتی شهراندیشان (یک شهر گفت‌وگو) با موضوع بررسی وضعیت محیط زیست شهر اصفهان اظهار کرد: به دلیل گسترش شهر و مشکلات زیست محیطی ضرورت دارد که این مطالعات انجام شود.

وی با بیان اینکه تهیه گزارش ارزیابی محیط زیست شهر از جنبه‌های مختلف، تهیه نقشه پهنه‌بندی، ارائه راهکار و ارتباط با ذی‌نفعان از اهداف این پروژه است، افزود: مشکلات محیط زیست بر اساس نیروهای محرک همچون توسعه شهر، افزایش جمعیت و فعالیت‌های کشاورزی رخ می‌دهد که مهم‌ترین آن مصرف منابع طبیعی است که موجب انتشار آلاینده‌ها می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه تهیه گزارش SOE سابقه ۴۰ ساله دارد، افزود: اصفهان دومین شهر در کشور است که این گزارش را تهیه کرده است.

لطفی با بیان اینکه شناخت وضعیت موجود، تجربه و تحلیل و در نهایت تهیه طرح مدیریتی عمده‌ترین مراحل انجام طرح است، گفت: طرح دارای سه بخش مطالعات کلیدی، پایه و مدیریتی کاربردی است.

وی با بیان اینکه راهکارهای اجرایی بهبود کیفیت هوای شهر اصفهان تدوین شده است افزود: با اندازه‌گیری آلودگی صوتی شهر در ۱۰۵ ایستگاه، آلودگی ناشی از ترافیک، ازدحام و فشار صوت تحلیل شده و در این راستا نقشه‌سازی آلودگی صوتی نیز انجام شده است.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان از اندازه‌گیری آلودگی خاک اصفهان در ۱۵ منطقه ذیل این گزارش خبر داد، تصریح کرد: پارامتر آلاینده‌ها چه در بخش فلزات سنگین و در بخش آلاینده آبی کمتر از حد مجاز بوده است.‌

لطفی یادآور شد: تخریب و نابودی خاک اصفهان در اثر تغییر کاربری اراضی و تبدیل اراضی کشاورزی و باغات وضعیت خوبی ندارد، از جمله مناطقی مانند ۹، ۱۱ و ۱۵ بیشترین میزان تغییر کاربری اراضی را داشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه جزایر حرارتی در حاشیه شهر اصفهان تشکیل شده که بیانگر مدیریت عالی فضای سبز و کالبدی شهر است، اظهار کرد: نقشه شاخص کیفیت آب زیرزمینی اصفهان با نمونه‌برداری از ۷۵ چاه آب زیرزمینی در ۱۵ منطقه شهری تدوین شده است، این نقشه نشان می‌دهد که در بخش‌های شهر که رودخانه جاری است، کیفیت شاخص‌های آب زیرزمینی ما بهتر است، در میزان نیترات وضعیت مناسب‌تر نسبت به بعضی پارامترها داریم.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: این گزارش نشان می‌دهد که سیاست برداشت از سفره‌های زیر زمینی در همه بخش‌ها محدود شود، احیای دائمی زاینده‌رود که خواسته به حق شهروندان است، تحقق یابد.

لطفی با اشاره به تحلیل زیست‌پذیری شهر اصفهان گفت: بر اساس این گزارش مناطق شهری که در حاشیه رودخانه زاینده‌رود هستند، به لحاظ زیست‌پذیری وضعیت بهتری دارند.

وی گفت: کیفیت محیط زیست شهر اصفهان را با سایر شهرهای کشور و چند شهر شاخص آسیایی در ابعاد هفت‌گانه مقایسه کردیم، که شهر اصفهان جایگاه به نسبت مناسبی را پیدا کرد، در این راستا به لحاظ سرانه فضای سبز، شبکه حمل و نقل عمومی و بخش مدیریت پسماند وضعیت فوق‌العاده مناسب را دارا است.

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: براساس شاخص‌های مورد استفاده در ارزیابی عملکرد مناطق پانزده‌گانه، کیفیت نامطلوب زیست محیطی را در مناطقی مانند ۱۵، ۱۴، ۱۰ و ۱۳ شاهدیم و بهترین کیفیت به مناطق, ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ و ۸ اختصاص دارد.

لطفی افزود: وضعیت مناطق مختلف شهر از نظر شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد، موضوعات مختلف در شهر به هم وابسته هستند.

به گزارش ایمنا، در این نشست نمایندگان فولاد مبارکه، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و فعالان زیست محیطی و نمایندگان سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست و شماری از اصحاب رسانه به بیان دیدگاه‌ها و سوالات خود پیرامون گزارش زیست محیطی شهر اصفهان پرداختند.

کد خبر 708346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی US ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۰
    0 0
    واقعا منطقه یک که از خیابون مسجد سید از مرکز شهر به سمت بالا سروع میشه از هر نظر بهترین منطقس